Dagens sponsor:
Ønsker du å annonsere her? Ta kontakt!

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Ringerike Grand Prix 2009 – junior Publisert mandag 08 juni 2009
/   Skrevet av Sverre Urheim Lie Foto: syklingensverden.com

Ringerike Grand Prix 2009 – junior

Kl.

Noen herlige sykkel dager på og rundt Hønefoss traktene er forbi. I Fana leieren hersker det behersket optimisme etter at vår eneste deltagende junior, Anders Tombre Pettersen, gjennomførte greie konkurranser begge dager. 

Etter tre harde treningsuker var ikke bena og formen den beste, men RGP er et viktig ritt da alle de beste juniorene i landet er samlet på et sted.  Alle de største klubbene stilte da også med fulle lag, så man visste at dette vil bli tøffe tak.

98 påmeldte ryttere stilte da også ved startstreken første dag, og man skulle kjøre 96 km i flott terreng med start på Hønefoss, via Jevnaker, Brandbu, Jaren, Gran og tilbake mot Jevnaker igjen, for så å avslutte over Klekken og rundt Busund, før man hadde målgang igjen midt i Hønefoss sentrum. En tøff etappe med 3 større klatrepartier på h.h.v. 3, 2 og 8 km underveis.

Morsomt for vår egen klubb å kjøre med servicebil nr. 1 siden Anders låg som nr 2 på NC listen og lederen ikke startet. Et øyeblikk vel verdt å ta vare på. I hvert fall for servicefolket. 

Været var perfekt for sykkel denne dagen med blå himmel og ca 18 grader i luften. Feltet ble preget av stor fart allerede etter den første stigningen og her gikk det et brudd som sannelig klarte å holde helt inn til mål. Ingen hadde vel egentlig forventet dette, men slik er ofte sykkelsporten. Anders jobbet bra underveis men lærte taktisk sykling på den harde måten da han etter eget utsagn plasserte seg feil i feltet opp den siste stigningen. Akkurat der gikk sjansen på en topp plassering fløyten, og han klarte aldri å kjøre inn igjen hovedfeltet de siste 15 kilometerne inn mot mål. Hovedfeltet forsvant og han kom inn ca 5 minutter etter vinneren. Trøsten får være at han presset seg først frem i spurtklyngen som kom samlet i hans felt mot mål. Denne etappen var for øvrig totalt forandret fra fjorårets 1. etappe.

Men bena føltes greie og han begynte straks konsentrasjonen mot etappen dagen etterpå.

Denne etappen var identisk med fjorårets og han hadde løypen ”inne”.


Men været hadde slått helt om og gradeantallet var nede i 8 ved start klokken 0900 om morgenen og regnet silte ned. Flott vær for Bergens syklister med andre ord. Det var en lengre etappe denne dagen, da man skulle sykle ca 105 km. Løypen startet igjen i Hønefoss, og gikk langs RV 7 mot Noresund, via Hamremoen, og Vikersund og tilbake til Hønefoss med èn avsluttende runde i den beryktede Riperbakken.

Det var tøffe forhold og mange syklister slapp feltet allerede de første 20 – 30 kilometerne. Mange velt preget også rittet i denne fasen. Farten var stor og snittfarten låg på 41 og 42 km i hele rittet. Selv om Anders har vært med i gamet i 9 år nå, sin unge alder til tross, så lærte han kanskje mer i dette rittet enn han har gjort de siste årene til sammen. Læringskurven var bratt denne dagen.  Men dette holder trener Are og junioren for seg selv. Ingen grunn til lære bort egen læring gratis. Etter flere bruddforsøk gikk det avgjørende bruddet etter ca 50 km. Dette klarte ingen å kjøre inn. Anders satt med hovedfeltet inn og vant spurten her med 20 andre syklister sittende oppe på skulderbladene. Resultatlisten viste en 33 plass.


Anders sin konklusjon etter to dagers sykling: Grei gjennomføring, brukbar innsats, god fartstrening hvor han var fornøyd med deler av gjennomføringen, men ikke med plasseringene. Læringspunktene er viktig og er notert. De kan man ikke kjøpe på Rema 1000!

Avslutningsvis noe pauli ord fra trener Are som kom underveis på søndagens etappe: Hvem vil man ha med seg i strid? Han som har skyteren klar når det smeller, eller han som klør seg et visst sted når det skjer. I et lag er det som regel minst en rytter som kunne greid å være med når bruddet går. Da velger man ofte å tenke på sin egen trette rumpe, istedenfor å tenke på laget.    Syklister: Tenk litt over den….. !

 Sist oppdatert 19.08.2017 kl 18:43

<- Tilbake


Hovedsponsor:Samarbeidspartnere:
Ingen artikler

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord