Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai. Publisert tirsdag 19 april 2016
/   Skrevet av Henning Boganes

Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai.

18/04/2016 Kl.23:27 - 23:27

Bring jente fra Fana klarte 10 av 11 seiere og ble gruppevinnere i en meget sterk Bring gruppe. Sluttspill i Fredrikstad 7.-8. mai.

Vi gikk inn i denne helgen godt forberedt både fysisk og mentalt. Forutsetningene var på forhånd ganske enkle: Dersom vi slo Sola i den andre kampen var vi sikret sluttspillplass. Skulle vi vinne avdelingen måtte vi mest sannsynlig gå seirende ut av alle fire kampene. Med fire kamper av ulik viktighet og prestisje, ble det for oss vesentlig å klare og fokusere på en kamp av gangen. Vi ble enige om at det skulle spilles fire enkeltkamper, og at vi skulle ha fullt fokus på hver kamp og kun den neste kampen.

Klæbu - Fana (20-29)

Første kamp mot Klæbu startet ikke helt som vi hadde håpet. 3-0 til trønderne før vi, med god hjelp fra en ivrig og stor hærskare på tribunen, snudde til 8-4 ledelse. Mer nøyaktighet og bedre spill gjorde at vi kunne gå til pause med ledelse 11-7. I andre omgang dro vi i fra litt etter litt, fikk rullert godt på laget og med hele 12!! spillere på scoringslisten sikret vi seier 20-29. Vi har til nå i Bringserien brukt 19 spillere og alle som har vært skadefrie har fått sjansen, det sier mye om bredden vi har i troppen. 


Fana - Sola (26-22)
Helgens første skjebnekamp var jevn hele første omgang. Sola var et fysisk lag som sto tøft i forsvar og vi slet litt bakover. Til pause stod det 14-13 til Fana. I andre omgang fikk vi bedre flyt og vi fikk også gang på forsvaret. 14-13 ble i løpet av 11 minutter til 22-16 og derfra og inn var det ingen tvil, selv om en veldig rotete slutt gjorde at det ble jevnere på slutten enn nødvendig. Sola skal også ha mye honnør for at de aldri ga opp og kjempet til siste slutt. Med 26-22 ble likevel sluttspillplassen sikret og vi var klare til å kjempe hardt om avdelingseieren på søndag.Fana - Sarpsborg (21-20)
Ettersom Charlottenlund tapte lørdagens kamp mot Runar og tidligere på dagen mot Sarpsborg, ble denne kampen en ren puljefinale. En kamp vi har sett frem til helt siden avdelingene ble klare i desember. Vi visste vi måtte opp mange hakk i forsvar for å ha sjangs mot det som kanskje har vært norges beste 99-lag i mange år. Spillerne var på fra start, bakover fikk vi satt forsvaret og vi fikk noen redninger. Fremover var det Fana-takter hele veien, høyt tempo og godt spill. Det var likt til pause 11-11 etter at Sarpsborg hadde ledet mesteparten av omgangen. 25 min med blodslit gjensto og vi måtte holde kampen ut hvis vi skulle gå av med avdelingsseieren. Vi startet andre omgang svært bra. Godt målvaktsspill og solid angrep gjorde at vi fikk en tremåls ledelse som vi holdt på til det var fem minutter igjen på klokka. Vi fikk et par utvisninger de siste minuttene, men greide oss bra i undertall. Hawa gjør en avgjørende strafferedning på slutten og selv om Sarpsborg får en siste sjanse til å sikre uavgjort ved direkte frikast, så greier de ikke å sette ballen i mål. Avdelingen er vunnet. Jentene viser at med målrettet og god trening over flere år kan de slå hvem som helst. En fantastisk kamp av alle spillerne og vanvittig bra stemning på tribunen.

CSK - Fana (28-21)
Et Charlottenlund-lag som var fylt med revansjelyst etter å ha blitt banket av Sarpsborg tidligere på dagen, møtte et Fana-lag hvor det dessverre ikke var mer luft igjen i ballongen. Kampen hadde ikke noe betydning for oss mtp tabellen, og det ble for kort tid mellom kampene til å kunne nullstille etter den fysiske og psykiske utladningen mot Sarpsborg. Vi henger med inn til pause (13-12), men etter 4 tøffe kamper har vi ikke nok futt til å holde ut de siste 25 minuttene. Syvmåls-tap er allikevel greit nok tatt forholdene i betraktning.


Alt i alt har det vært en fantastisk helg for hele gruppen rundt Fana J99. Vi vinner 3 kamper både på banen og på tribunen. Kjempekjekt at så mange foreldre tok turen til Oslo og støttet jentene. Det har de virkelig fortjent. Langsiktig arbeid over mange år har gitt utrolige resultater og de som har vært med rundt gruppen i lengre tid skal ha stor honnør for dette. Fokuset blir nå rettet mot sluttspillet som går av stabelen 7-8 mai i Fredrikstad og vi skal gjøre det vi kan for at jentene skal være like godt forberedt som denne helgen. Henter vi fram det samme som vi har vist denne helgen kan alt skje i sluttspillet. Vi gleder oss masse!

Se video:


Sist oppdatert 24.07.2017 kl 18:54
 • ikke bilde

  Bring 2016

 • ikke bilde

  Bring 2016, kamp

 • ikke bilde

  Bring 2016- kamp mot Lund

 • ikke bilde

  Bring 2016 - Kamp mot Sarpsborg

 • ikke bilde

  Bring 2016 - Kampklar

 • ikke bilde

  Bring 2016 - Kampklar

 • ikke bilde

  Bring 2016 - Sultne jenter

 • ikke bilde

  Bring 2016 - glade seiers jenter

 • ikke bilde

  Bring 2016 - Seier

 • ikke bilde

  Bring 2016 - et pust i bakken

 • ikke bilde

  Bring 2016 - kamp mot Sola

 • ikke bilde

  Bring 2016 - lunch i set fri<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord