Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
J16 ble Norgesmestere etter 31-26 i finalen mot Asker Publisert mandag 26 april 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen/referat Andre Zeiffert og Lars Christensen

J16 ble Norgesmestere etter 31-26 i finalen mot Asker

Kl.

Bare timer etter at J14 hadde blitt Norgesmestere fulgte Bringjentene opp med en strålende prestasjon da de slo et godt Asker lag med 31-26 etter ekstra omganger. Jentene har vært utilnærmelige gjennom hele sesongen i den landsomfattende Bringserien og vunnet samtlige kamper før Asker holdt jentene til uavgjort i finalen. Men i ekstra omgangene viste jentene at de skulle vinne og bli Norgesmestere- og dermed ble den fantastiske Fana dagen komplett. To Norgesmesterskap på samme dag skal vi være stolte av i Fana IL.

Referat fra semien:

Fana imponerer med sin innsats i Bring-sluttspillet, selv mot et lag som NitHak. Denne semifinaleseieren var en flott revansj etter det forsmedelige ett-målstapet i Norden Cup. Fana tar føringen fra start og det er kun på stillingen 2-2 at lagene er jevnbyrdige. Deretter var Fana overlegen sin motstander.

Foreldregruppen på 10 personer stilte som alltid med bjellene klare, og med en smule nervøsitet i forhold til NitHak. Det tok imidlertid ikke lang tid før nervene ble roet kraftig ned, MAKAN til jenter!! NitHak startet med 2 merker, og da starter Fana med å putte fra vingene. Sågår fra hver sin side. Deretter tegnet nye seg på scoringslisten. På stillingen 7-4 hadde allerede 5 spillere puttet  ballen imål. Det gode spillet og ikke minst det gode forsvaret anført av June, førte til at ledelsen økte til 7 mål ved pause. Publikum hadde så mye å glede seg over at bjellene nesten ble utslitt. I undertall vant Fana en periode 3-0!!!!Utover i 2. omgang fortsatte maskinen og kverne, og sammen med en glimrende keeper var ledelsen opp i 12 mål på det meste. Sluttresultat var overbevisende, og spillet gjør at ingen har kvaler for finalen mot Asker som spilles kl 16.45 på hel bane i Larvik Arena.

VI GLEDER OSS!!!

Referat fra finalen kommer:-D

Fana var det eneste ubeseirede laget i dette Bring-sluttspillet, og hadde i puljespillet beseiret Asker med 10 mål, 27-17.Fana stilte derfor med favorittstempelet i denne finalen, men hver kamp lever sitt eget liv og spesielt i en finale føler alle et ekstra press.Lagene fulgte hverandre tett, og ved full tid stod det 25-25. Det måtte derfor ekstraomganger til for å kåre en Norgesmester, og da viste Fana seg fra sin aller aller beste side og vant fortjent 31-26.Supporterne til Fana fikk også "bestemannspremie" som engasjerte supportere med bjeller, "hender" og taktfaste positive heiarop. Alle 10 holdt godt stand mot mannsterke Asker supportere som i finalen stilte med trommer.

Kampen startet ikke slik Fana-jentene har vært vant til denne sesongen. Det var Asker som tok føringen og var stadig i ledelsen med ett mål opp til stillingen 6-6. Forsvarsarbeidet til Fanajentene kom ikke opp mot sitt beste og med en del slurv i angrep var det vanskelig å ta føringen i kampen. Asker kjørte i store deler av kampen med frimerke mot Fana, og det var til tider vellykket.

I siste del av 1. omgang er Fana oppe i ledelsen med ett mål, men Asker tar over går til pause med ett-måls ledelse over Fana.  Pauseresultat 11-12.

Fana starter 2.omgangen med ny giv og innsatsog opparbeider seg raskt en 3-måls ledelse. De leder både 16-13 og 17-14. Asker hadde en del utvisninger i denne perioden som Fana utnyttet glinmrende. Jentene var i støtet og viste tegn på vinnervilje. Prestasjonene varmet Fana-supporterne som dermed fikk litt ekstra spirit  til å heie frem jentene våre.

Ut i 2.omgang er det Fana-jentene som får litt rusk i maskineriet, og gjennom noen utvisningsperioder til Fana blir forspranget redusert til ett mål. Kampen ligger å vipper og det er mye nerve. Ved innganen til det siste spilleminuttet er det faktisk Asker som leder 25-24, men Fana utlikner og kampen ender 25-25. Det blir ekstraomganger 2x5min.

Etter en meget kort pause, var det et helt nytt Fana-lag som kom på banen da ekstraomgangene startet. Forsvarsspillet var tilbake på topp i alle ledd og målen ble sikkert satt inn på løpende bånd av energiske fanajenter med stå-på-vilje og vinnerinnstinkt. I store deler av spilleforlengelsen fikk  en inntrykk av at det bare var ett lag på banen. Etter 1. ekstraomgang ledet Fana 28-25.

Det fantastiske, entusiastiske og kompromissløse Fana-laget parkerer Asker fullstendig. etter nesten 8 minutters spill scorer Asker sitt første måli ekstraomgangene på stillingen 30-25 til Fana.

Supporterne var elleville og rullet ut det store "Fana-banneret", mens  de sang høylytt "Seier'n er vår, seier'n er vår..." gjennom kampens siste spilleminutt. Etter kampen gikk vi over til "We are the Champions...."

Seieren skyldes i stor grad en lagledelse som utstrålte trygghet og ro gjennom alle kampene. Alle spillerne fikk spille sine perioder gjennom helgen og alle fikk gleden av å bidra til denne seieren. Vi må ikke glemme at André har ledet dette laget gjennom hele Bring-serien, uten å avgi ett eneste poeng. Fana er enkelt og greit ubeseiret i årets Bringserie! Takk for innsatsen André!

I finalekampen var det ekstra gledelig å se at Isabell Lyssand pånytt herjet med motstanderne, denne gang på venstreving. Hun fintet, tok initiativ, skapte store problemer for Asker forsvaret. Isabell scoret 5 mål, skaffet Fana 2 straffer og satt Askerforsvaret på en hard prøve som resultertye i 2x2 minutter. Herlig!!!!

Av andre Fana-jenter stod Celine, Kristine, June og Emilie frem og tok ansvar, spesielt i ekstraomgangene. Emilie fikk også tildelt bestemannspremien på det seirende finale-laget.

På vegne av alle Fana-supportere vil vi gratulere alle jentene med Norgesmesterskapet, og vi er svært takknemlige for alt det vi får oppleve sammen med laget! Det var deilig å synge "We are the champions". Vi gjør det gjerne igjen!!

Norges Håndballforbund sin artikkel med bilder: http://www.handball.no/p1.asp?p=27645

NHF Region Vest sin artikkel: http://www.handball.no/p1.asp?p=27646

Referat fra puljekampene:

Fana - Hønefoss 30-22 (17-10)

Oppladningen til kampen var en fin togtur som startet torsdag kveld kl 23 fra Bergen, med togskifte i Drammen var vi i Larvik litt før kl 8 om morgenen. Deretter bar det til Sportellet ved Berslihallen for mat og hvile.Ved kampstart kl 18 var alle klare for innsats. Kampens første mål gikk til Fana, og Hønefoss tuktet et godt og opplagt Fana-lag og ledet på stillingen 2-3, deretter var det Fana’s dag.Videre utover i 1- omgang dro Fana fra jevnt og trutt, og avsluttet til pause med største ledelse 17-10.Forsvar og keeper var jevnt godt, og mange spillere tok sjansene som bød seg og utnyttet disse godt. Det var en fornøyd Fana-gjeng som gikk til pause med et spill som absolutt stod til godkjent.2. omgang starter like bra og Fana er opp i en 11-måls (21-11) før det butter litt. Noe skyldes utvisninger og noe skyldes en litt ukonsentrert periode med en del tekniske feil. Litt før midtveis i omgangen var stillingen redusert til 7 mål (22-15), og derfra og ut holdt lagene følge frem til sluttresultat 30-22. Fana trener André Zeiffart fikk brukt alle spillere i kampen, og alle fikk kjenne på nivået i dette Bring-sluttspillet.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

 Fana - Asker 27-17 (14-7)

Det var et heltent lag som stilte til kamp lørdag formiddag, og tok initiativet fra start. Godt forsvarsspill la grunnlaget for en solid seier. Fana tok føringen fra start og lot aldri Asker komme foran i målprotokollen. Celine la an tonen fremover og scoret 6 av de 9 første målene, deretter tegnet ytterligere 6 spillere seg på scoringslisten. Kampen ble definitivt vunnet i forsvar i en kamp der begge lag spilte tøft og hardt. Den store forskjellen på lagene var at Fana demmet opp for Asker innenfor regelverket, og at samarbeidet med keeper fungerte godt.I hele første omgang øket ledelsen sakte, men sikkert opp til 7 mål, og det stod 14-7 til pause. I første del av 2. omgang øker ledelse til 9 mål, før Asker reduserer denne til 4 mål på det minste.Fana lar seg ikke stresse av dette og tar over initiativet pånytt ved å tette forsvaret siste 6 minuttene. 0 mål bakover og 6  nettekjenninger fremover sikrer en 10-måls ledelse.Gjengen på tribunen var SVÆRT imponert over det jentene hadde gjort i denne kampen.

 

Fana - Molde 29-25 (18-12)

 

 

 

 

Kampen var ikke avgjørende for Fana sin plassering i puljen, men for Molde stod mye på spill. Det ble derfor en spennende kamp med tanke på de øvrige lagenes plassering i puljen.

På tross av at Molde ikke hadde poeng tidligere, ble dette på ingen måte kalkulert som noen enkel motstander. Fana tok tak fra start og førte kampen med gode intiativ fremover og bra forsvarspill.Mange spillere tegnet seg på scoringslisten, og mange tok ansvar etter hvert som Molde prøvde ut både 1-, 2- og 3 frimerker. Flere hentet frem ”gamle kunster”, og dette var mer enn nok til å sikre seieren i denne kampen også.

Midtveis i 1. omgang var ledelsen opp i 9 mål, men til pause ledet Fana 18-12.Molde startet 2. omgang med stor fart og gode avslutninger, og ledelsen ble redusert til kun 3 mål.Lagene fulgte hverandre deretter med en 3-4 måls avstand helt til slutt.Denne kampen var spesielt positiv ved at enda flere Fana-jenter viste seg frem, og dette tyder godt for morgendagen.Vi gleder oss til semifinalen mot NitHak søndag kl 10.30, og håper vi klarer å kopiere bragden til Fyllingen som slo dette laget i sitt puljespill.

 

J16 Bringserien pulje 1, sesongen 0910


Du får mer informasjon om kampene i utskriftsvennlig versjon

TidKampnrBaneHjemmelagBortelagH-B
FREDAG 23.04.2010
1800 99J16S1001 Framhallen Fyllingen Byåsen 34-23
1800 99J16S1002 Arena Larvik 1 Nit/Hak Nordstrand 29-24
LØRDAG 24.04.2010
1000 99J16S1003 Framhallen Fyllingen Nit/Hak 24-23
1000 99J16S1004 Arena Larvik 1 Byåsen Nordstrand 20-20
1300 99J16S1005 Arena Larvik 2 Nordstrand Fyllingen 19-27
1430 99J16S1006 Framhallen Nit/Hak Byåsen 33-23

NrLagKamperVUTMålforskjellPoeng
1. Fyllingen 3 3 0 0 85 - 65 6
2. Nit/Hak 3 2 0 1 85 - 71 4
3. Nordstrand 3 0 1 2 63 - 76 1
4. Byåsen 3 0 1 2 66 - 87 1

 

J16 Bringserien pulje 2, sesongen 0910


Du får mer informasjon om kampene i utskriftsvennlig versjon

TidKampnrBaneHjemmelagBortelagH-B
FREDAG 23.04.2010
1800 99J16S2001 Arena Larvik 2 Hønefoss Fana 22-30
1930 99J16S2002 Framhallen Molde Asker 25-35
LØRDAG 24.04.2010
1000 99J16S2003 Arena Larvik 2 Hønefoss Molde 20-25
1130 99J16S2004 Framhallen Fana Asker 27-17
1430 99J16S2005 Arena Larvik 1 Asker Hønefoss 24-25
1430 99J16S2006 Arena Larvik 2 Molde Fana 25-29

NrLagKamperVUTMålforskjellPoeng
1. Fana 3 3 0 0 86 - 64 6
2. Asker 3 1 0 2 76 - 77 2
3. Hønefoss 3 1 0 2 67 - 79 2
4. Molde 3 1 0 2 75 - 84 2

 

TidKampnrBaneHjemmelagBortelagH-B
 Kamp om 7. plass
SØNDAG 25.04.2010
0900 99J16SA001 Framhallen Byåsen Molde 26-15
 Kamp om 5. plass
1330 99J16SA002 Framhallen Nordstrand Hønefoss 31-20
 Semifinale 1
1030 99J16SA003 Arena Larvik 1 Fyllingen Asker 20-24
1030 99J16SA004 Arena Larvik 2 Fana Nit/Hak 27-20
 Bronsefinale
1345 99J16SA005 Arena Larvik Fyllingen Nit/Hak 24-31
 Finale
1645 99J16SA006 Arena Larvik Asker Fana 26-31


Sist oppdatert 21.07.2017 kl 12:44

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord