Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Kvalifisering til de landsomfattende seriene for J18 og J16 i helgen - Fana vant 2.kvalifiseringsrunde til Spar og er klare for Bringserien Publisert torsdag 09 september 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Kvalifisering til de landsomfattende seriene for J18 og J16 i helgen - Fana vant 2.kvalifiseringsrunde til Spar og er klare for Bringserien

Kl.

Etter 3 imponerende seire gikk Sparlaget til topps i den 2.kvalifiseringsrunden, og sikret seg et godt utgangspunkt foran den siste og avgjørende kvalifiseringsrunden. Etter et åpningstap, reiste Bringjentene seg og vant sine to siste kamper klart. Dermed er Fana også denne sesongen klare for spill blant de beste J16 lagene i Bringserien.

Spar

Fana – Konnerud 37-12

Spar-kvaliken startet med en solid seier, og alle spillerne var delaktige.Fana gikk raskt i ledelsen 5-0, og etter 14 minutter tar Konnerud time-out på stillingen 11-1.Forsvarsmessig presterer laget svært bra, og da Fana tar time-out etter 18 minutter, var det i hovedsak for å få gjort en del endringer i egen formasjon.Pauseresultat 20-5. Etter pause fortsetter laget med det samme jevne og gode forsvarspillet, og ledelsen øker jevnt og trutt gjennom hele omgangen.Sluttresultat blir 37-12, noe Fana kan betrakte som en skikkelig kollektiv arbeidsseier.

Følgende spilte: June, Celine (8), Emilie (4), Kristine (4), June Kristine, Karoline (6),  Lotte (1), Gerd (1), Synne (5), Katrine (2), Gunhild (1), Lise (4)

Fana – Sola (13-4) 24-14

Etter å ha sett alle lagene i vår kvalifiseringspulje var det klart at Fana og Sola ville kjempe om puljeseieren. Under oppvarmingen virket Fana jentene litt puslete, men stemningen steg betraktelig når det nærmet seg kampstart. Fanajentene startet som et fyrverkeri. Forsvaret var bunnsolid og June stod som en levende vegg i mål. Fremover spilte jentene våre med stor selvsikkerhet, høyt tempo og flotte kollektive løsninger. Sola spillerne fikk ”bakoversveis”. Etter 8 min. er stillingen 6-0 til Fana og Sola tar time-out. Det hjalp litt, de reduserte like etterpå, men gleden ble kortvarig. Fana jenten var i storform og overbeviste i alle spillets faser. 13-4 til pause er imponerende. 2.omgang ble jevnspilt. Fana satte ned tempoet litt og slapp Sola inn i kampen. Seieren var aldri truet, men til tider var Fana jentene litt ukonsentrerte og gjorde en del dårlige vurderinger som er unødvendige. Jentene vant 2.omgang 11-10, sluttresultat 24-14. Alle jentene fikk spilletid og det var en skikkelig lagseier.  Det er vanskelig å komme utenom keeper June. Hun var ”outstanding”, ingen over - ingen ved siden av.

Disse spilte:

June, Celine (7), Emilie (4), Karoline, Lise (1), Kristine (5), Synne (5), June Kristin, Gerd, Lotte (2), Katrine og Gunnhild.

Det ble lørdagskos denne kvelden.

Fana – Kongsvinger (15-9) 29-15

Det var tidlig søndagsmorgen og jentene var ikke helt på hugget. Viktig å vinne kampen og sikre puljeseieren. Etter å ha bivånet oppvarmingen var vi litt usikker på om jentene var klar for kamp. Kampen startet jevnt, men Fana økte utover i omgangen sakte, men sikkert. Etter 11min. var det 10-4 ledelse. De neste 10 min. var kjedelige. Etter 20 min. var stillingen 11-6, 3 mål i denne perioden. Omgangen ble avsluttet med full kontroll og pauseresultatet var komfortable 15-9. Godkjent omgang, men vi er sikre på puljeseieren og det var det som var målet Starten av 2.omgang ble positiv. Etter 11min. hadde Fana økt ledelsen til 20-10. Vi fikk se mye flott spill og enkeltprestasjoner av spillere som til tider er litt forsiktige. Flere jenter tok ansvar og stod frem. Utover i 2.omgangen spilte jentene klokt og sikret seieren, 29-15. Denne kampen viste at Fana har god bredde i laget. Det mange spillere som melder seg på og som tar ansvar. Dette er en viktig styrke i en lang og tøff håndballsesong.

Disse spilte:

June, Celine (4), Emilie (4), Karoline (7), Lise, Kristine, Synne (5), June Kristin (2), Gerd, Lotte (2), Katrine (2) og Gunnhild (2).

Ps! Mangler 1 mål, beklager at jeg ikke vet hvem som satte det.   

Bring

Med et lag utelukkende bestående av 95 og 96 jenter var det en voksen utfordring som ventet i helgens kvalifisering. Oslo lagene Vollen og Bjørndal, samt arrangøren Varhaug var motstandere. Etter en fin reise til Sandnes på fredag, var det duket for Vollen i første kamp:

Vollen - Fana 37 -25 (22-12)

Et meget godt Vollen lag fikk det altfor enkelt i denne kampen. Riktignok måtte vi gjøre en del justeringer på spilleplasser og arbeidsoppgaver, men vi svikter på enkle områder som viljen til å løpe returløp og kollektiv forsvarsjobbing. Dermed blir det til slutt en tøff åpning på kvalifiseringen for jentene. Når det er sagt er det mye positivt å ta med seg fra det offensive spillet, og kun en god målvakt hos Vollen hindrer oss fra å score over 30 mål. Dette bygger vi videre på inn mot den meget viktige 2.kampen der arrangøren Varhaug var motstander. Varhaug hadde tapt sin åpningskamp og dermed hadde begge lagene kniven på strupen i forhold til sjansen for avansement før kampen.

Følgende spilte: Julie B, Andrea, Benedicte, Emilie H. (8), Kristi (1), Mahlet (5), Betina (2), Julie H. (1), Amalie (7) og Emilie N. (2)

Fana - Varhaug 40-12 (18-6)

Innledningen på kampen er jevnspilt, men med oss hele tiden med initiativet. Etter 5-3 ledelse etter 10 minutter løsner det skikkelig for jentene. Godt kollektivt forsvarsspill, stor vilje til å løpe etter og kontre, og råskap i satsingene og avslutningene kjennetegner jentene på sitt beste- og det fikk vi se mye av i denne kampen. Til pause er jentene foran med 18-6 etter en god omgang. I pausen forsterker vi det som har vært bra fra jentenes side, og bygger videre på det offensive spillet. Responsen fra jentene er strålende og vi får se et enda bedre Fana lag i den andre omgang. Entusiasme, vilje og begeistring er på plass, og jentene viser frem mye flott håndball. De gir seg ikke før det står 40-12 på tavlen etter en meget godt gjennomført kamp av alle jentene.

Følgende spilte: Julie B, Andrea (8), Benedicte (1), Emilie H. (6), Kristi (1), Mahlet (7), Betina (3), Julie H. (4), Amalie (8) og Emilie N. (1)

Fana - Bjørndal 35-17 (17-8)

Dermed var det et enkelt utgangspunkt før den siste kampen. Vinneren av Fana - Bjørndal ville kvalifisere seg for Bringserien 2010/2011. Og svært gledelig er det et skikkelig tent Fana lag som griper fatt i kampen fra start. Vi spiller oss til 10 klare sjanser de første 10 minuttene, men scorer kun på 3 av disse. Dermed får Bjørndal holde følge til 3-3. Derfra og ut sier jentene takk for følget, og det er påny en meget godt gjennomført kamp. Godt forsvars - og målvaktsspill, flott kontringsspill og atskillig mer trøkk i det offensive spillet og satsingene gir en soleklar 35-17 seier! Det er herlig å se alle de fine assistene som jentene leverer i de to siste matchene for hverandre!

Følgende spilte: Julie B, Andrea (1), Benedicte (1), Emilie H. (11), Kristi , Mahlet (9), Betina (3), Julie H., Amalie (7) og Emilie N. (3)

Etter den svake åpningskampen vår mot et meget bra Vollen lag, viser jentene frem veldig mye positivt i de to siste kampene. Det spilles med stor entusiasme og humøret er godt. Det er en skikkelig laginnsats av de 10 jentene som reiste i helgen, og vi tar med oss 2 meget gode kamper hjem igjen til Bergen og forberedelsene inn mot Bringserien!

 


Sist oppdatert 23.08.2017 kl 06:20

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord