Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Jentene på sølvplass i Sparserien før siste runde Publisert mandag 15 mars 2010
/   Skrevet av Henning Krøger

Jentene på sølvplass i Sparserien før siste runde

Kl.

Etter helgens runde i Sparserien for de beste J18 lagene ligger samarbeidslaget i Årstad på sølvplass. Etter å ha slått Follo med 25-21 i helgens første kamp, ble et meget godt Byåsen lag for sterke i neste kamp. Jentene leverte deretter en meget god kamp mot Sarspborg og er dermed i rute til å ta medalje i Sparserien.

SPAR 4. runde

 

Kamp 1: Follo – Årstad 21-25 (8-15)

Fin start på 4. SPAR runde for Årstad jentene. Møtte Follo som så langt ikke har lykkes helt i sin poengjakt i sitt første år i denne serien. Årstad tar ledelsen fra start og kunne ledet mer enn sine 4-1 etter 5 minutter. Litt slurv med overtramp hindret det. Midt i omgangen har Årstad opparbeidet en 5-måls ledelse, en liten svak periode der Follo knapper innpå etter at Helene går ut med en liten skade i kneet. Lager samler seg fint igjen og øker til 15-8 frem mot pausen.

Follo prøver både gjennom deler av første og starten av andre omgang med 4-2 forsvar for å stoppe Årstad, men erfarer at det bare åpner veien for nye scoringer feil vei. Våre jenter holder sin 7-8 måls ledelse til halvveis ut i omgangen da Follo tar innpå og til slutt ender 4 mål bak, de siste minuttene med kun 4 og 5 spillere på banen. Mange spillere på scoringslisten som laget har for vane. Full uttelling på straffene for Cecilie; 4 av 4. Godkjent innsats i målet både av Nadia og Karoline.

Dommerne la seg på en tøff linjen, men omsider – godt ut i andre omgang – kom de på at de kunne  strekke to fingre i været ved grove forseelser. Heldigvis slapp vi uten skader ….

 

Scoringer: Helene 5, Cecilie 7 (4), Maren RL 4, Karoline H. 2, Synne 2, Anja 2, Maren Ø. 2, Stine 1

Toppscorer Follo : Eline Andersen 6

Årstad 2 x 2min – Follo 2 x 2 min

 

 

Kamp 2: Byåsen – Årstad 35-21(16-13)

Så var det duket for sesongens topp oppgjør i SPAR-serien. Begge lag stod – som de eneste i serien -  uten poengtap så langt. Flere av jentene kjenner hverandre godt gjennom landslagssamlinger de siste to årene. Stor fart fra første pasning i kampen. Byåsen kommer best i gang – scorer fremover og står solid forsvar. Anført av Marie Henriksen holder Byåsen ledelsen gjennom hele første omgang, men Årstad henger med til 13 – 16 ved pause. Årstad jobber bra i forsvar og Karoline har flere fine redninger i målet. 

Etter pause misser Årstad på sjanser og blir straffet på kontra. Byåsen rykker raskt ifra til 18-13 etter bare 3 minutter og fortsetter med høy fart. Årstad fortsetter å gjør feil, halvhjertede satsninger og skudd fører til ennå kontra imot. Byåsen lykkes med alt de gjør, mens det butter imot for Årstad. Byåsen er det klart beste laget i andre omgang og Årstad må bare fullføre med stil. Marie Henriksen dominerer for Byåsen og scorer 12 spillemål. Virkelig noe å bryne seg på for et hvert forsvar.

 

Scoringer : Cecilie 8(1), Maren RL 4, Sofie S 4, Helene 3, Maren Ø 2

Toppscorer Byåsen : Marie Henriksen 12

Årstad 1 x 2min – Byåsen 0 x 2 min

       

 

Kamp 3: Årstad – Sarpsborg 35-24  (20-12)

Tidlig start på søndagen med en ny kamp mot Sarpsborg. En kamp som var forventet å være tøff da laget var nær ved å ta poeng fra Byåsen på lørdag, men tapte til slutt med ett mål etter å ha ledet hele kampen.

For Årstad var det om å gjøre å reise kjerringa etter gårsdagens klare tap for Byåsen, og det gjør jentene tilgangs!!!

Sarpsborg starter bra og er i knapp ledelse de første minuttene før Årstad tar over anført av Maren RL og Synne i angrep. 6-4 blir til 11-5 og hele 20-12 til pause. Tøft forsvarsspill på begge sider og nærmere 10 straffer i denne omgangen, jevnt fordelt mellom lagene. Karoline har kontroll i målet også på flere av straffene. Solid forsvarsspill fra alle posisjoner gjør sitt til den solide ledelsen holder.

 

Noe jevnere i andre omgang, men Årstad slipper aldri Sarpsborg innpå i det hele tatt. Scorer fra de fleste posisjoner og setter flere fine kontringer. Sarpsborg prøver å stoppe Årstad med ulike forsvarsformasjoner, men må bare se at det åpner nye muligheter for nye Årstad mål fra andre spillere og posisjoner. Det solid forsvarsspill står seg også i andre omgang. Årstad kontrollerer det hele inn til en komfortabel seier der alle spillerne får spilletid og bidrar.

En meget solid mental snuoperasjon gir LAGET en arbeids seier. Selvrespekten og selvtilliten er gjenvunnet før vi skal gå løs på siste og avgjørende runde av årets Spar serie.

 

Scoringer: Maren RL 12 (2), Maren Ø 5, Synne 3, Helene 3, Cecilie 4 (2), Sofie 2, Stine 4, Karoline H 2  

Toppscorer Sarpsborg : 7 (5)

Årstad 2 x 2min – Sarpsborg 1 x 2 min


Sist oppdatert 22.08.2017 kl 18:54

<- Tilbake


Hovedsponsor:




Samarbeidspartnere:





Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 



Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.



Intranett

Brukernavn 
Passord