Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
2.Divisjon: Damelaget avsluttet en strålende sesong med seier 33-28 mot Bjørnar 2 Publisert søndag 28 mars 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

2.Divisjon: Damelaget avsluttet en strålende sesong med seier 33-28 mot Bjørnar 2

Kl.

I sesongens sist seriekamp i 2.divisjon tok damelaget sin 16 seier da Bjørnar 2 ble slått 33-28 etter nok en god kamp. Med seieren avsluttet damelaget debutsesongen med 33 poeng og en sterk 3.plass. Langt høyere enn forventningene før sesongen. Emilie Christensen (16 år) og Lene Johannessen (28 år) ble før kampen hedret som årets spillere av spillergruppen.

Det var et heltent Fana lag som skulle vise seg frem i sesongens siste seriekamp mot 5.plasserte Bjørnar 2. En flott debutsesong i 2.divisjon skulle avsluttes med stil. Før kampen ble årets spiller kåret. Her hadde alle spillerne på damelaget fått avgi sin stemme, og til slutt var det dødt løp mellom kaptein Lene Johannessen og unge Emilie Christensen. Dermed kunne en stolt trener rope opp begge spillerne som fikk hvert sitt gavekort fra vår samarbeidspartner MX Sport Laguneparken og et påskeegg :-)

Kampen starter litt blandet for oss. Vi er bra fremme og spiller oss til mange gode sjanser. Bakover får vi 6 straffer mot oss de første 12 minuttene, og vi må justere på forsvaret. Kampens dommere er Cato Helgesen og Preben Andersen, og de velger en tøff linje i denne kampen. Etter en taktisk justering får vi bedre flyt og rytme på forsvarsarbeidet og Mathilde står bra i mål aller bakerst. Dermed blir 7-6 til 15-8 ledelse etter ca 20 min. Spesielt lykkes Kristine veldig godt offensivt i denne perioden. Sammen med Emilie herjer hun med Bjørnar forsvaret. Vi rullerer så litt på mannskapet for å få alle i gang. Det slår ikke like heldig ut, først og fremst brenner vi noen sjanser alene med målvakt samtidig som vi også kaster bort noen baller. Et kontringsivrig Bjørnar lag lar ikke anledningen gå fra seg og snur 15-8 til 15-14. Da tar vi time out og ber om en skjerpings, ikke minst på returfasen. Det gir umiddelbar gevinst, og vi tar med oss en 18-14 ledelse til pause.

Starten på den 2.omgangen ligner litt på den første, men der vi har initiativet. Angrepsspillet vårt mangler litt balltempo, og når ikke skuddene sitter blir det ikke så mange målene fremover. Men vi kjemper og står på, og June står en god omgang i mål med flere strafferedninger. En knapp ledelse blir gradvis økt til 29-22 og vi har full kontroll på kampen. Det er mange fine prestasjoner fra hele laget, og Emilie går nok en gang foran og spiller med stor selvtillit fremover. Den siste delen av matchen kontrollerer vi inn til en klar seier 33-28, og tar en fullt fortjent seier. Dermed tok jentene sin 16 seier i debutsesongen, og tok en meget sterk 3.plass.

Det var god stemning i Slåtthaughallen, ekstra kjekt at æresmedlem Dag Rasmussen tok turen for å se på ungjentene. Det setter vi stor pris på. En stor takk til alle dere som har stått på gjennom sesongen for å lage gode hjemmearrangementer. Hele damelaget er takknemmelig for den innsatsen dere har lagt ned.

Etter kampen var det en flott sesongavslutning hvor stemningen og humøret var på topp, og de gode historiene ble mange!

Kampfakta     
Fana -Bjørnar 2 33-28 (18-14)  
     
Slåtthaughallen lørdag 27.mars  

Spillere Fana

Emilie Christensen                     13 mål

Kristine Henriksen Håland          6 mål

Kari Lien Olsen                         4 mål

Lene Johannessen                      3 mål

Celine Sivertsen                         2 mål

Synne Fredheim Aronsen           2 mål

Karoline Holm                           2 mål

Katinka Bruun                           1 mål

Renathe Elven                            

Adriane Lunde Lilleskare           

Hilde Christine Killingrød

Mathilde Wie

June Bergesen

Toppscorer Bjørnar 2

 

Utvisninger

Fana  4x2min og Bjørnar 2x2min

Dommere: Cato Helgesen og Preben Andersen

 

LeneJohannessen og Emilie Christensen ble av damelaget kåret til årets spillere sesongen 2009/2010.

 


Sist oppdatert 21.08.2017 kl 15:55

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord