Dagens sponsor:
Ønsker du å annonsere her? Ta kontakt!

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Fartsuke på Ål ble amputert. Alpingruppen fikk fine treningsdager i Myrkdalen Publisert onsdag 13 januar 2010
/   Skrevet av Per Ove Sandal

Fartsuke på Ål ble amputert. Alpingruppen fikk fine treningsdager i Myrkdalen

Kl.

Tidlig i januar har det de siste årene har det vært arrangert felles fartsuke for alpinister i kretsen. Samlingene har vært lagt til Ål som alltid stiller med gode forhold. Så også i år, med et unntak; det ble for kaldt. Temperaturer under -20 og faktisk under -30 fra torsdag av, reduserte aktivitetsnivået kraftig. Uka var satt av til trening og derfor valgte alpingruppen å se på andre muligheter og med god velvilje fra Voss Fjellandsby stilte vi til trening lørdag morgen i Myrkdalen. En fantastisk helg ble det, med stort utbytte for løperne!

Tirsdag møtte 14 fartshungrige alpinister fra Fana IL sine kollegaer fra andre klubber i Hordaland. Ål Skisenter var forbeholdt fartstrening, grunnleggende elementer i fart og Super-G trening og renn senere i uka. Det var kaldt, men fortsatt mulighet til å trene under kontrollerte former. Tirsdagen var forbeholdt grunnleggende prinsipper, hopptrening og med en artig avslutning av treningen denne dagen; hastighetsmåling. Trenerne rigget seg til med radar etter å ha satt opp trase og målepunkter. Løperne begynte "forsiktig" med hastigheter midt på 80-tallet (ca 85 km/t). Tilslutt ble høyeste hastighet blant løperne målt til 101 km/t. Litt video som oppsummerte dagen ble gjennomgått.

Onsdag var enda kaldere, og trening måtte reduseres kraftig. Det var satt opp Super-G trase, som ble besiktighet og gjennomgått grundig. Deretter varmestue og varm drikke! Så ble det kjørt 2 omganger med Super-G, full påkledd og med lunsjpause i varmestuen mellom omgangene. Så var treningsdagen over og inneaktiviteter på hytte og hotell var å foretrekke. Og enda var det meldt kaldere vær!

Kaldere ble det! Torsdag stengte heisen, temperaturmåleren viste -30,7 grader. Trening ble utført innendørs, her var det ikke aktuelt med skikjøring. Samtidig ble det også satt opp felles lekselesning på hotellet. Og på ettermiddagen endte flere opp på Badeland på Gol.

Fredag ble beslutningen tatt. Også denne dagen var det under -30 grader og ikke mulig å trene. Samlingen på Ål måtte avsluttes og aktiviteter for å kunne få til en samling i Myrkdalen i helgen ble iverksatt. Stort sett alle løpere og foreldre klarte å snu seg rundt, i skianlegget ble vi ønsket velkommen og treningsbakken lå klar for oss!

Lørdag og søndag ble 2 fantastiske dager, værmessig meget bra, løypeforholdene helt topp og løpere som var klar for innsats etter to litt kjedelige dager. Trenere, løpere og foreldre koste seg i sola, tidtakeranlegget ble satt opp og alle var klar for en helg med Super-G. Gjennom helgen fikk løperne over 20 turer ned løypa. Vi så løpere som ble tryggere på farten og viste fremgang på mange områder. Tålmodige foreldre stilte som vakter i løypa og sørget for at sikkerheten var ivaretatt i forhold til andre gjester i anlegget.

Om noen uke skal vi tilbake i Myrkdalen for kretsmesterskap i Super-G. Dette var et kjempegrunnlag treningsmessig før KM skal gjennomføres. Og ønske om å ha ny treningssamling til helgen ble raskt gjort om til en beslutning om ekstra samling neste helg på samme sted!

 De nye alpinjakkene

Sola kommer opp og løperne forbereder seg til dagens trening


Sist oppdatert 21.08.2017 kl 16:04


<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Uke 8

Noen forandringer fra samlingsplanen.

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 

Frydenbørennet 2016

Program og Resultat Frydenbørennet 2016
 

Trening uke 5

Treningsplan for innneværende ukeNyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord