Dagens sponsor:
Ønsker du å annonsere her? Ta kontakt!

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Fana med stor tropp på kretssamling Publisert mandag 30 november 2009
/   Skrevet av Per Ove Sandal

Fana med stor tropp på kretssamling

Kl.

I helgen gjennomførte Alpinkomiteen en åpen krestsamling for alle årsklasser på Geilo. Fredag til søndag var nesten 70 alpinister fra Hordaland i bakken fra tidlig morgen. Allerede kl. 07:30 ble de første treningsøktene gjennomført og under glimrende forhold i bakkene i Geilolia og Havsdalen.

Fana var representert med løpere født fra 1995 til 2002. Hele 28 alpinister fra klubben hadde tatt turen til Geilo for å få snø under skiene. Bakkene var utmerket preppet og vær og føre helt perfekt.

Rekrutter på samlingen

For de yngste alpinistene var dette vinterens første samling på ski. Treningene bestod i 3 dager med basistrening under kyndig ledelse av Sandra Spjelkavik, som er en av trenerne Fana hadde med. Det er herlig å oppleve hvor raskt man kan se fremgang på disse yngste når de får boltre seg under gode forhold og med god instruksjon og enkle øvelser. For dem å høre at "sånn trener også World Cup løperne" er også nyttig så de forstår at det ikke bare er å sette seg ned og suse avgårde for å bli en god alpinist! Totalt deltok 17 rekrutter på samlingen, 8 av disse var fra Fana.

Blant de eldre løperne var det så mange deltakere at de ble delt i 2 grupper: Gruppe 1 født 96-94 og gruppe 2 født 99-97. Fana hadde hhv 9 og 11 løpere i de ulike gruppene, i tillegg til at Bjørnar Neteland (f. 1991) også deltok på noen av treningsøktene. Bjørnar har hatt en bra innledning på sesongen med en andreplass, samt 7. og 10. plass i renn med internasjonal deltakelse.

Løperne i gruppe 1 og 2 fikk kjørt Super G på fredagen, mange var svært fornøyd etter denne treningen. Videre var det storslalåm siste økt fredag og lørdag. På ettermiddagen lørdag skiftet gruppe 2 til slalåmski, mens de eldste fortsatte resten av dagen med storslalåm. Søndagen var viet slalåm for begge grupper. Bakken var utfordrende og krevde at løperne hele tiden hadde fokus. Arbeidsoppgaver fikk de fra trenere fra de ulike klubbene i kretsen, hvor Anders Neteland var Fana sin representant. Flere løpere viser fin utvikling allerede nå, og vi kan glede oss til sesongen, hvor de første rennene lokalt starter i januar måned. Før dette vil flere løpere delta på den tradisjonsrike Førjulscupen på Geilo, som arrangeres siste helg før jul.

Litt sosialt var det også tid til, selv om man bodde på forskjellige steder rundt om på Geilo. Blant annet var det arrangert felles middag (taco) lørdag for de løpere og foreldre som ønsket dette. Fra kretsen sin side er dette andre året denne samlingen arrangeres i slutten av november og dermed er dette, i kjent bergensk stil, innført som en tradisjon!


Sist oppdatert 22.08.2017 kl 11:16

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Uke 8

Noen forandringer fra samlingsplanen.

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 

Frydenbørennet 2016

Program og Resultat Frydenbørennet 2016
 

Trening uke 5

Treningsplan for innneværende ukeNyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord