Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Jenter 93 og jenter 95 vant - Fana beste klubb i Huurre Cup Publisert tirsdag 09 juni 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Jenter 93 og jenter 95 vant - Fana beste klubb i Huurre Cup

Kl.

Fana hadde en fantastisk søndag i Askøy Forum med seier i J93 og J95 klassen. Dermed ble vi beste klubb i eliteturneringen Huurre Cup.

Helgen 6-7 juni gikk Eliteturneringen Huure Cup av stabalen på Askøy. Etter en fantastisk innsats ble Fana for 3 store turnering på rad i vår kåret til beste klubb. Det begynte med Tusse Stavanger Open i April som samlet de beste lagene fra sør-vest Norge. Deretter ble vi beste klubb i Vårspretten og nå også i eliteturneringen Huurre Cup. En fantastisk prestasjon som savner sidestykke i håndballgruppens historie!

erik

Bildet: En stolt sportslig leder med pokalen som viser at Fana er beste klubb i Huurre Cup

Jenter 93 og jenter 95 gruppene vant begge sine klasser på søndag, og dermed ble det en fantastisk jubeldag i Askøy Forum. Ettersom jenter 96 hadde blitt nr. 3 og jenter 94 nr. 7 klarte vi å bli beste klubb i turneringen som kun samler de beste!

Jenter 93 gruppen har de tre foregående årene hatt mye utur og marginer mot seg i Huurre Cup. I jentenes siste mulighet fikk de endelig lønn for strevet. Etter å ha avansert fra en tøff pulje med Stord (uavgjort 11-11), Askøy (seier 11-10) og Tertnes (seier 16-8) ble det en tett og tøff semifinale mot Årstad. Her var det Fana jentenes kollektive lagmoral og innstilling til fair play som avgjør. I finalen ble det et nytt møte med et fremgangsrikt Askøy lag (som noe overraskende hadde slått Os i semifinalen). Her spilte jentene flott håndball og mange meldte seg på. Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende, og til slutt kunne jentene juble etter 16-10 seier. På et kollektivt godt Fana lag var det Celine Sivertsen som ble kåret til finalens beste spiller. June Bergesen og Celine kom på All Star Team!

93pokal

celine

 

allstar93

Jenter 95 gruppen har hatt en fantastisk vårsesong der de har gått til topps i både NHF Region Vest Cup, Tusse Stavanger Open, Vårspretten og nå også Huurre Cup. Jentene har levert flott håndball og spiller med en stor bredde i mannskapet. I puljen begynte det litt svakt mot Os (seier 13-9), før Fyllingen ble slått 17-8 og til slutt Bjørnar hele 24-6. I semifinalen ble det nabooppgjør mot våre venner i Kringlebotn. Her var det aldri noen tvil og jentene vant til slutt med 17-5. Et godt og sprudlene Askøy lag var motstander i finalen. Her tok jentene umiddelbart tak i kampen og holder seg et par mål foran stort sett hele kampen. Litt slurv gjør at vi ikke rister av oss Askøy, men jentene holder hodene kalde og vinner til slutt 14-12. Amalie Elven får prisen som finalens beste spiller. På turneringens All Star Team kom både Julie Bergesen, Betina Arnesen Harkestad og Amalie Elven.

95medpokal

amalie

allstar95

Jenter 96 gruppen har hatt en flott stigning gjennom sesongen, og høydepunktet var seieren i Tusse Stavanger Open. Etter nok en finale i Vårspretten hadde jentene ambisjoner om å hevde seg i toppen også i Huurre Cup. I en tøff pulje tapte jentene først knepent for Os med 8-11 før de vant klart mot Løv Ham med 12-5 og Bjørnar med 13-6. I semifinalen møtte jentene et meget godt Årstad lag som spilte strålende i forsvar. I Vårspretten var det Fana som vant, denne gangen vant Årstad klart og våre jenter måtte nøye seg med semifinalenplassen. Emilie Hovden ble tatt ut på All Star Team.

Jenter 94 gruppen spilte sin første Huurre Cup. For jentene var dette en flott erfaring, og det gir forhåpentligvis motivasjon og vilje til å stå på fremover for å bli enda bedre. Jentene spilte bra mot Askøy i åpningskampen men hadde ikke marginene med seg fremover. Dermed ble det et knepent tap. I de neste kampene rullerte vi på mannskapet og dermed ble Årstad og Løv Ham for sterke. Deretter møtte jentene Kjøkkelvik i en spennende semifinale i b sluttspillet. Her gjorde jentene en god kamp, men der det brennes alt for mange gode sjanser alene med mv. I stedenfor en klar seier blir det derfor et surt tap på s.d.

Oppsummert en strålende helg for Fana IL Håndballgruppen. Med 3 beste klubb prestasjoner på rad tror jeg vi har gjort noe vi aldri får oppleve igjen. Med de ressursene vi sitter på i forhold til treningstid etc målt mot f,eks Fyllingen er dette meget sterkt og vitner om at vi gjør noe riktig i treningsarbeidet.

En stor takk til Askøy som arrangør for et flott arrangement.

 

 


Sist oppdatert 19.08.2017 kl 18:44

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord