Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Bring-finalen Fana - Asker 31-26 Publisert fredag 30 april 2010
/   Skrevet av Signe Christensen

Bring-finalen Fana - Asker 31-26

Kl.

Fana var det eneste ubeseirede laget i dette Bring-sluttspillet, og hadde i puljespillet beseiret Asker med 10 mål, 27-17.

Fana stilte derfor med favorittstempelet i denne finalen, men hver kamp lever sitt eget liv og spesielt i en finale føler alle et ekstra press.

Lagene fulgte hverandre tett, og ved full tid stod det 25-25. Det måtte derfor ekstraomganger til for å kåre en Norgesmester, og da viste Fana seg fra sin aller aller beste side og vant fortjent 31-26.

Supporterne til Fana fikk også "bestemannspremie" som engasjerte supportere med bjeller, "hender" og taktfaste positive heiarop. Alle 10 holdt godt stand mot mannsterke Asker supportere som i finalen stilte med trommer.

Kampen startet ikke slik Fana-jentene har vært vant til denne sesongen. Det var Asker som tok føringen og var stadig i ledelsen med ett mål opp til stillingen 6-6. Forsvarsarbeidet til Fanajentene kom ikke opp mot sitt beste og med en del slurv i angrep var det vanskelig å ta føringen i kampen. Asker kjørte i store deler av kampen med frimerke mot Fana, og det var til tider vellykket.

I siste del av 1. omgang er Fana oppe i ledelsen med ett mål, men Asker tar over går til pause med ett-måls ledelse over Fana.  Pauseresultat 11-12.

Fana starter 2.omgangen med ny giv og innsatsog opparbeider seg raskt en 3-måls ledelse. De leder både 16-13 og 17-14. Asker hadde en del utvisninger i denne perioden som Fana utnyttet glinmrende. Jentene var i støtet og viste tegn på vinnervilje. Prestasjonene varmet Fana-supporterne som dermed fikk litt ekstra spirit  til å heie frem jentene våre.

Ut i 2.omgang er det Fana-jentene som får litt rusk i maskineriet, og gjennom noen utvisningsperioder til Fana blir forspranget redusert til ett mål. Kampen ligger å vipper og det er mye nerve. Ved innganen til det siste spilleminuttet er det faktisk Asker som leder 25-24, men Fana utlikner og kampen ender 25-25. Det blir ekstraomganger 2x5min.

Etter en meget kort pause, var det et helt nytt Fana-lag som kom på banen da ekstraomgangene startet. Forsvarsspillet var tilbake på topp i alle ledd og målen ble sikkert satt inn på løpende bånd av energiske fanajenter med stå-på-vilje og vinnerinnstinkt. I store deler av spilleforlengelsen fikk  en inntrykk av at det bare var ett lag på banen. Etter 1. ekstraomgang ledet Fana 28-25.

Det fantastiske, entusiastiske og kompromissløse Fana-laget parkerer Asker fullstendig. etter nesten 8 minutters spill scorer Asker sitt første måli ekstraomgangene på stillingen 30-25 til Fana.

Supporterne var elleville og rullet ut det store "Fana-banneret", mens  de sang høylytt "Seier'n er vår, seier'n er vår..." gjennom kampens siste spilleminutt. Etter kampen gikk vi over til "We are the Champions...."

Seieren skyldes i stor grad en lagledelse som utstrålte trygghet og ro gjennom alle kampene. Alle spillerne fikk spille sine perioder gjennom helgen og alle fikk gleden av å bidra til denne seieren. Vi må ikke glemme at André har ledet dette laget gjennom hele Bring-serien, uten å avgi ett eneste poeng. Fana er enkelt og greit ubeseiret i årets Bringserie! Takk for innsatsen André!

I finalekampen var det ekstra gledelig å se at Isabell Lyssand pånytt herjet med motstanderne, denne gang på venstreving. Hun fintet, tok initiativ, skapte store problemer for Asker forsvaret. Isabell scoret 5 mål, skaffet Fana 2 straffer og satt Askerforsvaret på en hard prøve som resultertye i 2x2 minutter. Herlig!!!!

Av andre Fana-jenter stod Celine, Kristine, June og Emilie frem og tok ansvar, spesielt i ekstraomgangene. Emilie fikk også tildelt bestemannspremien på det seirende finale-laget.

På vegne av alle Fana-supportere vil vi gratulere alle jentene med Norgesmesterskapet, og vi er svært takknemlige for alt det vi får oppleve sammen med laget! Det var deilig å synge "We are the champions". Vi gjør det gjerne igjen!!


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 04:56

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord