Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Fana klare for Sparserien i J18 Publisert mandag 18 oktober 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Fana klare for Sparserien i J18

Kl.

Med seiere mot Oppsal, Kolbotn og Lier klarte Fana for første gang og kvalifisere seg for den landsomfattende Sparserien for de 16 beste J18 lagene i Norge. Etter å ha deltatt de 3 siste sesongene gjennom samarbeidslaget i Årstad, var det en milepæl som jentene og Andre klarte gjennom helgens kvalifisering for klubben. Hele håndballgruppen gratulerer og ser frem til masse spennende håndball denne sesongen mot de aller beste J18 lagene.

Fana – Oppsal 26-20

Åpningskampen mot Oppsal var på forhånd forventet å være det tøffeste oppgjøret i denne siste kvalifiseringsrunden om spill i Spar-serien 2010/2011.

Lagene fulgte hverandre tett, og til pause stod det 12-11. Celine viste tidlig at hun var i scoringshumør. Hun puttet jevnt og trutt uansett hvem som stod i mål, landslagsspiller eller ikke.

Utover i 2. omgang viste Fana seg fra sin beste side i forsvar og laget dro langsomt men sikkert i fra og dro i land en komfortabel 26-20 seier. Det var spesielt Lise Marie som gjorde en fremragende jobb fra en fremskutt posisjon i 5-1 i forsvar.

Det var et litt spesielt Fana-lag uten sin faste keeper som denne kampen entret banen. Synne tok den tøffe utfordringen og stilte som målvakt i June’s skadefravær. Hun gjorde en svært god innsats og spilte seg bedre og bedre utover i kampen. Spesielt stor ble stemningen da hun reddet elegant en Oppsal kontring der returløpet til Fana denne gangen sviktet.

Fremover på banen var det Celine som hamret inn mål, fra back, ving og 7-meter. Hun spilte på hele sitt repetoir og scoret på det meste, og på de fleste forsøk.

Forsvaret la for øvrig grunnlaget for den solide seieren. Alle bidro med stålende innsats og vinnevilje, og Synne må nevnes spesielt. Synne sin start i mål ble tøff, men etter hvert ble de fleste langskudd og en kontring tatt hånd om på en overbevisende måte.

Flott, kollektiv laginnsats sikret seier med overbevisende 26-20.

Fana – Kolbotn 23-22

Etter en overbevisende seier i første kampen var det Kolbotn som stod for tur. Kolbotn hadde allerede tapt sin første kamp mot Lier, og det satt nok i hodet på Fana-jentene.

Kampen startet greit for Fana sin del, men i andre omgang ble det en jevn og tøff batalje der Fana vant med minste margin etter å ha ligget under med tre mål ca 10 minutter før slutt.

Seieren smakte svært godt, og resultatet ble 23-22 til Fana,

Fana tok oppskriftsmessig ledelsen frastart av og beholdt ledelsen frem mot pause, men da utliknet Kolbotn til 11-11som ble pauseresultatet.  På det meste ledet Fana med 4 mål midtveis i 1. omgang, 8-4.

Fremover på banen var angrepspillet preget av en god del personlige feil, korte angrep med litt for lite kollektive satsinger. I forsvar satt ikke taklingene på langskytterne skikkelig, slik at Synne fikk mange vanskelig utfordringer. Kort sagt scoret Kolbotn på mange gode langskudd i denne omgangen.

Etter pause var det Kolbotn som i lange periode ledet kampen, og den største ledelsen var på hele 3 mål, 17-20. Fana-jemtene mobiliserte maksimalt mot slutten, og ledet både22-21 og 23-22. Det var en lettet og glad gjeng som tilslutt kunne slippe jubelen løs, etter å ha avverget Kolbotn siste angrep på stillingen 23-22.

Kampen viste at nivået i Spar-serien er høyt, og at en må være skjerpet i hver eneste kamp for å kunne vinne.

I morgen er det Lier som står for tur, og det blir nok en tøff kamp, men muligheten for kvalifisering til sesongens Spar-serien er stor.  I dag ble det to seire av to mulige, bedre kan det ikke bli.


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 08:50

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord