Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Nordisk Mesterskap: Sterk 5 og 6 plass til slutt, men hadde fortjent bedre Publisert søndag 27 desember 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Nordisk Mesterskap: Sterk 5 og 6 plass til slutt, men hadde fortjent bedre

Kl.

Det ble til slutt to meget gode plasseringer på våre to lag i Nordisk Mesterskap. En 5.plass for J16 og en 6.plass for J14. Begge lagene gjorde gode kvartfinaler og hadde fortjent å ta medalje med seg hjem. J14 tapte på s.d etter å ha blitt bortdømt, mens J16 røk med et mål etter en kamp hvor de var alt annet enn heldig med dømmingen. Men Fana viser nok en gang at vi er helt i den øverste toppen i Norden og det tar vi med oss.

Jenter 16

Fana - Høy(Danmark) 22-21

Først ut var J16 som skulle møte Høy fra Danmark. Det ble en litt rotete start på kampen der begge lagene gjør mange tekniske feil, og det er tydelig at det var to nervøse lag. Jentene leder 4-2 før Horsens snur til 6-9, men Fana kommer sterkt tilbake og utligner til pauseresultatet 12-12. Fana jentene spiller seg til flere gode muligheter, men tar ikke godt nok vare på disse. Starten på den 2.omgangen er bra og Fana går i front med 17-14, men Fana tar ikke vare på ledelsen, og Høy klarer å snu matchen til 18-20 med snaue 5 minutter igjen. Men Fana jentene stresser ikke og Karoline henter frem noen viktige matchvinner redninger bak, samtidig som Emilie viser en vinnerskalle uten like. May Linn viser også i kampen at hun mestrer kantplassen og aldri gir seg! Dette var en god lagseier der jentene først og fremst vinner på god moral og fighting spirit mot et godt dansk lag. En super start foran morgendagens to svenske møter.

Jenter 14

Fana - Horsens (Danmark) 19-16

Vi møtte et godt dansk lag som gav oss en tøff åpningsmatch. Vi tar føringen 3-1 etter flere gode kombinasjoner fremover på banen. Vi angriper bredt fra begge sider og skaper flere gode muligheter. Bakover er vi stort sett bra, men Horsens har en meget bra linjespiller som lager en del trøbbel for oss. Etter en del justeringer i forsvar får vi rettet på dette og tar påny initiativet i kampen. Til pause er vi foran med 11-8.

I den andre omgangen har vi kontroll på matchen og er gode bakover. Et godt forsvar sammen med en bra Julie i mål gjør at vi kan tillate oss å ikke treffe helt fremme. Horsens sin målvakt har mange gode redninger. Men vi vinner 19-16 etter en flott laginnsats der alle er med og bidrar, og det jentene viser en flott fightervilje hele veien. I dagens andre gruppekamp vant Irsta 12-11 mot Huddinge.

 Fana - Huddinge (Sverige) 14-13

Dette var reprise av fjoårets semifinale i Norden Cup. De svenske mesterne fra Huddinge er et meget godt lag, og vi visste at dette ville bli en töff og jevn kamp. Jentene leverer et fantastisk forsvars og målvaktsspill i 1.omgang. I löpet av de förste 13 minuttene får kun Huddinge score på 2 kontringer. Fremover er det også mange fine prestasjoner, og Amalie spesielt er strålende. Vi går til pause med ledelse 10-5 etter en meget god omgang.

I den 2.omgangen fortsetter vi å ha initiativet i kampen, og leder blant annet 13-9. Men på slutten blir det mye nerver og vi får flere frimerker i mot oss. Dermed blir kampen jevn hele veien inn. Huddinge utligner til 13-13 för Marthe setter 14-13 20 sek för slutt. Julie står en meget god kamp i mål.

Fana - Irsta (Sverige) 15-13

Irsta var laget vi slo i bronsefinalen i fjor. De har hatt en veldig fin utvikling og bare blitt bedre. Ettersom både vi og Irsta hadde vunnet begge kampene tidligere var dette en ren puljefinale. Og det ble en kamp med to fantastiske målvakter. Julie står en strålende match, og på motsatt side viser Julia i Irsta målet et spill som savner sidestykke. Vi kommer til mange flotte avslutninger og skyter veldig bra, men det blir allikevel bom. I en jevn omgang er det Irsta som kan gå til pause med ledelse 6-5.

I den 2.omgangen spiller vi oss godt opp i angrepsspillet. Det er mange spillere som melder seg på, og vi har 6 spillere på scoringslisten fremover på banen. Med dette overtar vi föringen i matchen og går til ledelse med 2 mål. Denne öker vi til 4 mål för Irsta får redusere litt på slutten. Jentene holder unna og kan juble for en strålende innsats i puljespillet mot svärt gode lag. Å vinne alle disse kampene på den måten vi gjör det vitner om en stor kollektiv lagmoral og styrke. Jentene gir aldri opp og fortjener ros for det. Nå gleder vi oss til en töff kvartfinale mot Kroppskultur fra Sverige.

 Sluttspillet:

Kvartfinalen Fana - Kroppskultur 17-18 s.d

I kvartfinalen måtte vi som eneste lag møte en annen gruppevinner. Kroppskultur hadde vært fullstendig overlegen i sin pulje og vunnet alle kampene med utklassingssifre og knapt sluppet inn mål. Blant annet ble PW-finalist Drøbak Frogn satt på plass med 18-10. Kroppskultur var også i semifinalen i Partille Cup hvor de kun ble slått av vinnerne fra Ydun. Vi gjør en god kamp hvor det er mange som melder seg på. Fremover er det en rekke gode prestasjoner der vi viser frem både distanseskudd og linjespill av høy klasse. Vi leder med 3 mål når dommerne finner ut at de skal spille en stor rolle. 3 utvisninger får vi på rad, 2 av de uten at spillerne er borti motstanderne. Men når lokale 17 årige jenter dømmer for "hjemmelaget" blir det tøft. Dermed kommer Kroppskultur inn igjen i matchen. Starten på den 2.omgangen er like så, vi må starte med spill 4-6 nesten umiddelbart og kommer bak med 2 baller. Men jentene viser en fantastisk fightervilje og kjemper seg tilbake i kampen. Vi utligner til 17-17 med halvannet minutt igjen og har deretter muligheten til å avgjøre, men misbruker denne. Kroppskultur får en kjempemulighet like før slutt, men også de brenner denne. Dermed går kampen til sudden death. Vi får en skrittavblåsing mot oss og Kroppskultur klarer å sette et godt skudd helt nede i stolperoten og vi måtte slukøret se semifinaleplassen ryke. Fryktelig surt, for her var det i stor grad dommerne som avgjør kampen med meget lite fair dømming. Vi får 6 utvisninger mot Kroppskulturs ene, og gang på gang blir vi snytt for straffekast når vi får spilt fri linjen, men de andre slipper unna dekking godt inne i feltet. Kroppskultur vant lett semifinalen før de senere ble slått av Ydun i finalen. Irsta som vi slo i puljen tok bronsen.

En fattig trøst for jentene var det at de aller fleste trenerne, inkl Kroppskultur, mente vi var det nest beste laget i årets turnering, men ble felt av svak dømming i denne kampen.

Jentene måtte derfor ut i plasseringsspill mot svenske GUIF. De hadde spilt uavgjort mot Sarpsborg og slått ut regjerende mestre Stabæk i 1/8 finalen.

Fana - Guif 21-16

I denne matchen viste jentene flott moral, for det var ikke lange pausen de fikk etter det forsmedelige tapet i kvartfinalen. Julie som hadde stått strålende i mål i turneringen måtte stå over kampen etter smellen hun fikk i den 2.omgangen mot Kroppskultur. Og et vanskelig utgangspunkt ble tøffere da Betina etter 2 min får en skikkelig overtråkk og må se resten av turneringen fra sidelinjen. Men anført av et godt forsvar og en meget god Amalie kjører jentene kampen og fører hele veien. Julie og Emilie står frem bak i banen og jentene spiller med stor selvtillit. Etter hvert får vi også i gang en god Mahlet på linjen. En meget solid kamp av jentene mot et godt GUIF lag.

Fana - Sarpsborg 18-22

Dermed ble det til slutt kamp mot Sarspborg om 5.plassen. Sarspborg er regjerende norgesmestre og et meget godt lag. Med flere av jentene ute med skade, og slitne hoder og bein - og litt ekstra trøtte jenter, så var ikke dette kampenhvor vi klarte å mobilisere alt vi hadde. I tillegg velger vi å øve forsvar mot Sarpsborg. 10-10 til pause blir til slutt til 18-22, men der Sarpsborg toppet laget hele veien og mobiliserte så var det en sliten og redusert Fana gjeng som gjennomførte en helt ok kamp. Amalie er et angrep alene i 1.omgang, men det er for få som virkelig melder seg på fremover. Samtidig fikk vi brukt kampen til å øve mot et meget bra lag. Det er også viktig å ta med seg. For neste gang vi møter Sarpsborg blir det raskt i en avgjørende kamp om NM.

Oppsummert gjør J14 en meget god turnering der vi kun møter topp motstand. Med unntak av Ydun møtte vi 6 av de 7 beste lagene i turneringen. Vi har fått en bekreftelse på at vi holder skansen som et av Nordens desiderte topplag, og der andre lag har fått tilvekst av spillere har vi beholdt samme laget. Det vitner om at vi gjør noe riktig på treningssiden. Skal vi ta steget helt til topps kreves det litt mer tempo og enda mer fokus på styrketrening fremover. Vi har veldig god dømming i mange av kampene våre, men ett unntak stikker seg ut. I kvartfinalen fikk vi meget svake dommere, og det var det flere lag som klaget over. Det tjener ikke en sånn turnering av de beste dommerne dømmer plasseringskampene for at de nest-beste skal få trene seg på kvartfinalene. Det må arrangøren endre til neste år.


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 10:34

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord