Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Fanamilen 2010 Publisert mandag 20 september 2010
/   Skrevet av Anita Bolstad Raa - Foto: Bjarne W. Jensen

Fanamilen 2010

Kl.

Fanamilen gikk av stabelen i fint oppholdsvær søndag og 1400 deltakere stilte til start. Aktive konkurranseutøvere, trimmere, gamle og unge var samlet til løpsfest!

Gå til www.fanamilen.no for å få resultater.

Se forøvrig avisenes dekning av arrangementet: BA og Bergens Tidende


Sist oppdatert 19.08.2017 kl 18:53

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

4 gull og 2 sølv i UM innendørs

Fana-utøverne kommer hjem igjen med totalt seks medaljer etter at Filip Bøe og Emily Solem-Young søndag kunne legge til gull på 200m søndag og sølv i høyde. Tiden til Filip var en forbedring av kretsaldersrekorden til Jørn Birkenes fra 1990 med hele 44 hundredeler!

Det ble en del fjerdeplasser søndag som fort kunne gitt medaljer med litt bedre marginer, men alt i alt en strålende innsats som både utøvere, trenere og støtteappart kan være godt fornøyd med.

Gratulerer!

UM: Gull til Filip, Vetle og Eirik

Eirik Dolve startet lørdagen med å ta gull i stav med 5,21 i G20/22. Vetle Raa Ellingsen fortsatte med gull i høyde G16 med 1,92 og Filip Bøe rundet av dagen med seier på 60m i G16 med tiden 7,08.

Gratulerer med strålende innsats!

Sølv til Vetle på UM første dag

Det ble en god start på mesterskapet for Fana IL fredagen med en sølvmedalje og flere personlige rekorder. Vetle Raa Ellingsen løp inn til pers på 60m hekk på tiden 8,89 og tok med det en klar andreplass bak Gjert Høie Sjursen fra Gneist. Les mer for å se flere resultater og bilder.

Vi gratulerer!

15 utøvere til innendørs UM

Fredag starter innendørs UM i Steinkjer med 15 utøvere fra Fana IL og 5 voksne trenere og ledere. Det vil bli online web-sendinger under mesterskapet, så følg med her når du har anledning! Se hvem som deltar på ulike øvelser.

Lykke til alle sammen!

Leverandørproblemer for Fanas kleskolleksjon

Som flere har merket, er det for øyeblikket vanskelig å få tak i deler av vår kleskolleksjon med Craft-produkter. MxSport Lagunen og administrasjonen i Fana IL jobber sammen for å løse dette problemet, som skyldes at leverandøren Craft tidvis har problemer med å levere produktene til MxSport.

5.30 i stav av Dolve under Kengurukarusellen

Eirik Dolve (21) viste i kveld at det er mye spennende på gang da han gikk over 5,30 i stav med god klaring. Han prøvde seg på 5,46 etterpå med en av de nye stavnene han ikke hadde prøvd enda og formidlet at han nå tror på at høyere høyder er rett rundt hjørnet.

Ellers myldret det med utøvere som hoppet høyde og tresteg og støtet kule. Det ble igjen mange gode resultater og solide nye personlige rekorder! Se resultatlisten og litt bilder.

Takk til alle som stilte villig opp for å hjelpe til som dommere og funksjonærer! Dere er supre! Karabinlekene 13.-15. mai er neste treffpunkt :-)

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 

Adele slettet 40 år gammel klubbrekord!

Det ble i helgen satt tre nye klubbrekorder under Pingvinlekene i Leikvanghallen og Fana-utøverne tok med seg hjem hele 42 medaljer. Det er ikke hver dag en klubbrekord får stå i 40 år. Det var Adele Marie Hauge som slettet denne med et løp på 1500m med tiden 4.59,73 som sto for denne bragden. I tillegg gratulerer vi henne med klubbrekord på 600m og Filip Bøe med ny rekord på 60m. Sistnevnte er også ny kretsaldersrekord i G16!

Årsmøte i friidrettsgruppen

Tirsdag 9. februar var 15 fremmøtte tilstede under årsmøtet i Pokalrommet på Fana Stadion. Asbjørn Lilletvedt var dirigent og loset gruppen trygt gjennom en fyldig årsrapport og valg av nytt styre og foreldrelag. Se nærmere hvem som nå innehar de ulike verv.

119 Fana deltakere til Pingvinlekene

Da gjøres det klart for en veldig stor gjeng med Fana-utøvere til helgens Pingvinleker i Leikvanghallen! Det er bare å glede seg til den røde bølgen som kommer til å sette sitt preg på stevnet.

Tidsskjema er lagt ut for lørdag og søndag, men det kan tilkomme endringer, så sjekk alltid tidene kvelden før.
Møt en time før første øvelse starter slik at du får hentet startnr, krysset av for løp og varmet opp.

Alle foreldre bør merke seg at det kun er utøverne som kan gå inn på indre bane, slik at dere rigger dere til på tribunen og heier samlet herfra!

Lykke til og heia Fana IL!

Årsmøte i friidrettsgruppen 9. februar

Alle medlemmer inviteres til friidrettens årsmøte tirsdag 9. februar i Pokalrommet på Fana Stadion. Se invitasjon her og årsrapport. Regnskap kan sees ved henvendelse til administrasjonen på Nesttun Idrettsplass.

Gull til Vetle i PaLLASSPELEN

Vetle Raa Ellingsen tok gullet  'hem' i høyde G16 med 1,90 søndagen. Fetter Erlend Bolstad Raa fikk delt andreplass med 1,85. Ytterligere tre sølv ble det søndagen av Solveig Hustoft (J14) i høyde, Vetle Raa Ellingsen (G16) på 60m hekk og Filip Bøe (G16) på 200m. Fana-gjengen reiser hjem igjen med 7 medaljer. Gratulerer!

2 medaljer på Pallasspelen i Malmø

12 utøvere fra Fana IL konkurrerer i helgen under Pallasspelen i Malmø. Under lørdagens øvelser ble det sølv på Filip Bøe (G16) på 60m og bronse på Hannah Steffensen (J14) i tresteg. Det ble flere perser, men også flere utøvere som ikke fikk full klaff. Eirik Dolve tester ut de nye stavnene og stoppet på 5,00 m i kveld. Se resultatene her.

Søndag morgen starter det hele kl 9, så det blir en ny og spennende dag i morgen. Lykke til alle!

UM 2017 til Fana IL!

I sitt møte fredag 22. januar fordelte Styret i Norges Friidrettsrforbund en del av mesterskapene for 2017. Stor var gleden da vi fikk høre at vår søknad om å få arrangere UM 2017 på Fana stadion ble innvilget!  "Dette har vi jobbet for i flere år. Nå skal vi gjøre oss klare til å levere det beste UM noensinne!", jubler leder i Fana IL friidrett, Anita Bolstad Raa. Arrangementet avvikles i september 2017.

Topp resultater på Nornalekene 2016 med innlagt KM

Mange pallplasseringer, mange personlige rekorder og ikke minst mye god sportsånd under Nornalekene både lørdag og søndag. Søndagens høydepunkt for mange var Filip Bøe sin 60 m. Filip er G16, men stilte i dag i seniorklassen, der han fikk skikkelig konkurranse.  Filip skuffet ikke, og løp inn til fantastiske 7,07 i forsøket. Han sikret seg dermed klubbrekord og kretsaldersrekord. 

75 påmeldt til Nornalekene til helgen

Fana IL stiller med en stor tropp utøvere under kommende helgs Nornaleker med innlagt innendørs-KM i Leikvanghallen. Stevnet arrangeres av Norna Salhus lørdag og søndag. Tidsskjema kan du se her for lørdag og søndag. Sjekk alltid tidsskjema kvelden før - i tilfelle det er gjort noen endringer!

Sjekk deltakerlisten her. Fana IL er er klubben med desidert flest deltakere!

Anita er bortreist denne helgen og vil ikke kunne ta bilder, så supert om dere andre som er der ute husker kameraet og legger ut bilder på Facebook gruppen eller sender på mail til friidrett@fanail.no!

Lykke til alle sammen!

Kretsmesterskap i hopp uten tilløp

Laksevåg var arrangør for lørdagens kretsmesterskap i høyde- og lengde uten tilløp, alle klasser i Laksevåghallen. 25 utøvere fra Fana var påmeldt og tok hjem medaljer i alle valører! Mange flotte personlige rekorder ble satt - en god start på året!

Kretsaldersrekord på 60m

Filip Bøe (G16) løp 60m på tiden 7,15 i forsøket  klasse menn senior under Sørvestnorsk i Sandnes lørdag. Dette er en forbedring av kretsaldersrekorden til Andreas Isaksen (Norna Salhus) på 7,23 satt i 1996. Filip kom på 3.plass i finalen med tiden 7,18. Dette var en sterk start på 2016-sesongen. Gratulerer!

Se flere resultater fra helgen.

Yrende liv på Kengurukarusellen!

Mange hadde tatt turen til Leikvanghallen torsdag 7. januar på Fana IL sin første Kengurukarusell. Det ble konkurrert i stav, høyde, lengde og kule med hele 195 starter. Fana IL sine egne utøvere stilte sterkt, men også AKS-77, Bergens Turn, Norna Salhus, Nordre Fjell, Eidsvåg, Fri, Vik, Strandebarm, Voss og Laksevåg hadde utøvere med.

Det ble mange personlige rekorder og stor idrettsglede å se! Dette kommer til å bli en gøy sesong.

Dommerkurs for deg i januar!

Fana IL er arrangør av mange stevner på Fana stadion og i Leikvanghallen og trenger at flest mulig har tatt dommerkurs og vet hva som er reglene for de ulike øvelsene. Alle som er medlem må være med og bemanne 1-2 arrangementer per halvår og hva er vel da bedre enn å kunne litt ekstra om det som skal skje?

Meld deg på kurs - klubben dekker kursavgiften!

God jul!

Styret i friidrettsgruppen vil takke alle utøvere, trenere, ledere og foresatte for strålende innsats og godt samarbeide gjennom året som har gått. Vi har hatt den beste sesongen i manns minne og ser bred fremgang i hele gruppen, samt at vi har arrangert både Karabinlekene og Stor-KM på en måte vi kan være stolte av. Og vi har mye å glede oss til i 2016.

Da gjenstår det å ønske dere GOD JUL og et riktig GODT NYTTÅR!

Fem utøvere vi satser på!

Fredag kveld samlet nestleder Bjarte og idrettslig ansvarlig Endre fem utøvere og deres foresatte for å signere utøveravtale for neste sesong. I henhold til sportslig plan skal Fana også legge tilrette for de som satser og vil bli best. Filip Bøe, Vetle Raa Ellingsen, Emily Solem-Young, Fabian Rimestad og Erlend Bolstad Raa er alle blant de beste i Norge og har kvalifisering til U18 EM i Tiblisi neste år som sitt store mål. Her signerer de avtalen om støtte fra klubben.

Vi gratulerer!

Juleavslutning for treningsgruppene

Siste uken før jul (uke 51) blir det en liten juleavslutning for de ulike gruppene i treningstiden. Vi håper å se så mange som mulig da og kunne ønske hverandre god jul!  Les her for å få mer info om juleavslutningene.

Fana øker mest i kretsserien for 2015

Serieresultatene for 2015 er klar, og her er det mye å være stolt av for Fanas utøvere og trenere. Leder for statitsikkutvalget Stein Fossen skriver om Fana: "En demonstrasjon av bredde som vi aldri har sett maken til!".

Etter at vår Virksomhetsplan ble utviklet i 2014 har det vært jobbet målrettet mot de «læresetningene» som er definert i planen:

  • Alle skal gis muligheten til å ta ut sitt potensiale!
  • Alle skal på pallen i Fana IL!
  • Flest mulig – lengst mulig – best mulig!

Husk å betale lisens før nyttår

Det er obligatorisk for alle å løse lisens fra det året man fyller 13 år. Lisensen inneholder en god forsikring for utøveren og finnes i to utgaver. Dersom man ikke har løst lisens, kan man bli nektet å starte i stevnet.

For neste sesong gjelder dette altså for alle utøvere født 2003 eller tidliegre. Fiks lisensen før nyttår slik at du har husket det før første stevne i januar (Kengurukarusell 7.1). Få mer info, bestill og betal her.

Fem utøvere uttatt til rekrutteringslandslaget

NFIF har tatt ut fem utøvere fra Fana IL til rekrutteringslandslaget. Dette er Eirik Dolve (20) og Katrine Haarklau (24) i stav, Filip Bøe (15) i sprint og Erlend Bolstad Raa (15) og Vetle Raa Ellingsen (15), begge i høyde.

Vi gratulerer!

Alle på pallen på Årsfesten

Med over 300 påmeldte var det duket til fest i storsalen på Minde fredag kveld da friidrettsgruppen hadde sin årsfest. Alle fikk diplom, Andreas Dixon stakk av med flest priser, Målfrid Pettersen Lunde fikk Dag Rasmussens Forbildepris 2015 og mange vant gjeve gevinster på lotteriet. Dette var gøy - gratulerer alle sammen!!

SAMLING FANA-ATLETEN ONSDAG kl 16:00 - 20:00

Høiehallen venter storinnrykk av våre største talenter onsdag 18. november kl 16:00 - 20:00 

Test-samling med sprint, styrke og spensttester. 
12 funksjonærer vil se til at vi får gjennomført samling. Alt fra rigg, matservering, musikk, registrering etc. vil
disse ta seg av. 
Ta turen du også og kikk på....Vel møtt.

Det blir årsfest 20. november!

Alle utøvere, foreldre, søsken og besteforeldre inviteres til friidrettsgruppens årsfest fredag 20. november kl 18.30! I år flytter vi oss til storsalen i Kristkirken på Minde hvor vi får god plass til å feire oss selv! Alle utøvere som har deltatt på stevner i sesongen får diplom med egne perser, det blir bestemannspremier, bildevisning, litt å bite i og utlodning. Som tidligere år er det påmelding til årsfesten og vi ber deg om å gjøre påmeldingen nå og senest 17. november via dette online skjema - enkelt og greit :-)

Da sees vi på festen fredag 20. november!

FANA-AVTALEN mellom Egon Lagunen og Fana IL

Det er nå inngått en avtale mellom Egon Lagunen og Fana IL.  Avtalen innebærer at når medlemmer, familie, styre eller sponsorer i Fana IL bespiser på Egon Lagunen får klubben 10% provisjon (grasrotandel). Den som bespiser må oppgi ”FANA-AVTALEN” ved betaling. 10% av verdien på maten man da spiser går til Fana IL. Avtalen er gyldig fra 05.08.2015 til 16.08.2016. 

Resultater stevnekarusell 30.09

Sesongens siste karusellstevne ble onsdag 30. september arrangert på Fana Stadion av Fana IL, NOrna Salhus og IL Gneist.
Her er korrigert resultatliste.

Eirik Dolve satser mot OL i Rio

Norges beste mannlige stavhopper er oppvokst i Fana og heter Eirik Dolve. Han tok gull i U20EM for to år siden og har i år forbedret sin personlig rekord i stav til 5,50m. Nå vil han satse videre mot OL i Rio neste år. Mandag kveld signerte Eirik overgang til Fana IL. Han vil fortsette sitt samarbeide med trener Bjørn Åge Herdlevær (nå Fana-trener) og blir klubbkompis med Katrine Hårklau.

Fana IL er stolt over at så sterke profiler velger klubben vår og ser frem til å gjøre det vi kan for å hjelpe både Eirik og Katrine til videre fremgang.
Velkommen til Fana IL!

Resultater fra rekruttstevnet

Det var stor aktivitet blant Fana-rekruttene på Fana stadion i kveld da de deltok på 60m og hoppet lengde. Drifitige og velvillige foreldre tok i et tak med riven og med stoppeklokkene slik at arrangementet ble avviklet på en god måte i det fine været. Sindre Heggebø og Jan Erik Lie stilte opp og dømte lengde, Lisbeth Solheim var startordner og Kjersti Haara fyrte av startpistolen. Mange gode resultater og personlige rekorder ble det helt tydelig i dag og de blide utøverne ble fotografert etter målgang og bildet til diplomen skulle da være i boks.

Takk til alle for flott innsats på tampen av friidrettssesongen! Resultatliste (manuelle tider på løp) kan sees her. (Ser at vind mangler på resultatlisten - sjekker dette tirsdag)

Hovedsponsor for Friidrett i tre nye år!

Fana IL Friidrett er takknemlig og glad for å kunngjøre at Karabin ønsker å være med på veien videre også de neste tre årene! Denne uken signerte viseadministrerende direktør Hallgeir Skøien Varsi en ny tre-års avtale som sikrer friidrettsgruppen økonomisk støtte og at vårt tre-dagers åpningsstevne i mai fortsetter under navnet Karabinlekene også de neste tre årene. De ønsker også å være med på reisen med å fornye Fanamilen, og går inn som en av hovedsponsorene der i samme tre-års periode.

Tusen takk til Karabin!

Katrine Haarklau blir Fana utøver

Norges beste kvinnelige stavhopper, Katrine Haarklau, signerte i kveld utøveravtalen om å representere Fana IL til neste sesong. Her ønskes hun velkommen av Bjarte Hysing-Olsen, nestleder i friidrettsgruppen og ansvarlig for trener- og utøverkontrakter. Katrine har 4,35m som personlig rekord i stav og kom tilbake til Norge i sommer etter å ha studert i USA over flere år. Hun kommer fra IL Gular og satser mot å kvalifisere seg for OL i Rio neste år. Hun vil fortsatt trenes av Bjørn Åge Herdlevær som nå også er en del av trenerteamet i Fana IL. Forøvrig jobber Katrine deltid som markedskonsulent på NIP sammen med Hans, Gisle og Camilla ved siden av treningen.

Vi ønsker Katrine varmt velkommen til Fana IL!

Strålende forhold under Fanamilen 2015

Det ble en skikkelig løpsfest på Fana Stadion i strålende sol, akkurat slik vi håpet på! I underkant av 900 deltakere stilte i år opp, noe som er en del færre enn vi håpet på. Men de som stilte så ut til å ha hatt en fin tur og det ble løpt virkelig fort av de voksne. Det ble løyperekorder på 10km menn, og på 5 km både for menn og kvinner!

Se resultater og bilder fra løpsdagen. Her er linker til nettavisenes dekning fra BT, BA og Fanaposten.

Velkommen igjen neste år!

Løp fanamilen på søndag!

Årets Fanamil er den 36. i rekken og arrangeres søndag 20. september fra Fana Stadion.

Påmelding via nettsiden Fanamilen.no og du kan velge mellom 5  eller 10 km. I år tas nettotiden (fra passering start og ikke på skudd) og løypen er kontrollmålt. Alle får teknisk t-skjorte ved henting av startnr. 

Klubben oppfordrer medlemmer, søsken og foresatte fra alle gruppene i Fana IL til å delta og være med på en skikkelig løpsfest!

50kvm parkett til raskeste løper halvveis på 10km. Gavekort fra Asics på 5000kr til vinnerene av herre og dameklassene og trekning av gavekort på startnr. Speakeren fra Eurosport kommer og det blir oppvarming til musikk på indre bane.

Håper vi sees søndag :-)

12 medaljer i NM for ungdom i helgen!

Fana IL har hatt et fantastisk UM med 5 gull, 5 sølv og 2 bronsemedaljer! Bildet viser stafettens sølvgutter. 16 utøvere har levert strålende resultater, flere medaljer enn vi håpte på og mange personalige rekorder. Vær stolte både utøvere, trenere og foresatte! Gratulerer :-)

UM dag2: GULL, 3 SØLV og BRONSE

Erlend Bolstad Raa fikk sitt andre gull lørdag morgen da han hoppet 1,87 i høyde. Vetle Raa Ellingsen vartet opp med sølv i samme konkurranse og løp inn til bronse på 100m hekk litt senere på dagen. Emily Solem-Young og Inge Eide Johnsen fulgte opp med to sølvmedaljer i høyde! I alt har Fana-utøverne vunnet fire gull, tre sølv og to bronsemedaljer de to første dagene!

I morgen er det søndag og siste dag av UM 2015. Da kan det fort ble flere medaljer...!
Og vi har to stafettlag...

Følg med!

UM: 3 gull og en bronse første dag!

Fana IL fikk en kanonstart på UM fredag da Erlend startet med gull i tresteg, Vetle tok bronse i samme konkurranse, Filip vant 100m og Emily tok seieren hjem i tresteg! Wow for en start! Og i tillegg ble det flere presonlige rekorder på de andre utøverne.

Se mer resultater og bilder - og følg med videre i helgen!

16 utøvere til UM i helgen

Årets Ungdomsmesterskap arrangeres i helgen på Lillestrøm og 16 Fanautøvere er kvalifisert. Første gruppe av utøvere kjører med Fana-bussen torsdag morgen og stopper underveis for en liten treningsøkt. Gisle kjører bussen med utøvere og utstyr. Endre tar fly sammen med noen utøvere torsdag ettermiddag og så kommer resten med fly fredag. Dette er en tropp med mange sterke resultater gjennom sesongen og det skal bli spennende å telle medaljer gjennom helgen.

De som reiser er Inge Eide Johnsen, Filip Bøe, Vetle Raa Ellingsen, Erlend Bolstad Raa, Mikael Solheim, Kristoffer Kjellby, Olav Sivertsen Mønstre, Karsten Karlsen, Jørgen Dyrhol Christensen, Casper Friele Faye, Martin Mæle, Erlend Moe, Emily Solem-Young, Ine Si Stalheim, Ingrid Cecilie Hartvig og Målfrid Pettersen Lunde. Se nærmere på live-streaming og tidspunkt for de ulike øvelsene.

Vi ønsker dem alle lykke til og kommer tilbake med resultater ila helgen!

Overbevisende seier på Benditlekene!

Benditlekenes andre dag konkluderte med den beste Hordaland-innsatsen siden 2010. Hjemmelaget tok hele 299 poeng og avsluttet dagen med en overbevisende seier på Tine-stafetten (8 x 200 m mix lag). Mange gode resultater og personlige rekorder også i dag. 

Strålende Fana-dag på Bendit-lekenes første dag

Denne helgen er det Bendit-leker på Osterøy, med kretskamp mellom Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane og Agder. Fana bidrar sterkt til Hordalands lag med et rekordhøyt antall medaljesugne 13- og 14-åringer plukket ut av Hordaland idrettskrets til å delta. En kjempegøy opplevelse for ungdommene og en flott mulighet til å bli bedre kjent med utøverne fra andre klubber. 

13 Fana-utøvere til Bendit-lekene

Bendit-lekene arrangeres på Osterøy 5.-6. september og er en kretspkamp for 13-14 åringer hvor Hordaland kniver om seieren mot Rogaland, Agder og Sogn og Fjordane. I år har kretsen tatt ut 15 utøvere fra Fana IL og 13 av disse har bekreftet deltakelse! Vi har aldri før hatt så mange deltakere med på denne kretskampen, så det vitner om at det jobbes godt og utviklingen er positiv for utøverne! (Bildet er fra fjorårets kretskamp).

Vi ønsker alle lykke til

Se mer om kretskampen her.

Norsk aldersrekord av Filip Bøe!

Forrige helg satte Filip Bøe kretsaldersrekord på 100m for G15 under Gneistspelen. I dag løp han enda raskere under Bergenslekene på Leikvang stadion og satte ny norsk aldersrekord for G15 på 100m med tiden 11,12, i -0,7 motvind! Han forbedret med det den 29 år gamle rekorden til Lars Jacob Woie, IL Sørfjell. Søndag ble de sterkeste resultatene levert av Erlend og Vetle som hoppet 1,82 i høyde i 15-års klassen.

Sjekk alle de andre resultatene her.

Kretsaldersrekord på 100m av Filip Bøe

Med en motvind på -0,4 spurtet Filip Bøe (15) inn til tiden 11,20 på 100m på Gneistspelen lørdag. Han slo med det neste seniorsprinter med vel 2 tideler og forbedret Jørn Birkenes (Fana IL) sin kretsrekord på 11,26 fra 1989. Filip er helt klart en sprinter som vi vil følge med spenning i årene fremover! Vi gratulerer.

Det ble også mange andre gode resultater blant våre utøvere denne helgen, se resultater og litt bilder.
*oppdatert artikkel etter søndagens resultater

Oppdatering fra Fana IL Idrettsskole

Bli med på Fana ILs idrettsskole. Vi ønsker å invitere barn i alderen 3-9 år til et spennende og godt idrettstilbud. Lek og allsidig aktivitet vil prege tilbudet, med fokus på å opparbeide grunnleggende motoriske ferdigheter som blant annet å løpe, hoppe, gripe og kaste. Målet er i tillegg å gi en innføring i ulike idretter som friidrett, skøyter, turn/dans og ballspillidretter. Barna vil få være med på mye moro og skape nye vennskap.

Resultater fra Karusellstevne 19. august

I nydelig og varmt sommervær arrangerte Fana IL, Norna Salhus og Gneist onsdagens karusellstevne på Fana Stadion. Her følger korrigert resultatliste fra onsdagens mange gode resultater!

Gneistspelen til helga

Arrangøren har lagt ut startlister - sjekk at din påmelding er korrekt. Tidsskjema forventes onsdag, så gå da inn og finn ut når dine øvelser starter. Møt opp senest 60 min før start, hent ditt startnr, kryss av for om du skal delta i en løpsøvelse og finn en kompis å varme opp sammen med.

Bronse til Erlend i Jr. NM!

Erlend Bolstad Raa (15) sikret Fana IL en bronsemedalje i M19 da han søndag hoppet 13,35m i tresteg under Jr. NM i Byrkjelo. Dette er den første medaljen til Fana IL i Jr. NM på 29 år, da det i årene etter 1987 var BFG Fana våre utøvere representerte. Han fikk også en 4. plass i spesialøvelsen sin høyde, men var nok ikke fornøyd med hoppingen her.

Vi gratulerer!

Se øvrige resultater her!

Resultater Stordleikane

Stord IL har i helgen arrangert sitt tradisjonsrike Stordleikar med 16 deltakere fra Fana IL. Resultatene er nå publisert av arrangør.

5 deltakere til jr. NM i helgen

Årets Jr. NM arrangeres i Byrkjelo 14.-16. august. Fana har fem unge utøvere som er påmeldt og som reiser sammen med trenerne Endre Raa og Gisle Ellingsen. Utøverne er Filip Bøe (200m), Vetle Raa Ellingsen (høyde, tresteg), Erlend Bolstad Raa (høyde, tresteg), Inge Eide Johnsen (høyde, tresteg) og Målfrid Pettersen Lunde (tresteg).

Konkurransen kan følges på web-TV. Se tidspunkt for når de skal konkurrere.

Heia Fana IL!

Birk med over 1000poeng i AKS-leikane

Fana IL hadde med ti deltakere under AKS-leikane på Knarvik stadion søndag 2. august. Best resultat fikk Birk Bell Lysaker som kastet sleggen hele 37,75m og satte med det ny klubbrekord og passerte med det den magiske 1000 poeng grensen. Gratulerer! Se resten av resultatene her.

Seier til Filip i Sverige!

Filip Bøe (G15) vant i dag 80m finalen under BAUHAUS Galan Youth i Stockholm på den sterke tiden 9,17. Han vant klart foran Linus Knapstad (SWE) på 9,36.
Det var godkjente vindforhold (+1,7) og gir hele 1138 poeng etter Tyrvingtabellen. Her er video fra finalen.

Gratulerer!

Delta på friidrettens idrettsskole uke 33!

Kom i form etter lang sommerferie!
Friidrettsgruppen arrangerer 3-dagers sommeridrettsskole 10.-12. august på Fana Stadion. Tilbudet er til barn i alderen 7 til 13 år og ledes av Fana ILs unge ledere og ungdomstrenere. Deltakerne får t-skjorte, deltakermedalje og pizza siste dag, samt frukt hver dag. Prisen er kr 700. Det er ledige plasser, så trykk på denne linken og få mer info og mulighet til å melde på!

4 medaljer under Øresundspelen

Erlend, Vetle og Andreas stod for medaljefangsten da Fana-utøvere konkurrerte under Öresundspelen i Helsingborg 10.-12. juli. Erlend og Vetle vant hhv høyde og tresteg og Andreas og Erlend fikk sølv på 300m og i kule. Se mer resultater og bilder her.

Vi gratulerer!

Norsk aldersrekord på 200m!

Filip Bøe (G15) løp 200m på 22,42 under VU-Spelen søndag. Dette er norsk aldersrekord for hans klasse med 8 hundredeler og en forbedring av Jørn Birkenes' kretsaldersrekord på 23,25 fra 1989.

SØLV, TO BRONSE og kretsaldersrekord

Filip Bøe løp inn til sølv på 80m og Erlend Bolstad Raa fikk bronse både i høyde og tresteg på VU-Spelens andre dag. Begge hadde siktet mot gull i dag, men svenskene trakk det lengste strået denne gangen. Høyde-resultatet til Erlend er ny utendørs kretsaldersrekord G15. Se her for flere resultater og bilder her.

SØLV og norsk aldersrekord til Andreas Dixon

I det 30 graders varme sommerværet løp Andreas Dixon inn til sølvmedalje og ny norsk aldersrekord fredag på 300m hekk på 40,62 på Nya Ullevi. Dette er pers med halvannet sekund og en strålende prestasjon! Vi gratulerer! Se her for flere resultater.

Stor tropp som reiser til VU-Spelen

Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg er Europas største barne-og ungdomsstevne med over 3200 deltakere og 8000 starter kommende helg. Det er hard konkurranse og deltakerne kommer fra mange ulike land. I 2013 var 40% av dem ikke-svenske. En tropp på 22 deltakere og 2 trenere, samt flere foreldre og søsken reiser over. I 2014 (bildet) kom våre utøvere tilbake med 2 gull, 5 sølv og 1 bronse. Det blir spennende å se hva de presterer i år. Følg live web-sending! Resultatliste oppdateres her.

Lykke til!

full fart med sommeridrettsskole

Fana IL arrangerer i sommer idrettsskole tre dager i uke 26, 27 og 33. Første uken var 43 deltakere i alderen 7-13 år samlet på Fana Stadion til friidrettsaktiviteter. Deltakerne deles opp i to grupper etter alder 7-9 og 10-13 år og ledes av unge trenere i Fana IL. Med seg har de ungdomsutøvere som er i norgestoppen i sine øvelser og som er gode forbilder. Alle får t-skjorte første dag, medalje, pizza og brus siste dag, samt frisk frukt hver dag.

Neste uke er det nye deltakere som skal ha det gøy med friidrett og nye venner å bli kjent med!

Dersom noen har lyst å bli med siste uken før skolen starter igjen, så kan påmelding gjøres her.

Kretskamp i Byrkjelo

Kretsen hadde tatt ut seks Fana-utøvere til helgens kretskamp for 13 og 14 åringene mellom Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland under Sparebankleikane i Byrkjelo. Deltakerne var Andreas Dixon, Fanny Sandnes, Ingeborg Kvåle Bruflot, Solveig Hustoft, Sofie Nordvik og Ingrid Aarsæther og Bente Nilsen (mor til Ingrid) var med som en av laglederne. Andreas Dixon satte ny klubbrekord på 80m hekk med tiden 12,20. Hordaland vant klart med 300 poeng. Se her for flere resultater.

Sommeravslutning i sommervarme!

Friidrettens tradisjonelle sommeravslutning ble også i år velsignet med nydelig sommervær, glade utøvere, engasjerte trenere og fornøyde voksne! I underkant av 100 utøvere ble delt inn i 10 lag og konkurrerte i quiz, stille lengde og pendelstafett. Jon Inge Heldal loset alle gjennom opplegget på en strålende måte og kvelden ble avsluttet med brus og pizza. En stor takk til Parkett.no som sponset pizza og til Spar Bønes som ordnet brusen! Det ble satt stor pris på.

Nå er det sommerferie fra treningsgruppene til de yngste. Treningen starter opp igjen samme uke som skolen starter.

Bilder fra avslutningen kan sees her.

God sommer!

Gøy med Hardanger Friidrettsfestival

Strålende vær under første dag av stevnet i Strandebarm. I nydelige omgivelser har 43 Fana-utøvere med familie planlagt å tilbringe helgen. Ikke noe dårlig valg! Klubbkompisene omfavner Filip Bøe (G15) etter en formidabel 100m på 11,0 mauell tid (bildet)!

Mange personlige rekorder, UM krav og gode minner. De fleste bor på Sportellet (gamle husmorskolen) ved siden av banen, og både utøvere og foreldre nyter hverandres selskap og blir bedre kjent. Dette er gøy.

Her kan dere se resultatlisten.

Sommeravslutning mandag 22. juni kl 17-19

Felles avslutning for ALLE treningsgrupper. Oppfordrer foreldre til å komme også.

Det vil bli tatt lagbilde av hele gjengen, så møt opp i Fana-drakt.
Det blir morsomme konkurranser før vi avslutter med brus og pizza til hele gjengen!
Parkett.no er den glade pizza-sponsor, mens brus leveres fra Spar Bønes.
Da sees vi vel???

Medaljedryss under Tyrvinglekene

Fana-utøverne markerte seg i helgens stevne på Nadderud og kommer hjem med 5 gull, 3 sølv og 5 bronsemedaljer. I tillegg har Filip Bøe (G15) igjen forbedret sin kretsaldersrekord på 200m i sterk motvind! 5 nye klubbrekorder er satt og det ble levert 8 resultater over 1000 poeng. Sterkt levert og mange personlige rekorder i tillegg.

Gratulerer til utøvere og trenere!

Sterk åpning på tyrvinglekene

En kretsaldersrekord på 200m G15 av Filip Bøe på 22,55! Medaljebeholdningen ble 1 gull, 1 sølv og 4 bronse etter første dag. En sterk klubbrekord på 300m hekk G14 av Andreas Dixon (bildet)!

Tyrvinglekene og Laksevåglekene til helgen

I helgen 12.-14. juni arrangeres Norges største barne- og ungdomsstevne på Nadderud Stadion, Tyrvinglekene. En gruppe på 21 utøvere fra Fana reiser over og skal bryne seg på løpere, hoppere og kastere fra resten av landet og vi vil komme tilbake med resultater underveis.

Laksevåglekene arrangeres her lokalt på Nygårdsmyren og 14 fra Fana er påmeldt. Tidsskjema er nå lagt ut.

Lykke til alle sammen!

Resultater fra Stor-KM 2015

Da vil Fana IL takke alle utøvere som stilte til start på i alt 1036 starter under årets Kretsmesterskap! Dere har gledet oss med mange og sterke prestasjoner tross i at sommeren lar vente på seg og motvinden har vært slem. Arrangørstaben i Fana IL vil takke dere alle for en svært hyggelig gjeng å lage stevne for og vi gleder oss til å være vert for dere under Karabinlekene 2016!

Se her for resultater, bilder og hvem som er innstilt til bestemannspremier. Og hvem ble trukket ut blant de som perset til å vinne nettbrett fra Mobilmegleren?

Jaaa, vi klarte det!

Fana IL er like fornøyd med avviklingen av årets KM arrangement som Håvard Seim Berentsen (G12) var da han gikk i mål på 60m! Vi klarte å levere et Kretsmesterskap vi kan være stolte av kun fire uker etter Karabinlekene. Klubben retter en stoooor takk til alle foreldre og foresatte som har stått på under forberedelser og gjennomføring!! Dere har gjort en kjempejobb - og smilt hele helgen! For et team :-)

Se resultater og bilder her.

Sol og mye vind på KMs andre dag

Alle kunne lørdag morgen glede seg over at nattens regn var byttet ut med sol og 16 grader, men sterk vind gjorde forholdene utfordrende for utøverne. Tross dette ble det levert svært sterke prestasjoner i dag og vi vil igjen trekke frem Filip Bøe (15) som løp inn til en imponerende 200m i senior klassen på 22,87 i sterk motvind.

Strålende resultater under KMs første dag

Værgudene viste seg fra en mye blidere side enn vi har vært vant til i sommer da Fana IL arrangerte første dag under Kretsmesterskapet på Fana Stadion. Mye vind i perioder førte til at en del løp og tresteghopp ikke ble godkjent, men alt i alt en flott kveld! Det trekkes ut et Samsung nettbrett til en av utøverne som perser ila helgen, og det var helt klart mange pers-lapper i boksen etter første dag. Se eller resultater og litt bilder.

Ønsker alle velkommen og lykke til i morgen lørdag!

Vi gjør klar til Stor-KM

Fana IL arrangerer Stor-KM for 11-19 og senior menn og kvinner til helgen 5.-7. juni på Fana Stadion.
352 deltakere er påmeldt ved fristens utløp for etteranmeldinger, en gledelig økning på 15% fra i fjor.
Sjekk påmeldingsliste her pr klubb og komplett startliste. Tidsskjema publiseres onsdag.

Velkommen til årets Kretsmesterskap!

Framolekene oppsummert - flere i norgestoppen!

Fana-utøverne vartet opp med sterke resultater under Framolekene i helgen, og vi fikk hele fem utøvere med over 1000p, en poengsum som viser at de er blant de aller fremste i Norge i sine klasser. Veldig kjekt å se at også nye navn kommer opp på denne listen! I tillegg vartet Filip Bøe opp med to kretsaldersrekorder i G15 på 60 og 200m!

Søndag ble forholdene bedre og vi fikk tørt vær og litt sol. Det ble observert god fremgang for svært mange utøvere som har trent godt gjennom vinteren og som nå mestrer bedre og bedre ulike øvelser! Dette er gøy å se og toppene våre er gode forbilder.

Gratulerer med resultatene til alle sammen og lykke til neste helg under vårt eget Kretsmesterskap!

Høye svev og enda en kretsaldersrekord

Filip Bøe (G15) satte nok en kretsaldersrekord på 60m lørdag under Framolekene da han vant 17-års klassen på den sterke tiden 7,23. Erlend Bolstad Raa (G15) hoppet hele 1,90 i høyde og var nær ved å klare 1,95 (bildet). Mange flere gode prestasjoner lørdag, lese mer om de her og se litt bilder!

Kretsaldersrekord på 200m

Filip Bøe satte kretsaldersrekord i 15-års klassen på 200m da han fredag kveld vant G17 på tiden 22,93 under Framolekene. En svært god tid i det kalde og fuktige været! Må også nevne Pål Haugen Lillefosse, Gneist (G14) sitt imponerende resultat i stav med hele 4.65. Trass i det kalde været, ble det mange flere gode resultater og plasseringer, se resultatlisten og litt bilder.

Tidsskjema Framolekene

Fana har 92 påmeldte til helgens FRAMOleker på Fana Stadion. Klikk på linken her og sjekk tidsskjema for når dine øvelser starter.
Husk å møte opp 1 time før start da du trenger tid til å hente startnr, krysse deg av på oppropslister i løp og varme opp. Se gjerne etter Fana ILs flagg på stadion så samles vi rundt det på tribunen :-)

Vi kommer tilbake med resultater og bilder etter hvert. Lykke til alle sammen!

Booke overnatting i Strandebarm?

Fana IL har resverert 30 senger på Sportellet i Strandebarm under Hardanger Friidrettsfestival 20.-21. juni. Vi pleier alltid å reise en god gjeng inn på dette hyggelige stevnet i vakre omgivelser! Blir du med, så gå inn på lenken og sett deg opp om du ønsker å bo med oss. Førstemann til møllen! Husk å melde på utøveren til selve stevnet i tillegg :-)

Vinnerbildet på Instagram

Hilde Stokvold Gundersen (Fyllingen IL) tok dette bildet som ble kåret til det beste Instagram bildet fra #Karabinlekene2015! Hun ble dermed den lykkelige eier av en iPad Air gitt av Mobil megleren as.

Vi gratulerer!

Treningsleir på Fanahytten 26. - 30. Juni 2015

Fana IL arrangerer treningsleir på tvers av gruppene i idrettslaget.

Samlingen er åpen for alle mellom 12 og 19 år. 

17. Mai Fana IL 2015

Til alle medlemmer i Fana IL: Vi ønsker å invitere til 17.mai-frokost på Fanahytten og 17.mai prosesjon fra Lagunen til Nesttun.

Mange medaljer og nye rekorder!

Pallplasseringer, personlige rekorder og klubbrekorder! Se oppsummering av resultater av Fanas egne utøvere.

Friidrettsfest på Fana Stadion

De tredje Karabinlekene ble en suksess med rekordstor deltakelse, sterke resultater og flott vær. Fana IL takker alle funksjonærer, deltakere, trenere, ledere og publikum for en strålende helg!

Det ble overveldende mange gode prestasjoner denne helgen og flere besteresultater i nasjonal og internasjonal målestokk! Vestlandet fostrer for tiden mange av de aller beste utøverne, samt at vi har stor bredde. Det er mye å være stolt av for store og små etter helgens stevne.
Ta deg litt tid og se gjennom resultater og bilder ( Anita fre-lør + søn og bilder av fotograf Wim Hetland) fra helgen :-)

Karabinlekene dag2

Sol og medvind innledet andre dag av helgens stevne og åtte timer full rulle med øvelser og strålende innsats og prestasjoner! Her ble det levert både av store og små. Resultatlisten kan sees her, samt Anitas bilder.

Karabinlekene dag1

En kjølig men vellykket første dag er gjennomført! Litt for mye motvind for løpene til at det ble de store tidene, men mye gode resultater.

Se resultater fra første dag her og litt bilder.

Karabinlekene - tidsskjema og deltakerlister

Karabinlekene 2015 har passert 500 påmeldte og det er nå stengt for etteranmelding. Vi gleder oss stort over økningen i deltakerantall og skal gjøre det vi kan for å tilby et godt arrangement!

På grunn av stor deltakelse, vil tidsrammen for stevnet strekke seg noe mer ut i år for å kunne avvikle alle øvelsene. Det blir tilbud om både grillmat, sushi og bakverk fra kiosken, så håper at alle sammen vil få en flott friidrettshelg på Fana Stadion!

Tidsskjema for fredag og lørdag er nå lagt ut, samt startlister.
Merk deg at det kan bli endringer på tidsskjema i forhold til det som legges ut nå i første omgang, så sjekk alltid siste versjon fra nettsiden kvelden før øvelsen starter.

Fana IL ønsker deg hjertelig velkommen og ønsker alle lykke til!

Nedtelleing til Karabinlekene!

Karabinlekene er Fana ILs store åpningsstevne på Fana Stadion 8.-10. mai. Friidrettsfesten varer tre dager til ende og både påmelding og organisering er i rute. Over 150 frivillige skal i sving i løpet av helgen og bemanningkabalen er så og si i mål! Fana IL er full av positive foresatte som er klar for å skape en god arena for nye personlige rekorder og god kappestrid! Vi runder straks over 100 egne påmeldte utøvere. Dette blir gøy! Kom og se på da vel :-)

Fredag start kl 17, lørdag og søndag kl 10 - 16.
Gratis inngang, kiosk og vinneren av beste Instagrambilde til #karabinlekene2015 vinner et nettbrett!

Fantastisk gave til idretten og Fana IL fra Trond Mohn

Trond Mohn har gitt en gave på 45 millioner til ny dobbel flerbrukshall på Slåtthaug til stor glede for Fana IL og idretten i Bergen Sør!

Kastsamling i flott vær

Søndag 19. april ble den fjerde kastsamlingen gjennomført på Fana Stadion i nydelig vårvær. Utøverne ble coachet i spyd og kule av hovedtrener Endre Raa. Nå er det bare tre uker igjen så er vi klar for til Karabinlekene!

Vellykket stavtrening!

Bjørn Åge Herdlevær skal nå hjelpe Fana-utøvere med å lære seg å hoppe stav. Han har en 4 årig lærer-idrettsutdanning fra Høyskolenivå, var en meget lovende utøver og etter hvert en habil mangekjemper (10kamp) nasjonalt. Trener for øyeblikket flere av landets beste utøvere, fra ulike klubber,  bla stavhopper Eirk Dolve (Fri) (5.45m), Paula N Llano (laksevåg) og Henrik Holmberg (Vik IL).

Stavsamlingen for de første utøverne som fikk muligheten ble en vellykket trening! Se også noen bilder.

Jenteseier i Fristafetten andre år på rad!

Imponerende 17 lag var påmeldt fra Fana IL og alle lagene fullførte! Best av alle gjorde Lag1 jenter 11-14 det da de vant foran Ask og Fri (bilde). Sølv ble det til Lag1 mixed lag 11-14 og bronse til Lag1 gutter 11-14. Vi gratulerer alle med strålende innsats!

Heia Fana!

FANA ATLETEN AKTIVITETER 2015

Fana atleten sine aktiviteter for 2015 kan du lese om HER

Fana stiller med 17 lag!

Tirsdag 14. april arrangeres Fristafetten på Arna Idrettspark. Fana IL stiller med hele 17 lag, noe som er "all time high". Heia Fana!
Lykke til alle sammen!!

Treningsleir i Fuengirola

Ca 25 utøvere fra satsings- og ungdomsgruppen, trenere og foresatte er i påsken samlet til treningsleir i Fuengirola, Spania. Endre og Gisle er hovedtrenere. Gruppen har vært utrolig heldig med været nå fra starten av med ca 30 grader og sol. Det trenes, soles, bades og knyttes nye relasjoner. Knall tur med en knall gjeng!

Litt bilder legges ut her etter hvert - ta en titt om du vil :-)

Trening i påsketider

Se info her om treningstilbud i og rett etter påske for de ulike treningsgruppene.

Med ønsker om en riktig GOD og aktiv PÅSKE fra Styret!

Mange Priser til friidretten på hovedlagets årsmøte!

Tradisjonen tro startet hovedlagets årsmøte i kveld med prisutdelinger til både utøvere og administrative ressurser. Og i kveld fikk hele syv av friidrettens utøvere gavekort fra MX Sport for sine prestasjoner i Norges-toppen gjennom fjoråret. På bildet de seks som fikk gavekort på kr 2500 (Inge, Erlend, Emily, Filip, Julie Samsonsen (skøyter), Målfrid og Vetle). Cathrine Harris fikk gavekort på kr 2000. I tillegg ble Marta Dixon tildelt Jægerprisen, en ildsjelpris som deles ut til noen som har gjort mye på mange områder i idrettslaget. Vi gratulerer!!

Prisdryss til Fana IL

Hordaland Friidrettskrets sitt Kretsting 2015 ble avholdt i Bergen lørdag 14. mars.  Gledelig var det da at 3 av 7 personer som ble hedret for stor innsats og/eller store prestasjoner kom fra Fana IL.

Gisle Ellingsen og Endre Raa ble begge tildelt Friidrettens Venners trenerkretspris. Anita Bolstad Raa ble av Generalsekretær Kjetil Hildeskor i NFIF tildelt NFIFs diplom for flott administrativ innsats. Geir Sjursen fra Gneist ble kåret til Årets trener. Vi gratulerer!

Påmelding til sommerens idrettsskole

Da er det klart for påmelding til Fana ILs 3-dagers idrettsskole i uke 26, 27 og 33! Delta på en, to eller alle tre idrettsskolene. Deltakerne deles inn i to grupper for henholdsvis 7-9 år og 10-13 år. Se nærmere på invitasjon og påmelding via denne linken.

Velkommen til gøye friidrettsaktiviteter i sommerferien!

Fantastisk avslutning på UM innendørs!

På mesterskapets siste dag vartet Fana-utøverne opp med hele to gull og to sølvmedaljer! Erlend Bolstad Raa (G15) vant høyde på det sterke resultatet 1,94. Dette er både mesterskapsrekord og kretsaldersrekord! Vetle Raa Ellingsen perset seg til 1,86 og tok en klar andreplass. Filip Bøe (G15) vant 200m suverent på 23,59 og Inge Eide Johnsen (G17) hoppet seg til sølv i høyde med 1,86. Dette kom i tillegg til to gull fra før og en bronse og mange flere gode prestasjoner og personlige rekorder.

Gratulerer til både utøvere og trenere!

UM: Gull til Filip på andre dag

Filip Bøe ble vinner av 60m under lørdagens Ungdomsmesterskap i Ulsteinvik med tiden 7,43. Han var ikke like suveren i finalen, men fikk 5 hundredeler klaring til andre mann. han fikk også bestetid på 200m forsøksheat med 23,86 og er klar for finale i morgen. Se alle resultatene!

Følg med på webkamera også søndag - felre medaljekandidater da!!

UM: Over forventning første dag!

Vetle Raa Ellingsen (G15) løp inn til ny pers på 60m hekk med tiden 9,24 og fikk en gledelig bronsemedalje rett etter at mesterskapet startet fredag. Erlend Bolstad Raa (bildet) fulgte opp med gull i kule (G15) etter å ha perset med over halvmeteren i siste støt til 13,69. Ikke verst for en høydehopper! Filip Bøe (G15) vant suverent sitt forsøksheat på 60m på sterke 7,38. Se flere resultater!

God tropp til UM i helga

Årets ungdomsmesterskap innendørs går av stabelen til helga i Ulsteinvik, Møre og Romsdal. I en helt ny friidrettshall skal Fana sine 12 utøvere konkurrere om gjeve plasseringer og gode resultater. Flere av utøverne har norges besteresultater hittil i år og med full uttelling, blir det god medaljefanst til Fana. Endre og Gisle reiser med som ledere. Sjekk når de skal i ilden og følg med på web-kamera underveis. Vi ønsker lykke til!!

Resultater Kengurukarusell-3

Torsdag 26. februar arrangerte Fana IL den siste Kengurukarusellen innendørs i Leikvanghallen denne vinteren. Tross vinterferie deltok vel 40 utøvere og det ble mange gode personlige rekorder.

Tusen takk til den fine gjengen av dommere og funksjonærer som blidt stilte opp og avviklet stevnet på en god måte! Dere er helt supre :-)

Resultatliste Kengurukarusell 12. februar

Torsdagens Kengurukarusell ble gjennomført i god stil med 60 deltakere og hele 115 starter.  Les mer og se resultatlisten.

 

Bronse til Brede i innedørs NM

Vi gratulerer Brede Raa Ellingsen (26) med bronse i helgens innendørs NM i Steinkjer med resultatet 2,00 i høyde. Denne vinteren satser han basket og spiller for Gimles BLNO-lag, men ville teste ut høydeformen. Flott da å kunne få med seg en fin bronsemedalje hjem.

det nye styret i friidrettsgruppen

Vi var 13 til bords da friidrettsgruppen hadde årsmøte i kveld og stemningen rundt bordet var upåklagelig. Asbjørn Lilletvedt var dirigent og loset oss vel gjennom kvelden.

Styret fortsetter med samme personer som i 2014 og Målfrid Pettersen Lunde kom inn som utøver-representant. En innholdsrik årsrapport ble gjennomgått og det vanket ros fra Erik Kubon Halvorsen, som stilte som representant fra hovedlaget, for den gode fremgangen og måten friidrettsgruppen kommuniserer gjennom ulike kanaler.

Bildet (fv): Einar Raa, Jon Inge Heldal, Bjarte Hysing-Olsen, Anita Bolstad Raa, Marta Rongved Dixon

Sterk klubbrekord i høyde!

Søndag ble klubbrekorden i høyde behørig slått da Erlend Bolstad Raa (G15) hoppet hele 1,90m i høyde i 15-års klassen, en økning på hele 5cm! Fetter Vetle Raa Ellingsen fulgte opp med solide 1,85 på 2. plass. En svært sterk prestasjon av disse to. Mange flere Fana-utøvere var i aksjon og vartet opp med gode resultater, se resultatlisten!

Gøy under Pingvinlekene

Mange rekrutter var i aksjon under Pingvinlekene lørdag 31. januar og det var full innsats og mange smil å se. Her ser dere et fornøyd brødrepar Nitter etter 60m! Også mange gode resultater og pall-plasseringer av de som var litt eldre, se resultatliste og bilder.

I morgen er det nye muligheter!

Pingvinlekene - tidsskjema

Det er påmeldt hele 97 Fana-utøvere til helgens Pingvinleker i Leikvang friidrettshall, all-time-high!
Dette innebærer at det nok er mange nye som ikke har deltatt på så mange stevner før, så her kommer noen korte punkter på hva som er viktig å få med seg :-)

Lykke til alle sammen!

Årsmøte 5. februar

Friidrettsgruppen inviterter alle medlemmer til årsmøte i Pokalrommet, Fana stadion,
torsdag 5. februar kl 18.30. Se invitasjon og årsrapport.

Velkommen!

Miniseminar om utdanning, valg og karriere

SmartKarriere sammen med Fana IL inviterer medlemmer og foreldre til et miniseminar. SmartKarriere er et rådgivningsselskap under JobZone-paraplyen som har spesialkompetanse på rådgivning vedrørende studier, jobb og karrierevalg. 

Tid: Tirsdag 10. feruar kl. 1800

Sted: Nosefo treningsstudio, Bontelabo 

Sterke resultater i Pallas spelen i Malmø

Det ble fire gull under Pallas Spelen og tre nye klubbrekorder i helgen! Lørdag ble det dobbelseier i høyde G15 da Erlend vant på sterke 1,85 foran Vetle på 1,78. Filip knep seieren på 200m med tiden 23,35 og Emma knuste svenskene på 60m med tiden 8,29. Medaljebeholdningen i tillegg til 4 gull, ble 3 sølv og 3 bronse. Se også videoer fra øvelsene.

Gratulerer med super innsats!

Stor deltakelse under Nornalekene

Det yret av liv i Leikvanghallen i helgen da Nornalekenes gikk av stabelen. Dette var også innendørs KM, så alle vinnerne i klassene 11 år og eldre, ble kåret til kretsmestere. Av 63 deltakere fra Fana, fikk vi 10 kretsmestere og totalt 54 medaljer! Adele Marie Hauge (J13) ble trippel kretsmester på 60m hekk (bildet), 600m og i tresteg! Noen av våre beste utøvere deltok ikke på KM da de konkurrerte i Malmø, se egen artikkel om dere flotte innsats.

Sørvestmesterskap i Sandnes

Seks Fana utøvere tok i helgen turen til Sandnes for å delta i dette stevnet for 15 år og eldre som ble arrangert for første gang. Det ble dessverre svært skuffende med tanke på at det var dårlig deltakelse, og Filip Bøe (G15) meldte seg derfor opp i G17/18. Han tok nesten seieren på 60m med 7,38, kun 3 hundredeler bak den to år eldre Ådne Øvrebø fra Sandnes.

Fana IL største klubb under KM

Laksevåg arrangerte lørdag kretsmesterskapet i høyde og lengde uten tilløp i Laksevåghallen. Her var Fana IL klart største klubb med ca 35 deltakere. Det ble gull til Hanna Steffensen (J13) og Erlend Bolstad Raa (G15) og mange flere medaljer av sølv og bronse. Vi gratulerer!

Rekordstor deltakelse på Kengurukarusellen

Torsdag kveld arrangerte Fana IL den første av tre Kengurukaruseller i Leikvanghallen i Åsane. Rekordmange deltakere stilte opp og det ble 186 starter! Resultatene er nå klare og kan sees her. Stevnets beste resultat stod vår egen Vetle Raa Ellingsen (G15) for da han hoppet 1,80 i høyde. Ta gjerne også en titt på Anitas bilder.

Takk til alle utøverne, dommerne og funksjonærene som gjorde dette til en så flott kveld for friidretten!

God innsats på andre kastsamling

14 utøvere møtte til Fana ILs andre kastsamling i Høiehallen søndag 4. januar fra kl 13-16. Endre Raa instruerte de unge kasterne og ble assistert av Kirsti Lysaker. I dag var det kule og diskos som stod på programmet. Leder var innom for å ta noen bilder og det var stor fremgang å spore for mange her! Spennende å se hvordan det går i kule for disse under neste ukes Kengurukarusell!

Meld på til Kengurukarusell-2

Torsdag 12. februar er det klart for den andre Kengurukarusellen i Leikvanghallen. Da er det høyde, tresteg og kule alle klasser. Anbefaler at flest mulig benytter online påmelding før onsdag, via Min Idrett eller Fanas påmeldingsskjema. De som ikke rekker å melde seg på i forkant, kan melde seg på før kl 17.30 ved fremmøte.

Nye og gamle dommere og funksjonærer er klar for å ta imot dere - velkommen!

Tidsskjema:
Stevnet starter kl 18. Vi kommer tilbake med mer info om tidsskjema innen dagen før.

God jul og godt nytt år!

Vi vil ønske medlemmer, trenere og alle som har bidratt i året som har gått en riktig god jul og et godt nytt år. Håper dere nyter julen!

Vi ser frem til et nytt år fylt med aktivitet og nye gode prestasjoner.

Julehilsen fra hovedstyre og administrasjonen i Fana IL.

 

Hyggelige juleavslutninger

Denne uken har det vært juleavslutninger for alle treningsgruppene. Her er noen små glimt derfra.

Vi ønsker dere alle en GOD JUL og et riktig GODT NYTT ÅR!

Juleferie

Mandag og tirsdag uke 51 har rekruttpartiene siste treningsdag før jul. Det blir da en liten juleavslutning med pepperkaker og julebrus :-)
Utviklingssgruppen avslutter lørdag 20. desember med vanlig trening i Høiehallen, grøt og julebrus. Gi beskjed til trener om hvem som kommer :-)
Satsingsgruppen har eget program fra trener med treningstider også i romjulen. Men det blir også nissegrøt og julebrus for disse lørdag!

Første trening etter jul for rekruttene og utviklingsgruppen blir mandag 5. januar.

Styret ønsker alle en riktig fin jul og et riktig godt nytt år!

Spreke julegaver!

25 % rabatt på alle ordinære varer! Ta med medlemskortet ditt og benytt muligheten til å kjøpe sporty julegaver til hele familien på MX Sport Laguneparken. 

Høstens første kastsamling

Søndag 16.november samlet vi utøvere til den første åpne kastsamlingen på Fana Stadion/Høiehallen. Takk til Endre Raa, Per Åge Liland og Kirsti Lysaker som stilte som trenere på dagens øvelser; spyd og kule. Det var ivrige utøvere som hørte godt etter. Jeg hørte flere ganger: "Bare en gang til!"

Dag Rasmussens forbildepris

Årsfesten i Ytrebygda Kultursal ble en suksess med fullsatt sal, prisutdelinger, lotteri og stor stemning! Dag Rasmussens forbildepris ble delt ut for første gang. Sondre Vie Ytrearne (bilde) vant den gjeve prisen og fikk den overrakt av Petter Rasmussen.

Gladsak!

Vår gode samarbeidspartner Frende Forsikring har landets mest fornøyde forsikringskunder! Dette viser en undersøkelse gjennomført av Epsi Norge. 

Inspirerende samling i Fana-Atleten

Tirsdag ble det gjennomført nok en samling i Fana-Atleten. Over 100 deltakere hadde tatt turen til Amfiet på Rådalslien Skole for å få med seg kveldens foredrag. 

Årsbesteresultater og klubbrekorder

Da er kretsstatistikk-rapporten sendt inn fra Fana IL og alle besteresultatene er lagt ut på nettsiden under Statistikk.

Det er notert 38 klubbrekorder i 2014. Dette er oppdaget ved manuell gjennomgang, så sjekk gjerne om vi har fått med oss alle klubbrekordene som er satt!
Finner du noen mangler, send mail til friidrett@fanail.no - slik at vi får korrigert det innen diplomene lages til Årsfesten:-)

Påmelding til Årsfesten slår alle rekorder!

Fredag 14. november feirer vi oss selv i Kultursalen i Ytrebygda. 247 har meldt seg på innen fristen gikk ut i går, så dette blir tidenes årsfest!

Festen starter kl 18.30, men vær ute i god tid da det er mange som skal finne sine plasser innen vi starter.
Husk å ta med kontanter til vårt loddsalg! Mange fine gevinster :-)

Bakervarene og kaffekannene som du har med, leverer du i luken i gangen rett innenfor inngangsdøren.
Oppfordrer flere til å ta med pizzasnurrer/påsmurte rundstykker, da det er flest kaker som er meldt.

Her er link til kart for å finne frem - Lokalene ligger i Skranevannet skole, vis-a-vis Sandslihallen.
Oppfordrer til samkjøring - begrenset med parkeringsplasser.

Så da gleder vi oss til fredag - Velkommen!

 

Idrettsskole: Fortsatt noen ledige plasser!

Meld barna på idrettsskole - oppstart etter høstferien. Vi har fortsatt noen ledige plasser til Fana ILs idrettsskole. Lek og allsidig aktivitet vil prege tilbudet, og det blir en innføring i ulike idretter som friidrett, skøyter, turn/dans og ballspillidretter. 

 

Vil du bli dommer?

Hordaland friidrettskrets dommerutvalg arrangerer Kretsdommerkurs i oktober og november 2014. Kursene her i Bergen vil bli holdt i Leikvang Friidrettshall og på Idrettens Hus, Brann stadion. Kurset går over to kvelder og er gratis for deltakerene. Noe for deg som er interessert i friidrett?

Påmelding felles reiser

All påmelding til felles reiser vil fremover gjøres ved å svare på påmeldingsskjema lagt ut på vår hjemmeside. Her vil det også gjøres tilgjengelig for andre å se hvem som har svart slik at dere kan se hvem andre som har meldt seg på. Dette legges ut under menyen STEVNER og annonseres også på vår Facebook gruppe. 

Førstemann ut er påmelding til felles reise ifm UM innendørs i Ulsteinvik i mars.

Bergenslekene 2014

Det ble dessverre en våt fornøyelse under Bergenslekene på Leikvang lørdag, men søndag ble det igjen flotte forhold. Vi kan trekke frem Emma Abotnes (J12) som gjorde rent bord i sine individuelle øvelser og Filip Bøe (G14) som løp en sterk 200m på 23,41. Se hele resultatlisten her.

rekruttstevne i strålende vær!

Mandag 15. september inviterte Fana IL til stevne for rekrutter på Fana Stadion. Et strålende vær innbydde til god innsats fra glade barn som løp 60m og hoppet lengde og blide foreldre som heiet. Det ble totalt registrert 189 starter og BRIO Lagunen stilte opp med fine premier til alle utøverne!

16 medaljer under PEABlekene

Et strålende vær oppfordret utøverne fra fire kretser til å yte sitt aller beste under helgens PEAB-leker på Osterøy. Fana IL hadde en stor tropp med utøvere og de leverte gode plasseringer og bidro sterkt til at Hordaland ble klart beste krets!

Sølv og to bronse i UM

Inge Eide Johnsen (G16) og Målfrid Pettersen Lunde (J17) sikret sølv og bronse til Fana IL under Ungdomsmesterskapet i Haugesund fredag. Inge tok sølv i høyde med 1,86 og Målfrid ble tredje i tresteg med 11,04. Lørdag fulgte Målfrid opp med bronse på 300m hekk. Vi gratulerer!

Sterke rekorder under KM!

Fana IL er stolte over at vi på godt vis klarte å arrangere helgens KM på Fana Stadion! Fana stadion var pyntet til å ta imot ca 300 deltakere. Det ble en helg med strålende forhold, sol, medvind og en mengde imponerende resultater. Fana utøverne leverte både norsk aldersrekord, flere klubbrekorder og flust med personlige rekorder!

Takk til alle som stilte opp og hjalp til - sammen er vi gode :-)

Flotte forhold under andre dag av KM

Resultater fra andre dag av kretsmesterskape 2014 kan sees her, samt Anitas bilder. Fanas jenter 13-14 vant 4x100m stafetten (bildet),

Norsk aldersrekord av Filip under KM!

Filip Bøe (G14) fra Fana IL satte ny norsk aldersrekord på 200m under første dag av KM 2014 med et løp på 23,18! Et fenomenalt løp som forbedret rekorden hele 39 hundredeler! Også Beatrice Nedberge Llano (J17), Laksevåg, satte norsk aldersrekord i kveld, i slegge 3kg med resultatet 69,56! Mange flere gode resultater ble levert i kveld tross noe regn og fuktig vær. Se resultater og noen bilder.

Gjør deg klar for KM på Fana Stadion!

Fana IL er inne i siste dagers forberedelser før helgens kretsmesterskap på Fana Stadion for aldersbestemte klasser og senior utøvere. 300 deltakere er påmeldt til stevnet som begynner fredag og avsluttes søndag.  Hordalands beste friidrettsutøvere samles til dyst og vi venter oss mange sterke prestasjoner og mye idrettsglede!

Tidsskjema for dagene, samt startlister kan du se nærmere på her.

Velkommen til foreldremøte i friidrettsgruppen

Friidrettsgruppen arrangerer som vanlig foreldremøte i Pokalrommet på Fana stadion nå som høstens trening er i gang. Velkommen til en times samling mens utøverene trener på banen ved siden av! 

Sølv i NM til Sindre Almsengen

Sindre Almsengen fikk sølv i søndagens tresteg finale under NM på Jessheim. Med et hopp på 15,47m var han 6cm bak lengstehoppet til vinneren Vetle Utsi Onstad. Dette ble dermed Fana ILs første NM medalje siden 1987!

Filip satte Norsk aldersrekord på 80m!

Under DN Galan Youth på Stockholm stadion i dag 23. august, løp Filip Bøe (G14) inn til gull og ALDERSREKORD på 80m på den sterke tiden 9,50! Vetle Raa Ellinsegn (G14) fulgte opp med sølv i høyde med 1,80 og Målfrid Pettersen Lunde (J17) tok bronse i tresteg med 10,76. Se flere resultater fra Stockholm og fra Gneistspelen på Fana Stadion.

Tre Fana utøvere til NM i helgen

Fana IL har tre deltakere med i helgens NM på Jessheim. Det er Brede Raa Ellingsen, Sindre Almsengen og Amalie Skage som skal forsvare Fana-fargene i henholdsvis høyde og tresteg. Brede og Amalie har slitt med skader tidligere i sesongen og Sindre har hatt litt problemer med teknikken, så det blir spennende å se om de klarer å forsvare medaljene fra fjorårets norgesmesterskap!

Ytterligere 45 utøvere deltar i helgen på stevner i Bergen og i Stockholm.

Lykke til!

Kursing for nye skribenter på hjemmesiden

Torsdag 28. August kl. 1830-2030 vil det bli holdt kurs for nye skribenter på hjemmesiden til Fana IL. Kurset vil holdes på NIP. Hvis du ønsker å delta på dette må du melde fra til Camilla(camilla@fanail.no) eller til leder av egen gruppe. Påmeldingen må være inne senest 27. August.
NB! Husk å ta med PC.

Vel møtt!

Høstens trening starter denne uken

Mandag 18. august startet treningsgruppene opp igjen etter sommerferien. Rekrutt-1, Utviklings-, Satsings- og Ungdomsgruppen startet opp i kveld på Fana Stadion. I morgen tirsdag starter også Rekrutt-2. Store grupper med mange nye og ivrige ansikter var i sving i dag.

Velkommen til en ny treningsperiode - og til høstsesongens stevner!

Gøy Idrettsskole denne uken

Fana IL arrangerer denne uken idrettsskole for 8-12 åringer på Fana Stadion for ca 40 deltakere. Hovedtrener var i år Jens Martin Fjærestad Bolstad. Han var med på første kull av "Ung Leder" i 2012 som arrangeres av Norges Friidrettsforbund. Med seg hadde han to hjelpetrenere i Målfrid Pettersen Lunde og Cathrine Harris. Begge er aktive friidrettsutøvere i Fana IL og er engasjerte i leder/trenerrollen.

Målfrid eneste deltaker i jr.NM 8.-10. aug

Målfrid Pettersen Lunde (J17) deltar i helgens jr. NM som arrangeres i Fredrikstad som eneste deltaker fra Fana IL. Hun deltar i tresteg og 800m.

Vi ønsker Målfrid lykke til!

14 Fana-utøvere uttatt til PEAB-lekene!

PEAB-lekene arrangeres denne helgen 13.-14. september på Osterøy. Det er et arrangement for 13-14 åringene hvor kretsen gjør uttaket og er samtidig en kretskamp hvor Hordaland tradisjonelt sett har vært sterkest og vunnet. Utøverne reiste samlet fredag og overnatter på skole og er også et sosialt arrangement. I år kommer hele 14 av 49 utøvere for Hordaland fra Fana IL!

Lykke til!

Hekketrening med Petar Vukicevic

Ferien er i full gang, men på Fana stadion fikk noen av de som ikke hadde reist bort muligheten til å lære hekkeløp fra en av Norges fremste eksperter forrige uke.

Egen nettside med info om KM er klar

Fana IL ønsker velkommen til årets kretsmesterskap på Fana Stadion 29.-31. august!
Online påmelding er åpnet.

Se invitasjon og mer informasjon om stevnet på våre nettsider.

4 Bestemannspremier til Fana

Per, Vetle, Emma og Emily stakk av med fire av bestemannspremiene under Hardanger Friidrettsfestival i helgen! En flott friidrettshelg i vakre Strandebarm.

Sterk 100m av Filip!

Flere Fana-utøvere deltok på seriestevnet til IL Fri på Arna Idrettspark onsdag 2. juli. Selv uten konkurranse løp Filip Bøe (G14) en superrask 100m på 11,81, kun 1 hundredel etter klubbrekorden til Jørn Birkenes fra 1988!

Inntak friidrett 2014/2015

Lyst til å prøve friidrett? Fana IL friidrett starter opp igjen treningen etter sommerferien 18. august, og ønsker gamle og nye medlemmer velkommen!  I år innfører vi nye regler for inntak, for å sikre at vi får tatt i mot alle på en god måte samtidig som eksisterende medlemmer får bygge videre på det grunnlaget de  alt har skaffet seg. 

Sterke prestasjoner under VU-Spelen!

Våre gode Fana representanter kommer hjem fra VU-Spelen med 2 gull, 5 sølv og 1 bronsemedalje i kofferten, samt 7 klubbrekorder, flere personlige rekorder og mange positive opplevelser. WOW for en flott gjeng!

Her får Emma sin sølvmedalje på 200m.

Gull til Per Bucher Johannessen i VU-Spelen

Da er første dag av VU-Spelen unnagjort!  Mange gode Fana-resultater i dag, til tross for en litt trøblete reisedag i går for mange.

Vi gratulerer særlig Per Bucher Johannessen, som tok GULL på 60 m hekk i klassen G12 med den flotte tiden 9,73 - virkelig et resultat i toppklasse!  Han forbedret sin personlige rekord og klubbrekord fra 10,40 i dette løpet! Vi gratulerer også Adele Marie Hauge, som forbedret sin egen klubbrekord på 600 m i klassen J12 og Carl Erik Landsvik som knuste den 35 år gamle klubbrekorden på 600m med over 3 sek!

20 utøvere til Världsungdomsspelen

Torsdag reiser 20 Fana-utøvere med trenere og foreldre til Gøteborg for å delta i VU-Spelen på Nya Ullevi stadion. Årets stevne er det største arenastevnet i svensk friidretts historie med deltakelse fra 20 nasjoner, 375 klubber og 8200 starter! Her ser vi noen av utøverne som reiser, samt et par som skal delta på Ulvikleikane samme helg.

Vi ønsker Fana-folket LYKKE TIL!

Sindre på 8.plass i lag-EM

Sindre Almsengen, Fana IL, hoppet 15.20 i tresteg og kom på 8. plass i helgens EM for lag i Tallin. Dette var gode poeng for Norge som rykket opp i Super-League til neste år!

Medaljer fra Veteran NM

Anne-Gunn W. Eriksen (KV45-49) deltok I helgen I Veteran-NM på Ravnanger Idrettspark; Askøy. Det var rundt 270 påmeldte, med aldersspenn fra 35-85 år, og stort sett sol og fint vær med til tider sterk vind.

Sindre uttatt til lag-EM

Sindre Almsengen er tatt ut til å representere Norge i EM for lag i Tallin, Estland kommende helg. Sindre skal hoppe tresteg og er den første siden midten av 80-tallet som representerer Fana IL på friidrettslandslaget. Klubben gratulerer med uttaket!

Sommeravslutning i hundre!

I et strålende sommervær samlet friidrettsfolket seg til avslutning på Fana Stadion. Et imponerende skue var det når over 120 Fana-utøvere varmet opp på indre bane assistert av 13 trenere! Vi snakker om den røde Fana-bølgen :-)

Tyrvinglekene 2014

Nydelig sommervær gav årets Tyrvingleker på Nadderud stadion 13.-15. juni en flott ramme for gode prestasjoner og positive opplevelser. Fana IL deltok med 22 utøvere på stevnet med 1700 deltakere fra hele landet. Og våre utøvere kommer hjem igjen med hele 9 gull, 6 sølv og 4 bronsemedaljer! Klubbrekorder ble satt av Emma Abotnes (J12) og Emily Solem-Young (J14) på henholdsvis 200m og høyde. Filip Bøe og Per Bucher-Johannessen løp utrolig sterke 200m løp, men som ikke ble godkjent grunnet for sterk medvind.

Sommeravslutning mandag 16. juni

Vi inviterer ALLE friidrettsutøverne i Fana IL til felles sommeravslutning på Fana Stadion mandag 16. juni i treningstiden fra kl 17-19.
Kle deg i Fana-tøy, kom og bli med! Det blir lagbilde, trenerbilde og foreldrebilde. Det blir lagkamp og alle får brus og noe godt å spise (som foreldre tar med).

Velkommen :-)

Glimrende sesongstart for Sindre i tresteg

Sindre Almsengen som satser mot EM i Zürich, sesongdebuterte søndag i tresteg under Framolekenes  siste dag. Han fikk da sin beste sesongdebut 'ever' og hoppet gode 15,82m. Dette lover bra! Vetle Raa Ellingsen (G14) fulgte opp med årsbeste i høyde med 1,81.

Emma over 1000 poeng i to øvelser

Det ble levert sterke resultater også lørdag under Framolekene. Emma Abotnes (J12) stod for noen av de beste prestasjonene med sitt 60m løp på 8,54 og lengde på 4,70, som begge gir over tusen poeng etter Tyrvingtabellen.

kretsaldersrekord av Filip på 200m!

Norna Salhus arrangerer i helgen sitt tradisjonsrike FRAMOleker på Fana Stadion. Fana IL har over 80 påmeldte fra egne rekker og det ble topp resultater allerede fredag. Ny kretsaldersrekord av Filip Bøe (G14) på 200m med 23,75, to resultater over 1000 poeng og flere nye klubbrekorder!

Tidsskjema Framolekene

Nå er tidsskjema for FRAMOlekene lagt ut på arrangørens nettside. Sjekk når du skal starte og møt opp senest 60 min før første øvelse. HUSK å krysse av på LØP med en gang du kommer - senest 45 min før løpet starter og hent startnummeret. Fana setter opp Fanaflagg på tribuneområdet og vi kan samle oss rundt her.

Lykke til - HEIA FANA IL!

Mizuno sko-kveld onsdag 4. juni

Som annonsert for litt siden, har Fana IL fått avtale med Mizuno om kjøp av sko via MX Sport Laguneparken. Onsdag 4. juni fra kl 17-21 bemanner MX Sport opp butikken, har god tilgang på ulike modeller og alle sko, inkludert spesialsko til løp, hopp og kast kan bestilles til 30% avslag.

Benytt denne sjansen til å få et godt skokjøp! Husk medlemskortet.

fanautøvere med gode resultater

Denne helgen deltok utøvere fra Fana IL i Romerikslekene på Lillestrøm og Mailekene i Haugesund. Filip Bøe (G14) satte østlendingene på plass på både 100m og 200m da han vant på tiden 12,04 og 24,14. I Mailekene ble det bestemannspremier på både Emily Solem-Young (J14) og Vetle Raa Ellingsen (G14) for sine resultater i høyde.

Gode tilbud hos MX Sport

Rause tilbud - 25% rabatt - stikk innom og se hva de har!

Her er kan du se plakaten.

Kretsens årbok nå tilgjengelig

Denne lille viktige boken - ÅRBOKA - er nå også tilgjengelig i elektronisk versjon. Du finner den under menyen HVA/MATERIELL.

Ny klubbrekord i slegge

Karsten A. Karlsen (G14) satte søndag 18. mai ny klubbrekord i 4kg slegge under AKS-leikane på Knarvik stadion. Vi gratulerer!

Presseklipp om Karabinlekene

Les gode artikler fra helgens Karabinleker som er linket opp under Presseklipp på våre nettsider!

Fana IL på ditt Visakort

Vår hovedsamarbeidspartner Sparebanken Vest tilbyr nå bankkort med Fana IL logo. Følg henvisningen fra Sparebanken Vest- så får du det tilsendt.  «Vårt lag-Vår identitet»  
 
Noe du ellers lurer på innenfor bank eller forsikring, ta kontakt med bankens filial i Lagunen.

"Vår samarbeidspartner, Frende Forsikring er kåret til Norges beste på skadeoppgjør og er gjentagende ganger blitt best i test på  reise- og barneforsikring. Ta kontakt med rådgiver hos SPV Lagunen og få et tilbud på forsikring fra Frende. Det kan lønne seg."

https://www.frende.no/Global/LogoTypes/logo_frende.gif

SparebankenVest støtter hvert år små og store organisasjoner som skaper lokalt engasjement.
Logg deg på nettbanken, og lag ditt eget Fana IL visakort.spv.no/05555

Sterk avslutning på Karabinlekene

Søndag fortsatte med strålende vær og sterke prestasjoner. Totalt gjennom helgen ble det oppnådd over 1000 poeng i hele 25 øvelser og Fanas egne utøvere stod for hele 8 av disse. Totalt var 415 deltakere påmeldt til vel 1400 starter og totalt var 130 Fana-utøvere påmeldt til lekene. 9 nye klubbrekorder ble satt og ca 150 funksjonærer har vært i sving gjennom helgen. Wow - dette var gøy!

Resultater i toppklasse!

Utøverne vartet opp med sterke prestasjoner under Karabinlekene på Fana Stadion som lå badet i sol! Det ble mange imponerende resultater i dag, se nærmere i resultatlisten.

Klarte VM kravet under Karabinlekene

Det ble oppnådd fantastiske resultater under første dag av Karabinlekene! Beatrice Nedberge Llano (17) og Eirik Greibrokk Dolve (19) klarte kravet til U19 VM til sommer i henholdsvis slegge og stav.

Treningsleir Fanahytten

Første uken av skolens sommerferie arrangerer ungdomsrådet sin vanlige treningssamling på Fanahytten. Samlingen er åpen for ungdommer mellom 12 og 19 år.

Rekorddeltakelse til årets karabinleker!

Da er startlisten klar etter at fristen for etteranmelding er passert. Over 400 deltakere er påmeldt, i underkant av 1400 starter og 130 egne Fana-deltakere påmeldt!

Ta en sjekk at du har kommet med - deltakerliste pr klubb samt oversikt pr øvelse og klasse. Send en mail til pamelding@fanail.no om det er noe som ser feil ut.

Tidsskjema FREDAG - LØRDAGSØNDAG er klart.

Ny lisensordning for friidrett

Alle mellom 13-80 år som deltar i arrangementer i regi av lag tilknyttet Norges Friidrettsforbund må ha lisens. Velg mellom engangslisens og helårslisens.

Hovdingleikane

Lørdag 3. mai deltok noen få av våre utøvere på Hovdingleikane på Leikvang stadion i Åsane.

Fire kretsmestere i terrengløp

IL Frisk stod i dag for KM i terrengløp for aldersklassene 11 - 14 år ved Lynghaug skole i Fyllingsdalen. Det ble hele fire gull og flere pall-plasseringer på Fana-utøverne i dag! Her ser vi Victoria Sætersdal og Olav S. Mønstre som vant 14-års klassen.

Meld deg på til karabinlekene!

Minner om påmelding til vårt eget stevne Karabinlekene 9.-11. mai på Fana Stadion! Frist for påmelding er søndag 4. mai. Etteranmeldinger godtas mot dobbel startkontingent inntil 7. mai, men ikke etter dette.

Velkommen til spennende dager og god kappestrid på stadion :-)

Vi er i gang med sesongen

Sesongens første kastkarusell på Skansemyren ble arrangert lørdag. Fire Fana utøvere deltok og det ble til og med satt klubbrekord i slegge (2kg) av Birk Bell Lysaker.

Treningsleir i Fuengirola Påsken 2014

Friidrettsgruppen er på treningsleir med elitegruppen, ungdomsgruppen og satsingsgruppen 13+ i Fuengirola på Costa del Sol i Spania. Totalt består gruppen av nesten 40 personer med utøvere, trenere og foreldre.

Topp innsats av rekruttene

7 rekruttlag fra Fana IL gjorde en strålende innsats under tirsdagens stafett Tveitevannet Rundt! Her var det full innsats og mange fornøyde ansikter å se :-)

TRENINGSLEIR i Spania i påsken

Over 20 av våre utøvere i satsings-, ungdoms- og elitegruppen drar kommende lørdag på en to ukers treningsleir til Fuengirola, på solkysten av Spania.

Trening før og etter påske

Se informasjon vedrørende siste trening før påske og  oppstart etter påskeferien for følgende treningsgrupper.

Styret i friidrettsgruppen ønsker alle sine utøvere, trenere, foresatte og støttespillere en riktig GOD PÅSKE!

Sølv i terreng NM til August Sandnes

August Sandnes (G15) løp inn til en sølvmedalje i NM terrengløp (2km) på Stord i helgen! En flott prestasjon for løperen som vanligvis går langrenn.
Vi håper å se mer til han også på lengre løp inne på bane.

Gratulerer så mye!

Mizuno sponser Fana IL

Fana IL har inngått en avtale med Scan Trade som har agenturet på Mizuno i Norge gjennom vår eksisterende samarbeidspartner MX-sport i Laguneparken på levering av joggesko og spesial-sko.

Gull til jentene i Fristafetten

Fana IL stilte med hele ni lag under kveldens Fristafett, deriblant fem rekruttlag. Jentene i klasse 11-14 år (bilde) satte ny løyperekord og og slo Gneist som har vært suverene senere år. Vi gratulerer!

KM terrengløp 15 år og eldre på Stavollen

August Sandnes (G15) var eneste deltaker fra Fana IL i dag da han løp inn til en flott sølvmedalje under KM i terrengløp. Han er aktiv i langrennsgruppen på vinteren, men viser her at han jammen kan løpe uten ski også! Vi gratulerer!

Gavekort til friidrettsutøvere på årsmøtet

På Fana ILs årsmøte i hovedlaget ble det i kveld delt ut idrettsstipend og gavekort til lovende utøvere i de ulike gruppene i klubben vår med ønske om fortsatt motivasjon og satsing fremover. Christopher Lawther, Inge Eide Johnsen og Målfrid Pettersen Lunde fra friidrettsgruppen ble gjort stas på og fikk hvert sitt gavekort på 2000kr fra MX Sport for sine gode resultater i 2013 og i årets UM innendørs.

Vi gratulerer!

Fana atleten 15-19 år samling

Tirsdag 18. er det klart for oppstart og første samling i talentprosjektet Fana-Atleten for aldersgruppen 15-19 år på NIP. Registrering starter kl 16.00 Se vedlagte program og deltakerliste.

PROGRAM      DELTAKERLISTE

resultater Kengurukarusell-2

Fredag kveld var det 106 starter fordelt på øvelsene høyde, lengde og kule. Ingen resultater som utmerket seg blant de eldste, men mange gode prestasjoner blant den yngre garde.

Seks medaljer til Fana under UM i helgen!

Våre syv utøvere som deltok i Ungdomsmesterskapet i Bærum Idrettspark i helgen kommer hjem med en sølv- og fem bronsemedaljer. På mesterskapets siste dag var det Inge (høyde) og Målfrid (1500) som kapret hver sine 3. plasser. Målfrid står da igjen med hele tre medaljer fra mesterskapet!

Vi gratulerer Christopher, Kristian, Inge og Målfrid med flotte pallplasseringer!

Tre nye UM medaljer lørdag!

Sølv til Christopher (G16) i lengde,  og bronsemedaljer til Kristian (G17) og Målfrid (J17) på henholdsvis kule og 800m!

Vi gratulerer så mye :-)

Gull for Anne-Gunn i nordisk mesterskap veteraner

Anne-Gunn W. Eriksen (K45-49) deltok i helgen i Nordisk mesterskap innendørs for veteraner i Haugesund. Hun tok gull i høyde med ny pers på 1,24, samt fikk flere sølv. I høyde uten tilløp som var innlagt NM-øvelse, perset hun til 1,13 og vant også her.

Vi gratulerer med god innsats og mange medaljer!

Bronse til Målfrid på UMs første dag

Målfrid Pettersen Lunde (J17) hoppet 10,68m i tresteg og fikk med det en fin bronseplass fredag kveld!
Med litt bedre planke hadde nok plasseringen blitt enda bedre.

Vi gratulerer!

Syv utøvere til UM

Årets Ungdomsmesterskap (UM) innendørs arrangeres 7.-9. mars i Bærum Idrettspark. Dette er uoffisielt norsk innendørs mesterskap for aldersbestemte klasser.

Syv Fanautøvere skal konkurrere om gode plasseringer og resultater. På bildet ser vi Inge Eide Johnsen, Kristian Jensen, Christopher Lawther og Endre Raa, Cathrine Harris, Victoria Brurås og Maren Risøen. Målfrid var ikke tilstede da bildet ble tatt. Gisle Ellingsen reiser også med som trener.

Vi ønsker dem lykke til!Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord