Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Viktig seier for J95! Publisert lørdag 27 november 2010
/   Skrevet av Hans Christian Jannisson

Viktig seier for J95!

Kl.

Etter en skivebom mot Årstad2 måtte Fanajentene vinne mot Askøy for å ha mulighet på seier i J15 pulje A3.

Askøy - Fana   14 - 20

 

"Liten ball uten klister...."

.... har blitt en kjent frase i J95 leiren i løpet av denne sesongen. NHF´s nye regel som sier at klister kun er tillat fra J16 og oppover har uten tvil påvirket håndballen som spilles rundt omkring i hallene i Bergen, og ikke minst påvirker den oss. Vi er et håndballag som til vanlig ligger på et snitt rundt 30 mål hver kamp i J16 hvor det spilles med seniorball og klister. Når man da skal spille J15-serie fremstår laget som noe helt annet. Som det ble sagt på trenerbenken i dag; "Skulle tro at jentene ikke hadde spilt håndball før i sitt liv..".
At regelen har et godt formål er det ingen tvil om. At jenter og gutter har godt at å lære seg å gripe ball før de venner seg til med klister har jeg på ingen måten noen insigelser om, men for kullene som begynte å bruke klister allerede som 12åringer medfører dette trøbbel nå. J95 er en av kullene som faller i mellom to stoler her, noe man kan lese i resultatet i dag.

Hvis forbundets idé med denne regelen var at  kullene som faller mellom stolene blir tvunget til å bruke dyrkjøpt treningstid på å venne seg til liten ball uten klister i én sesong, for så å begynne å bruke klister til neste sesong, ja da mine damer og herrer må dere ha meg unnskyldt. Det skal bli spennende og se hvordan Petter Wessel utarter seg. Som en Norsk kvalitetsturnering bestående av jenter og gutter hvor mange spiller BRING, vil denne regelen garantert ha betydning for utfallet. Jeg skal holde min spådom for meg selv. Nok om det...

Godt forsvarsarbeid

Jentene har uten tvil hatt et stort løft i forsvar siden vi startet sesongen. Måten det arbeides på vitner på en klokskap og en fryktløshet som jeg beundrer meget!! Det er fantastisk å tenke på at Askøy har 30 mål i snitt i J15-serien hittil, og scorer kun 14 mål i dag. Det skal vi si oss fornøyd med! Fornøyd er jeg også med målvakt som tar de skuddene som forsvaret tillater å komme igjennom.

Debutant

Vilde Nord (f.1997) har hospitert i den siste tiden på treninger hos oss og vist stor treningsvilje og iver. Hun fikk sin debykamp i dag og gjorde det svært godt. Jeg er stolt av Amalie som trapper opp som "fadder" til Vilde og sørger for at hun føler seg trygg og ivaretatt. Derfor får Vilde og Amalie dagens prestasjon som du kan lese lenger nede i innleggeet.

Fornøyd

Vi har en flott heiagjeng som stiler med rasler, klapperter og bjeller som bærer jentene frem, nok en gang; FLOTT JOBBET! Kampen er jeg fornøyd med, og med tanke på hvordan dette kunne ha gått hvis vi hadde litt kvae på hendene er jeg ikke i tvil om hvem som var det beste laget i Askøy Forum i dag. Det er svært bra å holde motstanderen under 20 mål, spesielt med tanke på at vi bruker alle spillere og har 5 forskjellige jenter som jobber i 3´er-rollen i dag. 20 mål i nota er ikke godt nok. Vi deler den 50 - 50. jeg tar med meg mine spillere og kaster ball på neste trening, og så endrer NHF denne klisterregelen en gang for alle. Til sammen er det 100%, noe som er godt nok for meg ;)

 

Dommere: Et dommerpar som var bedre i dag enn forrige gang vi hadde dem. En grei kamp med noe rusk som heldigvis ikke får påvirke utfallet av kampen.

Dagens Prestasjon: Med et halvt minutt igjenn og spille kommer Vilde inn på venste kant. Amalie ser dette og iverksetter en overgang som ender i en lang cross-ball over til debutanten som skyter fra nesten død vinkel. SHHMOCK (ordlyd), rett i nota. Ingen smultring på Vilde - hilsen Amalie :)

Dagens sitat: Denne får Askøybenken som gir sin strekspiller instrukser på hvordan det skal settes sperre på vår egen Marthe (les Bergensk); "Kom igjen då! Bruk rrræven på hon!!"

 

Ny godterpose er kjøpt - klar for reprise av gårsdagens gullrekke!!

God helg og god bedring.

Hans Christian J.


Sist oppdatert 19.08.2017 kl 03:34

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Håndballskole i vinterferien

Snart er det vinterferie og Gjensidigestiftelsens Håndballskoler - meld deg på nå!

 

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Stor spill i Bring serien i Sandefjord, Fana J99

Fana J99 Bring, var i helgen i Sandefjord og storspilte i to kamper mot Kongsvinger og Runar. 

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord