Dagens sponsor:
Ønsker du å annonsere her? Ta kontakt!

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Norseman Xtreme Triathlon Publisert søndag 08 august 2010
/   Skrevet av Georg Reidarsen

Norseman Xtreme Triathlon

Kl.

Even Hersleth med en meget sterk 3. plass.

Resultater:
1. Henrik Oftedal (Team Nakamura Triathlon) 10.59.57
2. Tom Remman (Team Nakamura Triathlon) 11.08.15
3. Even Hersleth (Østmarka IL/Fana IL) 11.17.34
4. Pål Cato Eishaug (Milslukern/Rye) 11.40.37
5. Mikal Reinbotn (Skarphedin IL) 11.49.14
6. David Ekroll (Team Nakamura Triathlon) 11.55.12
7. Jonathan Smith 11.59.59
8. Even Olsen (Team BK Triathlon/Ridley) 12.08.55
9. Erik Guldhav (Team Nakamura Triathlon) 12.11.56
10. Christian Wiig Bøen (Team IronCowboys Trimtex) 12.17.36

Pressemelding fra Norseman Xtreme Triathlon
Gaustablikk, 7. August 2010 – Nordmannen Henrik Oftedal vant Norseman Xtreme Triathlon etter å ha jaktet på Tom Remman hele dagen. Han vant på tiden 10:59:57, som er den beste tiden en nordmann har prestert i løypa. Nummer to ble Tom Remman på tiden 11:08:15 og nummer tre ble Even Hersleth på 11:17:34. Damevinneren ble tysk ved Susanne Buckenlei. Hun kom i mål på 13:13:03 og slo løyperekorden for damer fra 2004.

Arrangørene hevder at dette ikke bare er verdens hardeste triatlonkonkurranse, men også den hardeste åpne konkurransen som går over en dag, uansett idrett. Konkurransen ble i år gjennomført under meget gode forhold.
                                                                                             
227 deltakere fra 23 nasjoner hoppet ut i Hardangerfjorden fra en bilferge i dag tidlig kl 05.00. De svømte 3,8 kilometer inn til Eidfjord før de skiftet til sykling og 180 bratte kilometer over Hardangervidda og Immingfjell. I Austbygde i Telemark skiftet de til løping og en full maraton på 42 kilometer. Avslutningsetappen på benene gikk først inn til Rjukan og deretter rett opp til toppen av Gaustatoppen med målgang på 1883 meter over havet. Samlet stigning i løpet av dagen er 5,000 meter. Vinneren fikk en svart t-skjorte i premie!
 
-Jeg tenkte at det var kjørt når jeg kom opp av vannet 18 minutter etter Tom. Men på vidda gikk det ordentlig fort og da var det bare å banke på, og å kjøre og hente dem. Jeg løp innmari fort på flata, men sleit med låra og magen. Så kom jeg meg igjen, og når vi nærmet oss toppen så følte jeg meg ganske fresh. Jeg støta på noen ganger og det var deilig når han måtte slippe. Jeg hadde fantastisk støtte fra folka mine i dag. Dette er en opplevelse som setter seg i ryggmargen. Jeg har jobbet for dette i to år nå, sier den lykkelige vinneren.
 
Tom Remman (40) vant Norseman i fjor og han så lenge ut til å klare å holde unna for Oftedal. – Jeg er superfornøyd, traff godt på næring og beina var kjempegode. Vi løp skulder mot skulder og til slutt måtte jeg slippe ham. Det var ikke mer saft i beina til en gammel mann. Jeg følte det som en seier i dag, men Henrik var den beste av oss
 
Dameklassen ble vunnet av tittelforsvareren, tyske Susanne Buckenlei. De offisielle kvinneresultatene er ikke klare enda, men vil legges ut på våre nettsider fortløpende. Vennligst ta kontakt med oss ved interesse.
 
Fakta:
Norseman Xtreme Triathlon ble arrangert for åttende gang i dag lørdag 7. august. 227 deltakere fra 23 nasjoner deltok. Arrangøren hevder at konkurransen er verdens hardeste åpne en-dags idrettkonkurranse. Konkurransen er anerkjent som verdens hardeste triatlonkonkurranse. Deltakerne blir brakt 3,8 kilometer ut i Hardangerfjorden med en av Tide sine bilferger. De får hoppe ut i fjorden så snart det er lyst nok til å svømme. Innerst inne i Hardangerfjorden, i idylliske Eidfjord, venter syklene og en tur på 180 kilometer. Turen går gjennom noen de bratteste veiene man finner i Norge, over Hardangervidda til Austbygde i Telemark. Der bytter deltakerne til løpesko for å løpe en hel maraton på 42 kilometer. Løpe-etappen går først inn til Rjukan og deretter rett opp til toppen av Gaustatoppen med målgang på 1883 meter over havet. Vinneren får en svart t-skjorte som eneste premie. Sistemann på toppen får det samme.

 


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 04:59

<- Tilbake


Hovedsponsor:Samarbeidspartnere:
Ingen artikler

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord