Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Gunnar Flesland Publisert torsdag 17 september 2009
/   Skrevet av Ansgar Skavhellen

Gunnar Flesland

Kl.

Gunnar Flesland ble født 4/01-1916.

Gunnar vokste opp i funksjonærboligen til Pedek på Hop. Den står der ennå, fremdeles malt i blått. Som idrettsleder og idrettspolitiker var han en meget sentral mann i Fana. I Fanaboken for perioden 1920 til 1970 – perioden fra 1970-1995 samt boken som er fra 1995 -2010 kan en lese mer om hans omfattende engasjement.

Gunnar ble tidlig tillitsmann i skøytegruppen. – Vi arrangerte junior-NM på Myravatnet i 1948. Det var Kristoffer Lepsøe som var så freidig at han søkte om NM til Fana.. Så fikk vi det. Det var første gang Sigmund Søfteland viste seg frem som skøyteløper. Han hadde gått alene på Vindalsvannet i Os under krigen. Nå kom han ned til oss og ville være med. Men han kom for sent til stevnestart. Vi var ferdig med 500 meter, og isdansen var begynt. Den måtte vi ha med for økonomiens skyld. Men Sigmund gav seg ikke og fikk gå etterpå. Han gikk den beste 500 meteren av alle. Da skjønte vi at her var et stort talent.

 

Fast fjell på Slåtthaug

Gunnar Flesland var med på alle nedturene for å skaffe kunstisbane til Bergen. Til slutt fant han fast fjell kloss ved hjemmet på Slåtthaug.

Da planene begynte å bli virkeliggjort på Slåtthaug kunstisbane, var Gunnar fortsatt med helt til sin bortgang med ideer og gode råd.

Etter banens etablering la han ofte spaserturen innom på treningskvelder sammen med konen Aslaug. Det ble da pratet om mangt og masse, men alltid med et tilbakevendende punkt… nemlig fremtiden og det å legge tilrette for den neste generasjon..

 Gunnar Flesland ble æresmedlem av Fana Idrettslag i 1985. Han ble 89 år gammel og ble bisatt fra Birkeland kirke fredag 19.august 2006

 Gunnar ønsket ikke blomster til sin båre, men ville heller gi en gave til utvikling av unge utøvere og skøytesporten i Fana IL sin skøytegruppe. Det kom totalt inn ca kroner 30 000,-.     Det ble da bestemt av det sittende styret i skøytegruppen å etablere et minnefond med hensikt å følge opp Gunnars siste ønske. Første styret ble etablert med Asbjørn Lilletvedt, leder, Hans R. Dankertsen og sønnen Torstein Flesland som medlem.

Det skulle også lages statutter for fondet av samme gruppe. Første utdeling ble gjennomført våren 2007. Styret skal positiv arbeide for å tilføre midler til fondet og sørge for at tildelingen står i Gunnars ånd – til utvikling av skøytesporten i vår region.


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 08:39

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Ingen artikler

Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord