Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Strålende turnering i Ski Publisert søndag 06 september 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Strålende turnering i Ski

Kl.

Gutter 12 gruppen dro siste helgen i august til Ski for å spille i Ski Cup. Her var guttene spesielt invitert etter de fine resultatene guttene har hatt lokalt. Turneringen i Ski samlet mange av de beste lagene i Norge, samt flere meget gode svenske lag. Guttene hadde en super turneringshelg med positive opplevelser på og utenfor banen.

Det  var 17 forventningsfulle gutter, som møtte på Flesland foran avreise til Håndballcupen Ski. Fana hadde mottatt en spesiell invitasjon på bakgrunn av de resultatene de hadde hatt det siste året. John Andrè Jakobsen fra Ski (trener Ski G97), hadde gjennomgått resultater fra hele landet, og gjort en god jobb med å hente inn de antatt beste lagene fra hele landet i denne klassen. I tillegg hadde han fått med noen gode svenske lag. Vi reiser over med 17 spillere(2 fra G99), og har delt laget i 2 noenlunde gode lag. Siden det er tidlig i sesongen og at vi har fått flere nye spillere fra Bjarg, så er vi spent på hvordan samhandlingen skal være.

Fredag kveld innkvarteres vi på Drømtorp videregående, og vi spiser Pizza sammen på skolen. Alle tilreisende lag bor sammen her, og guttene knytter kontakter til andre lag, både gutter og jenter… Kvelden ender med at 3 av ”fedrene” må stå vakt utenfor klasserommet, for å holde innpåslitne jenter unna… Guttene satte pris på at de var populære blant eldre jentelag, men de skulle tidlig opp dagen etter. Alle opp til god frokost tidlig lørdag, da vi har ”wake up call” i god tid før første kamp. Dette av erfaring med at guttene er heller sløve på tidlige kamper…. De to første kampene går parallelt så Totto tar ansvaret for Fana 1.

ØHIL-Fana1   5-8

Her er det stor innsats, og strålende keeperspill av Alec. Guttene kjemper om hver ball og kriger i forsvar. God seier og stemning blant guttene

Vestby-Fana2  10-4

Denne kampen går samtidig, og denne gjengen viser at de bange antagelsene om tidlig kampstart er berettiget. Guttene står med armene langs siden, og ser Vestby løper igjennom forsvaret vårt. I tillegg skyter guttene på en slik måte at de treffer oftere resultattavlen høyt oppe på veggen enn mål. En skuffet gjeng gutter er enige i garderoben etterpå, at denne skal glemmes så fort som mulig!!

Fana1-Falk 3-12

Her møter vi et strålende Falk lag, som har et stort tempo i laget sitt. Nå får Fana1 føle det samme som Fana2 hadde i første kampen sin.De står litt med ”luen i hånden” og ser på at mange Falk gutter stuper igjennom forsvaret vårt. Fremover lugger det litt, og aggressive motstandere gjør at mange av guttene blir reserverte.

Ski2-Fana2   9-9

Nå har endelig guttene våknet. Vi møter et Ski lag, med mange spillere med gode finter og godt tempo. Men nå har armene kommet opp i forsvar, og vi kjemper skikkelig om alle baller. Skuddene sitter bedre (sjelden på resultattavlen), og flere spillere melder seg på. I tillegg står Henning veldig bra bak, og redder straffer på viktige tidspunkt i kampen. Vi er nære på å ta seieren i denne kampen, men uansett 100% fremgang fra første kamp.

Fana1-Fjellhammer 2-14

Her møter vi igjen et godt lag fra øst. De første minuttene ser lovende ut, og dette er et lag vi skal være på høyde med. Men så blir vi tatt helt på sengen av et lag som har et bra tempo i ankomstfasen. Vi blir for sene bakover, og blir løpt over. Men guttene får en leksjon om hvilket tempo vi må holde fremover.

Lugi HF 1(Sverige)-Fana2 6-8

Nå vet vi at seier vil gi oss 2.plass i gruppen og senere kampstart søndag. Vi faller litt tilbake fra Ski kampen, men kriger oss tilbake i kampen. Etter å ha vært litt bakpå i begynnelsen, kommer vi à jour etter ca 15 min. og når Henning stenger ”buret”, blir det en fortjent seier.

Da er det klart for dusjing og ”klargjøring” for avreise til Tusenfryd. Vi busser dit sammen med ”kjente” jenter fra Gneist, og det er 17 forventningsfulle gutter (og foreldre) som ser frem til nesten 6 timer med moro. Guttene slippes løs, og stormer til nærmeste berg og dal bane. Alt av de tøffeste attraksjonene testes mange ganger, og det er en gjeng utrolig fornøyde gutter, som returnerer til skolen senere på kvelden… Nok en kveld med Ping-pong og moro på skolen…

Så er det klart for sluttspill på søndagen.

16-delsfinale Fana1 – Vestby 2-5

Her møtte vi laget som tok Fana 2 på sengen dagen før. Her har vi ikke marginene på vår side. Er greie bakover, men med en ”febersyk” Matre og at tillegg er det litt for få som melder seg på fremover. Blir litt stang ut, mot et lag vi burde slått.

8-dels finale  Gneist-Fana2  6-8

Vi møter nå våre gode venner og rivaler. Alle våre supportere er skeptiske etter å ha sett et imponerende Gneist lag i 16 dels finalen rett før.De har stort tempo og mange som melder seg på. Som vanlig når vi møtes, er det stor innsats og bra tempo. Kampen er jevn til det gjenstår 5 min.Da drar vi ifra, på grunn av helhjertet innsats i forsvar, en opplagt Henning i mål, og at vi klarer å sette sjansene fremover. Endelig klarer vi å vise hvor bra vi egentlig kan være i denne turneringen.

Nå er vi i kvartfinalen, som 1 av 4 norske lag.

Kvartfinale  Lugi HF 3- Fana 2  10-4

Allerede i oppvarmingen er ”gutsen” litt lavere en på kampen før. Det virker som om guttene fremdeles er fornøyd med å ha slått Gneist.Første omgang er jevn, og vi har en god følelse foran andre. Ligger under 5-4, men er ”på gang”. Så skjer det noe merkelig, og guttene sovner i forsvar.Når de da i tillegg skal gjøre alt på egenhånd fremover, stopper det helt opp. Dessverre taper vi denne kampen, mot et lag vi skulle slått 4 av 5 ganger.Her ryker en mulighet for å være et av to norske lag i en semifinale… De to svenske lagene som møttes i finalen, var imponerende gode, og noe å strekke seg etter, selv om spillet i finalen var på et nivå, som guttene kunne ha vært på høyde med.

Etter kampene våre, var vi å så noen av finalene.Så ble det en runde på Peppes med hele gjengen. Totalt sett var det en veldig vellykket turnering. Sportslig hadde vi et bra resultat, med kvartfinale, og at vi hadde 2 ”like” lag, men samtidig litt bittert med tapet i kvarten…. Turneringen, var den mest proffe vi har vært med på. En stor takk til arrangørene og John Andrè, som hadde fått tak i så mange gode lag i vår klasse. Vi bor godt, spiser godt, og har en fantastisk service med transport.I det hele en veldig god turnering, der ikke minst turen til Tusenfryd setter en stor spiss på det hele. 17 gode kamerater i 6 timer, med moro…. Var også fantastisk å være med å se det gode samholdet blant guttene. En hel helg uten en eneste ”episode”, gleder alle ledere og trenere. Lover godt for tiden fremover.

Flott å være med på en turnering, der vi kan føle litt på hvilket nivå vi ønsker å være på.

Mattias :-)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 


Sist oppdatert 22.08.2017 kl 11:17

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord