Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Før seriestart reportasje fra NHF Region Vest Publisert torsdag 10 september 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Før seriestart reportasje fra NHF Region Vest

Kl.

I vanlig tradisjon har NHF Region Vest lagt ut en før seriestart artikkel. Her er det Katinka som pryder forsiden. Stord, Jotun og Fana har blitt spurt om forventningene til sesongen.

http://www.handball.no/p1.asp?p=24675

Sesong med arrangement i fokus

Lørdag 12.september klokken 15:30 blåses 2.divisjon kvinner i gang. I et av de seks oppgjørene tar Katinka Bruun (bildet) og Fana i mot Jotun, som av flere spås å være eneste utfordrer til Stord om å vinne avdelingen. Denne sesongen legges det videre vekt på å heve kvaliteten på kamparrangementene

Det er spådd en jevn 2.divisjon på kvinnesiden i år dersom en ser bort fra Stord. Laget vant avdelingen i fjor men mislyktes på målstreken i kampen om opprykk, og det er få som ikke tror Andreas Berntsens jenter får en ny mulighet til å klatre i divisjonssystemet til neste år.

Vi har stilt trenere for tre klubber, Fana, Jotun og Stord noen spørsmål, og vi åpnet med å spørre hvordan sesongforberedelsesne har vært

Erik Halvorsen, Fana
Vi har hatt en fin oppkjøring med fokus på trening. Få kamper men en positiv opplevelse i "Åpningscupen". Oppkjøringen har hatt preg av vårt samarbeid med Årstad rundt Spar-serien og Bring kvalifisering.

Øyvind Indrebø, Jotun
Vi har hatt en fin oppkjøring med mye kamper mot god motstand. Det har gitt flere gode resultater og avansement til 3.runde i NM.

Andreas Berntsen, Stord
Etter ferien har det blitt mer ball på trening, men vi har hatt ganske tøft trykk på den fysiske biten. Vi har spillt kamper med bra resultater, og får testet oss ordentlig når vi møter Sola i 3.runde i NM torsdag 10.september

Hvem tror du vi finner i topp/bunn kommende sesong?

EH:
Stord er store favoritter, og jeg både håper og tror de klarer opprykk denne gangen. Jeg tipper Jotun som største utfordrer med Årstad 2 hakk i hel.
Vanskelig å tippe bunnlagene, men en fem/seks klubber kan lett havne her. Vi er definitivt et av disse.

ØI: Stord blir suverene. Jeg tror Os og Fana vil være med i toppen men også Årstad 2 og Bjørnar 2 blir gode. Kjøkkelvik kan også blande seg inn i toppen.
Hvem vi finner i bunnen tror jeg er helt åpent.

AB: I toppen tipper jeg vi finner Jotun og Årstad 2 i tillegg til oss selv. 
I andre enden er jeg mer usikker, og jeg tror det blir jevnt. Men fem/seks klubber havner fort i kampen om å holde plassen

Ditt lags egen målsetting?

EH:
Vi har som mål å etablere oss i 2.divisjon. Det føler jeg er innenfor rekkevidde om vi trener bra. Vi har det yngste laget i divisjonen, og det er viktig å gi alle de unge talentene verdifull matching på nivået slik at de kan utvikles videre.

ØI: Det viktigste for oss er å utvikle oss videre fra i fjor. Med dagens spillerstall håper vi på en topp 3 plassering.

AB: Vår soleklare målsetting er divisjonsseier og opprykk. En målsetting som er godt forankret i klubben

Det settes fokus på arrangement i forbindelse me 2.divisjon denne sesongen. Hva vil din klubb gjøre med dette?

EH:
Vi skal gjøre vårt for å bidra til det positive løftet vi alle ønsker i 2.divisjon. Vi skal være best på hjemmesiden www.fanail.no , jobbe aktivt med alle aktørene i divisjonen for å skape blest om håndballen, og har satt oss som mål å lage gode, attraktive og godt besøkte arrangement i Slåtthaughallen

ØI: Vi satser på fast kampdag og tid. Vi spiller hjemme lørdager klokken 16:00, og det blir innløping, speaker, musikk og spillerpresentasjon. Og selvsagt tar vi vel i mot gjestende lag.

AB: Vi har i år prøvd å få fellesarrangement med herrelaget i Postenligaen. Det betyr kamp like etter eliteseriekampene om onsdagene, og vi håper og tror rammene rundt kampene vil bli bedre enn tidligere. Vi håper også at flere vil ta turene til Nyehallen for å overvære damehåndball

Noe utskiftinger har det vært i de tre klubbene, og under finner du oversikt over spillere til/fra før denne sesongen.

Fana: 
Spillere til: Karoline Gjengedal (Bønes), Emilie Christensen (Os Turn), Kristine Håland Henriksen (Os Turn), Karoline Holm (Åsane), Celine Sivertsen (fra juniorgruppe), June Bergesen (fra juniorgruppe).
Spillere i avgang: Silje Vee (Folkehøgskole), Henriette Vik (Folkehøgskole), Charlotte Pettersen (NHHI), Kathrine Bakke (7.div for fana), Karoline Igelkjøn (Lagt opp), Katrine Rasdal (Skole i Mexico).

Jotun:
Spillere til: Stine Kauppi Straumsheim (Tilbake etter fødselspermisjon)
Spillere i avgang: Ingen

Stord: 
Spillere til: Mariann Størkson (Fjellhammer), Henriette Hansen (Nordnes), Ingebjørg
Aaland (Sola), Katrine Field Johannessen (Comeback), Kristina Haraldseid (Comeback)
Spiller i avgang: Marte Wirum Tvedten (Lagt opp), Berit Siglen (Studier), Lene Haga Almås (Studier), Hilde Åkra (Flyttet til Oslo), Elisabeth Økland Larsen (Lagt opp).


Sist oppdatert 21.08.2017 kl 15:58

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord