Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Damelaget vant Åpningscupen Publisert søndag 15 august 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Damelaget vant Åpningscupen

Kl.

Damelaget fikk en god start på sesongen med helgens oppkjøringsturnering som samlet flere av de beste 2.divisjonsmiljøene samt Årstad i 1.div. Et godt kollektivt Fana lag viste en fightervilje, guts og entusiasme som lover meget bra foran den spennende andre sesongen i 2.divisjon. Etter en meget bra finale ble Årstad slått 24-17.

Foran denne sesongen har Bjørn Risti kommet inn som ny hovedtrener for damelaget, og det har vært godt trøkk på treningsarbeidet så langt. I helgen gikk Årstad sin tradisjonsrike Åpningscup av stabelen, og den gir ofte en god pekepinn på hvordan man ligger an i oppkjøringen.

I innledningspuljen møtte Fana først et hurtigspillende Kjøkkelvik lag som tegner bedre enn fjoråret. Etter en kamp som svingte kom jentene stadig bedre igang og vant til slutt 21-15. I den andre kampen var jentene skikkelig gode i lange perioder og kjørte over nyopprykkede Askøy. Til slutt ble det 18 måls seier 29-11. Det gode forsvarsspillet ble videreført i 1.omgangen i den siste gruppekampen mot Fyllingen (som kom ned fra 1.divisjon). Etter å ha ledet med 8 mål halvveis kontrollerte jentene inn til seier 23-16. Alle jentene fikk mye spilletid, og det var kjekt å se at alle var med å bidro på en positiv måte.

I kvartfinalen ble det lokaloppgjør mot hardtsatsende Os (som nettopp har vært på treningsleir i Montenegro). Os er et lag som alltid går ut i 110 og prøver å sette standarden for kampen. Mens Fana jentene satte skuddene i stang ut i starten, var Os dødelig effektive og gikk rett i en 5-1 ledelse. Men jentene stresset ikke av den grunn, og hevet kvaliteten på forsvarsarbeidet. Dermed kunne de gradvis spise opp Os sin ledelse og overta initiativet i kampen. Den midtre perioden er bra, og Fana snur til å føre med 7 mål i 2.omgangen. Mot slutten ble det litt ivrige jenter og uvante plasser for flere, og Os kunne redusere Fana sin ledelse til 2 mål, men seieren var aldri truet og jentene vant 19-17 etter en kamp som viste at Os ser bra ut, men at Fana har mye mer å gå på.

I semifinalen skulle vi få møte Bravo fra Nord-Norge. De var i kvalifiseringen til 1.divisjon forrige sesong, og spilte en hurtig og fin håndball. I denne kampen fikk vi virkelig se et Fana lag slik Bjørn ønsker. Entusiasme, vilje til å stå sammen og fighte som et lag på alle baller, og male hele tiden. Det var høy klasse på forsvars-og målvaktsarbeidet i den midte delen av kampen, og Bravo scorer kun 1 gang på 12 minutter! Et godt kollektiv Fana lag viste frem godt spill og vant fullt fortjent med 21-11.

Finalemotstander ble Årstad som stilte med en fin miks av rutinerte 1.divisjonsspillere og sultne unge som vil opp og frem. Det gode spillet fra semifinalen ble videreført i finalen, og det var et veldig bestemt og tilstedeværende Fana lag som imponerte i den 1.omgangen. Pauseledelsen på 14-8 var flatterende, for det lå 2 brente straffer og flere klare sjanser der som godt kunne ha gjort at Fana ledet med langt flere mål. I den 2.omgangen fortsatte jentene med godt spill, og kontrollerte inn til en klar 24-17 seier. Dermed kunne Bjørn med glede konstantere at han har kommet godt i gang med arbeidet. I oppsummeringen vektla han også den gode og helhjertede innsatsen fra alle jentene. "Det er godt lagarbeid, vi fighter godt og spiller etterhvert mye fin håndball. Jeg føler at det er en god lagseier der vi viser at vi er på rett vei".

For alle resultatene: http://www.apningscupen.arstadil.no/

Nå venter en god treningsuke før damelaget setter kursen for Stavanger neste helg for å delta i en oppkjøringsturnering mot de beste lagene fra Rogaland.

 

 


Sist oppdatert 21.07.2017 kl 12:46


<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord