Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Jotun ble for sterke for damelaget Publisert fredag 19 mars 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Jotun ble for sterke for damelaget

Kl.

Opprykksjagende Jotun var mostander for damelaget i torsdagens toppkamp i 2.divisjon. Det ble en tøff kamp, der Jotun viste frem et stort offensivt register og til slutt kunne ta en trygg seier. Vi gjør en god prestasjon, men mangler litt smartness i midtfasen av hver omgang. Dermed lar vi Jotun få score litt for enkle mål i en avgjørende fase. Jotun vinner fortjent, men resultatet gjenspeiler ikke kampen som er jevn i 40 min, 38-28 til Jotun slutter kampen.

Damelaget hadde ikke mange timene etter seieren mot Årstad 2, før de måtte sette seg på minibussen til Øvre Årdal og torsdagens meget vanskelig bortekamp mot hjemmesterke Jotun. Grunnet skole og jobb var det et redusert damelag vi stilte med til kampen.

Med en nesten fullsatt Årsdalshall var det flotte rammer rundt kampen, og Jotun er dyktige på arrangementet sitt. Det blir også en fartsfylt åpning på kampen. Begge lag viser frem mye godt angrepsspill, Jotun anført av fotrappe Marianne Øren holder seg 1 mål foran det meste av den første halvdelen av omgangen. Vi er bak på 4-5,5-6 og 6-7 før Jotun klarer å rykke litt i fra midtveis. Vi tar litt for raske avslutninger i denne perioden, og skyter litt for dårlig. Det gir et kontringssterkt Jotun lag flere enkle kontringer og ledelse 13-8. Etter en liten time out får vi gitt noen beskjeder til jentene, og resten av omgangen leverer de mye bra spill. Til pause er vi bak 14-17 etter en omgang der en 8 minutters periode midtveis ødelegger helhetsinntrykket. Kristine gjør en god omgang fremover med hele 6 mål fra linjen.

I pausen er vi optimister, og gir jentene beskjed om å være enda råere i satsingene sine - ikke minst fra distanse. Lars (som sporty stilte som sjåfør og lagleder) gav noen tips til forsvaret. Jentene responderer og spiller besluttsomt og godt i den første delen av 2.omgang. Vi spiser oss nærmere og nærmere, og er bak 21-22 etter 10 minutter av den 2.omgangen. Her har spesielt Emilie vært meget god fremover for oss og tar mye ansvar. De neste minuttene er dessverre ikke gode for oss. Vi får to feile utvisninger mot oss, samtidig som vi tar for raske avslutninger og valg fremme i angrep. Mangelen på rutine og innbyttere i kombinasjon kommer til syne her. Mot et så godt lag som Jotun så blir vi nådeløst straffet og fra å være et mål bak er vi 6 mål bak når vi har fullt lag igjen. 21-22 blir til 22-28. Der Jotun har friske bein og sette inn, står vi med nesten samme mannskap hele veien. Etter denne "smellen" gir jentene litt opp muligheten for seier, og fortsetter med å spille lite disiplinert fremme, samtidig faller vi litt bakover. På 23-32 får vi tatt time out og blir enige om å avslutte med stil, og det gjør jentene. Det er mye godt kollektivt spill, og vi spiller oss til gode sjanser.

Oppsummert vinner et meget bra Jotun lag fortjent, vi blir felt av de to midtperiodene hvor vi ikke er rutinerte og kloke nok. Litt mer gjerrig i disse fasene, og vi henger oss på lengre. Jotun har et stort offensivt register, og når de avgjør kampen spiller de med stor selvtillit. Vi tar med oss alt det vi gjør bra i kampen. Det var ikke et lett utgangspunkt vi hadde, og når dømmingen også går mot oss, blir det ikke lett å spille bortekamp mot et entusiastisk Jotun lag.

På et Fana lag som skal ha ros for at de aldri gir seg blir Emilie toppscorer med 10 mål, Kristine sitt linjespill i 1.omgang fremover er meget bra og hun ender på 6 mål. Det samme gjør Celine som viser frem mye godt distanseskytte i starten og slutten av kampen. Tusen takk til Lars som stilte sporty opp og kjørte oss og hjalp til på benken.

Vi ønsker Jotun lykke til med sine siste kamper.

Kampfakta     
Jotun - Fana 38-28 (17-14)  
     
Årdalshallen torsdag 18.mars  
Damer 2.divisjon    
     
Spillere Fana    
Emilie Christensen 10 mål  
Kristine Henriksen Håland 6 mål  
Celine Sivertsen 6 mål  
Karoline Holm 3 mål  
Synne Fredheim Aronsen 2 mål  
Lene Johannessen 1 mål  
Katinka Bruun  
Mathilde Wie

 

Karoline Gjengedal    
June Bergesen  
   
   
   
Toppscorer Jotun    
Vita Mukhina 8 mål og Lene Kvam 7 mål
     
Utvisninger    
Fana 3x2min og Jotun 2x2min  
     

Dommere: Terje Holvik og Einar Emhjellen


Sist oppdatert 18.08.2017 kl 06:47

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord