Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
itella cup en fantastisk suksess, Fana slo Huddinge 13-12 i finalen Publisert mandag 12 oktober 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

itella cup en fantastisk suksess, Fana slo Huddinge 13-12 i finalen

Kl.

Det er en glede å konstantere at årets itella cup ble en kjempestor suksess, der det var høy kvalitet på banen fra lagene og dommerne, og en flott og vennlig atmosfære utenfor banen på tvers av lagene. Mange nye vennskapsbånd ble knyttet denne helgen! Fana IL Håndballgruppen Jenter 95 vil takke dere alle sammen for at dere gjorde helgen til en fantastisk opplevelse. (artikkelen er oppdatert med bildelink)

I årets itella-cup var det topp deltakelse fra de mest spennende miljøene i Norge, samt fra Sverige. Det ble også en skikkelig håndballfest i Slåtthaughallen, der alle lagene viste frem mye flott håndball for publikum. Det hele ble kronet med en dramatisk finale mellom Fana og Huddinge (Sve), der førstnevnte til slutt hadde den nødvendige flaksen og dyktigheten til å ro det hele i land med 13-12. Finalen ble preget av to lag som etterhvert kjenner hverandre bra, og som hadde gjort sine taktiske forhåndsregler mot hverandre. Lagene følger hverandre tett i den første omgangen før Fana ryker på en dobbel utvisning, noe som gir Huddinge en fin mulighet til å ta føringen i kampen. Denne utnytter de bare delvis, og vinner kun perioden med 2-1. Dette ser ut til å gi Fana jentene litt ekstra tro på at dette kan gå veien, og de går til pause med ledelse 8-6 Den 2.omgangen blir jevn, Fana ligger i føringen med 2-3 mål lenge, men klarer ikke å omsette de klare sjansene til å avgjøre matchen. I stedet viser Huddinge at de har flere matchvinnere som har vinnerskalle og utligner med halvannet minutt igjen og spille. Fana scorer så ved Betina, før det blir målvaktene sin tur det siste minuttet med strålende redninger på begge sider. Fana jentene kan slippe jubelen løs etter en dramatisk finale, vel vitene om at de hadde slått et strålende og meget sympatisk Huddinge lag 13-12.

I bronsefinalen var det duket for et nytt norskt-svenskt oppgjør da Byåsen møtte Irsta(Sve). Her var det Byåsen jentene som ville mest, og de tok raskt føringen i kampen og lå 2-3 mål foran. Irsta var nok fremdeles skuffet over at finaleplassen røk på sudden death i semien, for her kom de aldri opp på sitt beste. Dermed kunne Byåsen jentene juble for 13-11 seier og velfortjente bronsemedaljer.

I kampen om 5.plassen var det Åsane jentene som trakk det lengste strået mot et Asker lag i klar fremgang. Kampen ender til slutt 18-15 til Åsane. Flint slo Nit/Hak 12-11 i kampen om 7.plassen i årets itella-cup.

Turneringens All Star Team

Målvakt:  Julia Sand, Irsta

Venstre Kant: Sigrid Nordhaug, Nit/Hak

Høyre Kant/Høyre Bak: Sara Johnson, Huddinge

Linjespiller: Mahlet Mazengia, Fana

Bakspiller: Melissa Petrén, Huddinge

Bakspiller: Amalie Elven, Fana

Bakspiller: Ida Marie Hernes, Byåsen

 

Flint vant karaoke konkurransen

Innsatsen i årets karaoke konkurranse var også knallbra. Mange av lagene hadde virkelig forberedt seg, og i et tøft felt var det Flint jentene sin tolkning av Barbie Girl som imponerte dommerne mest. Godt hjulpet av meget engasjerte trenere sørget Flint jentene for at stemningen løftet seg i taket på Scandic.

 

Ellers var det en flott helg hvor vi satte fokus på Fair Play gjennom et godt og tankevekkende foredrag fra Erlend Aam på fredag. Dette tok lagene med seg gjennom helgen. Det ble etterhvert mye takk for kampen hilsing for dommerne, men det er bare positivt. Landslagstrener for LK92 Henning Krøger holdt et godt foredrag rundt hva som kreves av jentene om de vil ta det neste steget og bli yngre landslagsutøvere de kommende årene. Det var garantert flere som fikk mange gode råd her!

En stor takk til alle foreldrene rundt jentene som stilte opp for å gjøre helgen til det flotte arrangementet det ble. Dere er fantastisk flinke. En stor takk også til alle samarbeidspartnerne våre, og en ekstra takk til Ragnhild på Scandic og Otto i Slåtthaughallen er på sin plass. Dommerne leverte alle sammen flott bidrag, og vi er glade for at dere var med å gjorde dette til en suksess.

Tusen takk alle sammen for en fantastisk håndballhelg både på og utenfor banen :-)

På vegne av alle sammen

Erik K. Halvorsen

Bilder fra helgen

Her finner dere bilder fra helgen

  

 

 

Dette skriver de andre lagene på sine hjemmesider, og dette skriver andre sider om turneringen:

Bergensavisen (BA)

Huddinge

Byåsen

Irsta

Åsane

NHF Region Vest Norge

http://www.alltomhandboll.se/news.aspx?NEW_ID=6399

 

 


Sist oppdatert 22.08.2017 kl 18:48

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord