Dagens sponsor:
Ønsker du å annonsere her? Ta kontakt!

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Storinnrykk i Lærdal Publisert mandag 15 juni 2009
/   Skrevet av Martin Tvedt

Storinnrykk i Lærdal

Kl.

Fana stilte mannsterkt opp på rittet Norsk syklefestival i indre sogn. Arrangementet besto av fellestart på onsdag fra Fagernes til Lærdal, gateritt i Sogndal på torsdag, gate/bakkeritt i Årdal på fredag, tempo og gateritt i Lærdal på lørdag og fellesstart i Lærdal på søndag. 

Deltagelsen på søndag var særlig stor. Nils og jeg ankom Lærdal i forkant av gaterittet som skulle starte kl 18 på kvelden. Det var lyst og varmt, og været var flott. Forholdene var gode for en fin sykkelhelg. 

Gaterittet gikk i stor fart, og våre gutter hang fint med. På slutten gikk imidlertid Kjartan i en velt, og ble sendt videre til sykehuset i Førde. Dette la en demper på stemning i leiren. Even hadde allerede veltet dagen før, og var ute med knekt kragebein. Det ble ingen topplasseringer i dette løpet, men det var en fryd å se junioren Anders TP henge med runde for runde i seniorklassen. Ettersom dette var et internasjonalt ritt med mange sterke ryttere, må man kunne si at Anders besto prøven. 

På søndag var Fana kanskje det laget med flest ryttere på startstrek, 12 ryttere i alt. Evigunge Terje Hordnes hadde også funnet veien til Lærdal, selv etter deltagelse i nordsjørittet i Sandnes dagen før. Snakk om travel helg! Løpet gikk innover i dalen fra Lærdalsøyri og tok en sløyfe før det bar tilbake til bygda. 4 lange runder og 15 korte sentrumsrunder skulle gjennomføres. Fana kjørte bra, og var offensive fra start. Terje kom seg etter hvert av gårde på et solobrudd. Han holdt unna en lang stund, og viste en utrolig vilje og kjørestyrke (Terje har tidligere fortalt meg at han en gang lå alene i et brudd i 12 mil i et ritt nede på kontinentet, så dette har han vært med på før!). Den gamle reven ble etter hvert tatt igjen, og deretter gikk det mange brudd. På de siste 15 sentrumsrundene gikk tempo opp, og det ble et tøft løp med mye rykking. Fana-ryttere var med på mange brudd, men ingen gikk inn. Løpet ble avgjort med spurt, og her var vi ikke godt nok plassert til å kunne true seieren. Utlendingene kunne nok en gang heve armene på norsk jord. De hadde dominert flere av rittene, og sammenlagtseieren gikk til esteren Alan Oras. 

Fana jobbet godt denne helgen, men vi mangler kanskje litt lagerfaring for at det virkelig skal sitte. Flere viste imidlertid god form og vilje, og det kan bli spennende videre i sesongen. Neste stopp, NM. 

 

KjartanSist oppdatert 24.08.2017 kl 04:47


<- Tilbake


Hovedsponsor:Samarbeidspartnere:
Ingen artikler

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord