Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Historisk medalje i Nordisk Mesterskap Publisert tirsdag 30 desember 2008
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Historisk medalje i Nordisk Mesterskap

Kl.

J13 vant bronse og J16 nr. 5 i Norden Cup. Dermed tok vi historiens første medalje av et lag i Bergen gjennom tidene i Nordisk Mesterskap.

 

 
 

 

Denne romjulen skal vår J13 gruppe og vår J16 gruppe spille Norden Cup i Gøteborg. Her er kun de beste lagene i Norden invitert, så det er en fantastisk god prestasjon at Fana IL Håndballgruppen er invitert med 2 lag i dette selskapet.

Lørdag 27.desember

Det var en spent gjeng med jenter, foreldre og trenere som møttes på Flesland allerede 07:00. Dette var en tur vi lenge hadde gledet oss til, og hvor vi virkelig skulle få en pekepinn på hvor vi stod i forhold til det beste nivået i ugdomshåndballen. Flyturen til Gardemoen gikk fint, og vi var heldige og fikk en veldig hyggelig bussjåfør som kjørte oss til Gøteborg.

Vel fremme rakk vi en kvikk tur innom hotellet hvor vi skulle bo, før det var avgårde til storhallen hvor J13 skulle ha sin første kamp allerede 2 timer etter ankomst. Om spenningen var å ta og føle på før kamp, så gikk det ikke lange tiden før jentene hadde kvittet seg med denne.

J13: Fana IL - Torslanda HK  29-3

Jentene spilte strålende håndball og rullet ut det ene angrepet etter det andre mot kantene. Dette tok våre svenske motstandere helt på sengen, og før de fikk sukk for seg var de bak med både 4 og 5 mål. Våre jenter fortsatte storspillet og spilte ut Torslanda HK etter alle noter. Det var gode innspill til linjen, fine skudd fra distanse og flotte kantavslutninger på løpende bånd. Bak står både Julie og Marthe kjempegodt i mål, og forsvaret er konsentrert og råbra i denne kampen. Alle 15 jentene spiller masse og gjør en super kamp. Det skulle vise seg at denne kampen ble den største seieren i alle jenteklassene i turneringen.

Etter kampen bar det av sted for begge våre lag til middag på turneringens matsal. Her fikk vi en ny oppmuntring med god mat. Så bar det av sted til Valhalla Sportscenter for å se på J16 laget som skulle spille sin første kamp mot det beste danske laget Tarm/Foersom GF.

J16: Tarm/Foersom GF- Fana IL  28-22

Det ble en god kamp mellom to meget gode lag. Jentene spiller veldig godt i 1.omgang og er i føringen når vi har unnagjort halve omgangen. Det er tydelig at de danske favorittene med flere landslagsspillere har fått seg en overraskelse av hvor gode Fana jentene var. Det spares ikke på noe i duellene, og det blir en del utvisninger begge veier som preger kampen. På slutten av 1.omgang gjør jentene noen dumme skuddbom samt kaster bort 2-3 baller på tekniske feil. Dette blir de straffet for og danskene kommer foran med et par mål. Dette forspranget skulle vise seg og utgjøre forskjellen mellom lagene i denne kampen. Men inntrykket er at jentene gjør en meget god kamp mot et strålende dansk lag - som senere vant turneringen!

Søndag 28.desember

Dagen fikk en super start med en kjempegod frokost på hotellet. Denne var virkelig en høydare! Humøret var godt i Fana leiren etter de to fine åpningskampene vi hadde, og forventningene om å fortsette fremgangen var tilstede. Vi skulle opp mot gode lag som hadde gjort det bra de siste sesongene, så det var ingen enkel oppgave som lå og ventet.

J13: Fana IL - Hisingen Handboll 25-7

Vi skulle spille på storbanen i Lundby Strand hallkomplekset. Med plass til over 1500 tilskuere var rammene de aller beste. Og også i denne kampen tok jentene tak med en gang. Vi fortsatte med det fine kollektive spillet fra åpningskampen og spiller ut Hisingen i 1.omgang. Til pause er vi foran 14-3 etter nok en strålende omgang. Samtlige jenter er nok en gang på banen og gjør en flott innsats. Vi får brukt hele mannskapet og gitt alle verdifull matching. Vi vinner til slutt med 18 mål etter nok en solid kamp. Dette mot et lag som hadde tatt mål av seg til å spille kvartfinale. Siden Irsta HF vant sine to første kamper var det duket for gruppefinale senere på dagen, men viktigst av alt var det at vi allerede var klare for kvartfinalen.

Etter et kort stopp på matsalen for å spise luch bar det avsted for å se J16 spille sin andre gruppekamp.

 J16: HK Opal- Fana IL 20-28

Etter tapet for de danske favorittene var utgangspunktet enkelt før kampen mot HK Opal. Kun seier ville være godt nok om jentene ville avasere til kvartfinalen. Jentene tar umiddelbart tak i kampen og viser stor besluttsomhet. Angrepsspillet er meget bra, og bak spiller jentene solid. Utover i kampen er det ikke tvil om hvor seieren går, og jentene kan til slutt juble for en meget god 8 måls seier. I denne kampen fikk jentene ro og mer trygghet i spillet sitt, og da viser de mye fin håndball som holder godt nivå.

Det var viktig å få hvile mellom kampene, og jentene gikk tilbake på hotellet for å slappe av før de siste og avgjørende kampene som ville avgjøre om vi fikk begge videre til kvartfinalen. Først ut var det J13 som skulle møte Irsta HF som hadde lagt på treningsleir rett før turneringen. Irsta HF hadde her slått Huddinge HF og var dermed kanskje Sveriges beste lag for øyeblikket.

J13: Irsta HF - Fana IL 11-17

Vi fikk raskt erfare at Irsta HF hadde noen skyttere som skjøt som hester, og skuddene smalt i krysset og i stengene. Dette gjorde at vi måtte justere forsvarsspillet vårt slik at vi stod litt smalere og gav mer hjelp til målvaktene. Fremover spiller vi oss til mange sjanser, spesielt fra kantene, men Irsta HF hadde to veldig gode målvakter som redder det mulige og det umulige. 1. omgangen er jevn, og lagene følger hverandre hele veien. Men anført av en suveren Amalie klarer vi å ta pause ledelse på 8-7. I pausen blir vi enige om å fortsette å rulle mot kantene og angripe bredere. Jentene spiller en meget bra 2.omgang, og det er kjekt å se at nok en gang tar alle jentene ansvar. Vi har en større bredde i mannskapet enn Irsta HF og dette avgjør kampen til vår fordel. Til slutt vinner vi med 6 mål, og det er bra mot et meget godt lag. Vi mangler uttellingen for å være helt der vi skal være, men kun 11 mål bakover er sterkt. Med dette ble jentene puljevinnere og skulle møte Åhus Handboll (som spilte uavgjort mot Åsane) i kvartfinalen.

En superrask middag og jeg var avgårde sammen med Ragnhild og Anders for å rekke J16 sin siste kamp.

J16: Fana IL - Tyresø HF 23-20

 Med seier ville jentene sikre kvartfinale plassen, og jentene spiller super håndball den første delen av kampen. Rett i en 10-4 ledelse, og alt ser veldig bra ut. Men så blir det en rekke svake avslutninger pluss at kampens dommere gir en rekke merkelige utvisninger. Dermed biter Tyresø HF seg fast 2-3 mål bak, og den 2.omgangen blir en jevn affære hvor vi hele tiden er et par mål foran, men der linjen i dømmingen ødelegger mye av rytmen i kampen. Heldigvis holder vi hodet kaldt og flere jenter tar mye ansvar når kampen skal avgjøres. Jentene tar en fullt fortjent 3 måls seier, og kan juble for kvartfinaleplass!

Med begge våre lag klare for kvartfinale var det selvsagt god stemning på hotellet om kvelden, og vi så frem til en spennende morgendag mot meget gode motstandere i kvartfinalen.

Mandag 29.desember

Det var en god og rolig stemning med frokostbordet. Begge lagene hadde vist fint spill i gruppespillet og gikk til sine kvartfinaler med god tro på at dette skulle vi klare. Dessverre gikk disse samtidig i hver sin hall, og vi fikk ikke hjulpet hverandre frem.

Kvartfinale J13: Fana IL - Åhus Handboll 21-16

J13 skulle ut mot sterke Åhus Handboll som hadde hatt Åsane i kne dage før. Dette var et meget fintesterk lag som holdt høyt tempo og aldri gav deg fred. Vi får nok en gang et kampbilde som ligner litt på Irsta HF kampen, der vi spiller oss til sjanse på sjanse fra kantene men ikke tar godt nok vare på disse. Dermed blir det en jevn første omgang hvor lagene følger hverandre tett og vi kun er foran med 1 mål til pause. Jentene får noen enkle beskjeder på avslutningene og dette hjelper, for i 2.omgang tar vi langt bedre på sjansene og scorer hele 14 mål fremover. Da er vi veldig solide fremover mot et godt lag. Bakover er vi ikke helt 100%, men vi kommer foran og får matchet hele mannskapet også i kvartfinalen. Jentene vinner til slutt klart, og gjenomfører en god kamp mot et godt lag. Semifinaleplassen var vi godt fornøyd med!

Kvartfinale J16: Sønderjysk Ungdom - Fana IL 22-21 (s.d)

Jeg fikk ikke sett denne kampen da de gikk samtidig, men jentene spilte en strålende kamp mot det gamle Rødekro laget som ble Nordiske mestere i fjor. Laget spilte stor håndball, og flere spillere viste høy klasse. At jentene til slutt røk på sudden death er bare mangel på marginer, for dette var en fantastisk god prestasjon mot et kjempegodt dansk lag. Kun 21 baklengs i en slik kamp fortjener både forsvar og ikke minst en fantastisk June i mål æren for. Jentene hadde fortjent å gå videre etter en slik kamp, men noen ganger er ikke håndballen rettferdig.

Dermed ventet kamper om 5-8 plassen for J16, mens J13 skulle spille semifinale litt senere på kvelden.

Plasserings semifinale J16: Team Ikast - Fana IL 18-28

I kampen om retten til å spille om 5. plassen ventet nok et sterkt dansk lag på våre jenter. Team Ikast hadde forventninger om å komme hjem med medalje. Men det Fana jentene presterer i denne 1.omgangen fortjener all den rosen vi kan finne. June står fantastisk i mål, forsvaret jobber som guder, og i angrepsspillet står den ene etter den andre frem. Spesielt Maren og Adriane viser frem skudd av super kvalitet. Jentene vinner omgangen hele 17-6, og jeg våger påstanden at ingen norske lag hadde vært i nærheten av det jentene leverer i denne omgangen! I den 2.omgangen får Andre disponert hele mannskapet og jentene tar en strålende 10 måls seier 28-18.

Semifinale J13: Huddinge HF - Fana IL 23-15

Jenter 13 laget hadde spilt god håndball og vært overlegen i alle kampene frem til semifinalen. Her ventet et meget bra Huddinge HF som hadde spilt finale i Partille Cup, og vunnet alt i Sverige, dog hadde de tapt til Irsta HF like før Norden Cup. Vi visste at dette ville bli en meget tøff kamp, og at vi måtte opp på vårt maksimale nivå for å ta hjem finaleplassen. Starten av kampen er glimrende fra jentene, og vi leder 5-2 etter 6 minutter. Da spiller vi ekstremt bra håndball. Men så er det en kombinasjon av brente 100% sjanser fra kant og linje , maks utur med stang stang ut,  ull målvaktsredninger, svakt forsvar og ikke minst får Huddinge HF lov av dommerne og spille over grensen uten at de blir straffet (i kvartfinalen og finalen hadde de 2 røde og 20 stk 2 minuttere). Dermed får vi ikke frikastene og straffene vi skal ha, og dette preger jentene i forsvarsspillet. Samtidig skyter Huddinge HF spillerne fantastisk bra i denne kampen, og de viser en tæl og en vilje som de ikke var i nærheten av å ha i noen av de andre kampene sine. Vi er bak med 7-10 til pause, og denne avstanden holder seg stort sett i hele 2.omgangen, før vi må gamble på slutten og da får Huddinge HF 4-5 ekstra mål som ikke gir et riktig bilde av kampen. Men de vinner fortjent, selv om kampen nok ville blitt annerledes med bedre dømming. Jentene er selvsagt skuffet, men i denne kampen tapte de for et meget godt lag som hadde topp målvakter aller bakerst.

Vi dro tilbake på hotellet og bestilte pizza til hele gjengen, og så dro vi igang en karaoke konkurranse for å skape humør og stemning. Og her tok det skikkelig av, hvor både jenter og foreldre virkelig gav alt og imponerte stort. Humøret oversteg det meste og de litt kjipe marginenene som ikke ville være med oss før på dagen ble glemt!

Tirsdag 30.desember

Allerede 08:30 skulle J13 spille sin bronsefinale. Så da var det opp 06:00, og frokost klokken 06:30. Våre kjære hotellverter stilte sporty opp og hadde laget frokosten klar til oss. Det satte vi stor pris på.

Bronsefinale J13: Fana IL - Irsta HF 17-10

I bronsefinalen skulle vi spille for fulle tribuner i Vallhalla sin hovedbane. Her ventet våre puljemotstandere fra Irsta HF, og alt lå til rette for nok en tøff kamp mot et meget bra lag. Kampbildet ligner mye på puljekampen, og det er en jevn første omgang hvor begge lagene er gode i forsvar og har gode målvakter. Nok en gang viser Amalie at hun har råkapen som kreves og scorer to viktige mål på slutten av omgangen slik at vi er foran 7-5 til pause. I den 2.omgangen får vi flere jenter som tar ansvar og lille Emilie på høyre kant får mange viktige mål når vi lykkes med rullespillet, samtidig tar Betina ,Julie og Vår ansvar bakfra banen. Dermed drar vi ifra og vinner en kontrollert og flott 7 måls seier i bronsefinalen. Alle 15 jentene gjør nok en gang en super innsats, og vi tar en kjempefin bronsemedalje i Norden Cup i vårt første forsøk. Knallbra levert jenter:-) På deres beste viser dere den beste håndballen av alle her borte, så nå skal vi hjem og jobbe hardt for å bli enda bedre!

Våre gode venner i Stabæk vant finalen mot Huddinge HF og viste at nivået på J95 klassen i Norge er svært godt. Det ble en flott premieutdeling hvor jentene fikk både pokal og medaljer, og etterpå var det tid for jubelbilder. Jeg er kjempestolt og imponert over innsatsen dere har levert jenter. Med unntak av semifinalen hvor marginene ikke var med oss har dere slått alle lagene klart, og for alvor vist at dere er topp 3 i Norden i denne klassen. Det er også først medaljen noe lag fra Bergen vinner i Nordisk Mesterskap så det er stort!

Kamp om 5.plass J16: Fana IL - Önnereds HK 24-17

For J16 laget ventet de svenske mesterne i siste kampen. Vinneren ville sikre seg 5.plassen, og nok en gang spiller jentene fantastisk håndball og viser at de virkelig har vokst i turneringen. June viser et målvaktsspill som bør fære henne langt frem i landslagsdiskusjonen, og fremover går Maren foran med glimrende spill. Hadde de kåret MVP i hele turneringen ville Maren vært en klar kandidat. Men dette er en laginnsats hvor hele mannskapet går foran. Jentene er meget gode, og vinner med hele 7 mål. Dermed avslutter de en flott innsats på beste måte. Begge finalelagene spilte vi jevnt med, og det var bare marginer som gjorde at ikke jentene tok medalje denne gangen. Neste gang får vi bedret seedingen på begge våre lag og da skal vi ta ytterligere steg opp!

En stor takk til arrangøren Karra HF for en strålende turnering, det var kvalitet på det aller meste, og med et par unntak har nivået på dømmingen vært gjennomført god. Vi gleder oss til neste år allerede!

Vi hadde en flott reise hjem igjen, og det ble tid til et stopp på Svinesund hvor jentene tømte Godteributikken:-)

Jeg vil takke alle sammen for en super reise, og jeg er stolt over den innsatsen dere alle la ned. Vi vant en bronsemedalje og tok en sterk 5.plass i den tøffeste konkurransen, og det er svært bra for en klubb av Fana IL Håndballgruppen sitt kaliber. Dette vil bety mye for klubben og det videre arbeidet vårt. Med dette ble vi også den 6 beste klubbe totalt i Norden Cup! Våre gode venner i Åsane endte på 6.plass i J13 mens Fyllingen ble nr. 7 i J14 klassen.

Turneringens hjemmeside  http://www.cumap.se/cuponweb/norden_cup_2008551.asp    (Siden har desverre vært nede i store deler av turneringen)

Jenter 13:

Kampnr

Dato 

Ukedag 

Kl

 Hjemmelag  Bortelag  Hall

Res

9007

27 des

Lørdag

16:00

 Hisingen Hanboll  Irsta IF  Lundby Strand 5

6 - 16

9002

27 des

lørdag

17:00

 Fana IL  Torslanda HK  Lundby Strand 5

29 - 3

9012

28 des

søndag

12:00

 Fana IL  Hisingen Handboll  Lundby Strand 1

25 - 7

9013

28 des

søndag

12:00

 Irsta IF  Torslanda HK  Lundby Strand 2

16 - 12

9020

28 des

søndag

18:00

 Irsta HF  Fana IL  Lundby Strand 3

11 - 17

9023

28 des

søndag

18:00

 Torslanda HK  Hisingen Handboll  Lundby Strand 4

4 - 19

Tabell etter innledningskampene:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viderspill:

Kamp

Plass

Dato

Ukedag

Kl

 Hjemmelag  Bortelag  Res  Hall

Kvartfinale

1 - 8

29 des

mandag

11:00

 Fana  Åhus Handboll

21 - 16

 Lundby Strand 4

 Semifinale

1 - 4

29 des

mandag

17:00

 Fana  Huddinge HK

15 - 23 

 Lundby Strand 2

Bronsefinale

3 - 4

30 des

mandag

08:30

 Fana  Irsta HF

17 - 10 

 Valhalla A

Jenter 16:

Kampnr

Dato 

Ukedag 

Kl

 Hjemmelag  Bortelag  Hall

Res

4005

27 des

Lørdag

16:00

 Tyresö HF  HK Opal  Valhalla C

16 - 17

4009

27 des

lørdag

20:00

 Tarm/ Foersum GF  Fana IL  Valhalla B

28 - 22

4014

28 des

søndag

13:00

 Tarm/ Foersum GF  Tyresö HF  Valhalla C

26 - 15

4017

28 des

søndag

14:00

 HK Opal  Fana IL  Valhalla C

20 - 28

4021

28 des

søndag

20:00

 HK Opal  Tarm/ Foersum GF  Lillekärrhallen

21 - 37

4022

28 des

søndag

20:00

 Fana IL  Tyresö HF  Kärra Sporthall

23 - 20

Tabell etter innledningskampene:

Plass

 Lag

Kamper

V - U - T

Målforskjell

Poeng

1

 Tarm/ Foersum GF

3

3 - 0 - 0

91 - 58

6

2

 Fana

3

2 - 0 - 1

73 - 68

4

3

 HK Opal

3

1 - 0 - 2

58 - 81

2

4

 Tyresö HF

3

0 - 0 - 3

51 - 66

0

 Viderespill:

Kamp

Plass

Dato

Ukedag

Kl

 Hjemmelag  Bortelag

 Res

 Hall

Kvartfinale

1 - 8

29 des

mandag

11:00

 Fana  Sønderjysk Ungdom

 21 - 22 (eeo)

 Vallhalla B

Plass.semifinale

5 - 8

29 des

mandag

15:00

 Fana  Team Ikast

28 - 18 

 Vallhalla B

Plass.finale

5 - 6

30 des

tirsdag

12:00

 Fana  Önnereds HK

24 - 17

 Valhalla C

 

 

 

 

 

 

 

 

Plass

 Lag

Kamper

V - U - T

Målforskjell

Poeng

1

 Fana

3

3 - 0 - 0

71 - 21

6

2

 Irstad HF

3

2 - 0 - 1

43 - 35

4

3

 Hisingen Handboll

3

1 - 0 - 2

32 - 45

2

4

 Torslanda HK

3

0 - 0 - 3

19 - 64

0

 

29.12.2008
 Erik K Halvorsen

Sist oppdatert 22.08.2017 kl 18:46

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord