Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Folkefest da damene serieåpnet mot opprykksfavoritt Jotun Publisert lørdag 12 september 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Folkefest da damene serieåpnet mot opprykksfavoritt Jotun

Kl.

Den historiske serieåpningen for damelaget i 2.divisjon ble en skikkelig folkefest der rundt 200 tilskuere i Slåtthaughallen bidro til å lage en fantastisk ramme rundt kampen. Jentene leverte lenge en god kamp, men rutinerte Jotun jenter fikk dra litt i fra helt til slutt og vinne 28-21. Så kampen var atskillig tettere enn resultatet skulle tilsi. VIDEO

Det var med glede at Fana IL Håndballgruppen kunne ønske velkommen til damelagets debut i 2.divisjon. Målet var å markere fra start at vi skal være gode på å lage en skikkelig håndballfest for alle i Slåtthaughallen. Og det ble en skikkelig folkefest. Mer enn 200 tilskuere tok turen for å se åpningskampen mot den ene av de to seriefavorittene Jotun. De fikk se en skikkelig tett håndballkamp som svingte og inneholdt mange fine prestasjoner fra begge lag. Til slutt var det Jotun som kunne sikre seg en grei seier, men resultatet lyver så avgjort - for dette var en kamp som fint kunne vippet begge veier, men der rutinen og erfaringen til Jotun viser seg mot slutten.

Anført av maskottene fra G97 og G99 var det en fin innløping før kampen med spillerpresentasjoner. Guttene fikk også vist i oppvisningskampen i pausen at det gror godt på guttesiden i klubben!

Det meget unge Fana laget gikk respektløst til verks, og anført av den 17 årige debutanten Karoline Holm, viser jentene at de absolutt ønsker å prestere mot topp motstand. Kampen er tett i første omgang, og på begge sider er det først og fremst bakspillerne som viser seg frem. For hjemmelaget tar 17 årige Synne Fredheim mye godt skuddansvar, og kaptein Lene Johannessen kommer innpå og gjøre flere gode avslutninger. Marianne Øren spiller en stor 1.omgang og er meget god for Jotun. Et par brente sjanser er det som skiller lagene halvveis. Jotun leder 13-11, og vi sitter med en følelse at her er det fullt mulig å vinne kampen.

Og den første halvdelen av 2.omgang går i samme spor som første omgang, der lagene følger hverandre tett og det svinger skikkelig. Begge lagene kan ta initiativet i matchen, men motstanderen biter seg fast. Det er først på 18-18 at kampen snur i vår disfavør. Vi får en noe billig utvisning, og Jotun tilriver seg en 2 måls ledelse 18-20. En ny utvisning blir så skjebnesvanger og her får Jotun avgjøre kampen når de går til 20-25. Kampens dommere dømmer en god kamp, men vi har ikke marginene med oss i denne perioden hvor Jotun klarer å skjule tilsvarende forseelser, mens vi blir straffet på det. Her må vi være litt smartere og klokere, og det kommer med økt erfaring. Vi gjør også noen unødvendige balltap i denne perioden, og det blir vi tøft straffet for. Til slutt vinner Jotun med 28-21 i en kamp som er dønn jevn i 50 minutter. Jentene som spiller skal ha ros for en fin innsats der de går på banen og kliner til uten respekt. Med litt mer rutine og erfaring kan denne typen kamper gå i vår favør i fremtiden.

Jotun spiller fin håndball og har mange kvalitetsspillere i laget sitt. Spesielt Marianne Øren og Jannike Nundal markerer seg godt i dagens kamp og fortjener ros. På Fana laget er det mange som er bra, men vi har mye å gå på i det kollektive spillet. Vi mangle trøkk i kontra, og får ikke nok bredde i spillet i etablert. Det må vi jobbe med å utvikle. Bakover gjør vi mye bra, men gode Jotun skyttere straffer oss når vi gjør forsvarsfeil. I dag er det tre debutanter på damelaget, og det skal vi ta med i betraktningen.

Etter kampen var det felles middag med Jotun på Egon (Lagunen). Det var en hyggelig avslutning på en veldig fin sesongåpning der publikumsfremøtet var det mest gledelige. Det var en skikkelig fest i Slåtthaughallen! Tusen takk til dere alle som kom. En ekstra takk til håndballstyret som gikk foran og lagde et strålende arrangement!

Øyvind Indrebø (trener Jotun): " Det var en slitekamp der Fana har alt og vinne, og vi alt og tape. I den første omgangen er vi for snille, og vi er ikke tålmodige nok i angrepsspillet vårt. Mange ganger kan vi være flinkere og bearbeide lengre. Dette var en jevn kamp, og det unge Fana laget kommer til å plukke mange poeng om de fortsetter sånn. Vi er fornøyd med å vinne og få en fin start."

  

     
  Kampfakta   
         Fana - Jotun 21-28 (11-13)
     
Slåtthaughallen lørdag 12.september  
Tilskuere:  203  
     
Spillere Fana    
Karoline Holm 7 mål  
Synne Fredheim 5 mål  
Lene Johannessen 4 mål  
Emilie Christensen 2 mål  
Katinka Bruun 1 mål  
Stine Eide 1 mål  
Kristine H. Håland 1 mål  
Matilde Wie    
June Bergesen    
Hilde C. Killingrød    
Ina Eide    
Martine Eidsheim    
Kari L. Olsen    
     
Toppscorer Jotun    
Jannikke Ø. Nundal 7 mål  
Marianne S Øren 5 mål  
     
Utvisninger    
Fana 3 x 2 min, Jotun ingen  
     
Dommere: Frode Ekker og Preben Andersen
     
 

 

 

 

 

 

 


Sist oppdatert 22.08.2017 kl 18:42

<- Tilbake


Hovedsponsor:




Samarbeidspartnere:





Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 



Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.



Intranett

Brukernavn 
Passord