Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter

Sportsdrill - hva er det?

Sportsdrill er en vakker og estetisk idrett hvor man fokuserer på turn og dans i kombinasjon med øvelser med drillstav. Det hele akkompagnert med musikk. Sportsdrill er derfor en krevende idrett, hvor man må ha stor koordineringsevne, bevegelighet, spenst, smidighet, styrke og utstråling.

Gymnastene får delta i ulike programmer som individuelle solo programmer eller programmer i par eller tropp. Det er typisk at gymnastene starter med troppsprogrammer inntil man oppnår et visst nivå på sine ferdigheter. De ulike programmene blir laget spesielt til gymnastene og reflekterer deres personlighet og ferdigheter.

 

Gymnastene trener 2-6 ganger i uken avhengig av alder og nivå og treningen fokuserer på øvelser som gir styrke, spenst og bevegelighet. De trener turn 1-2 ganger i uken, danser klassisk ballett 1 gang i uken, har løpe- og utholdenhetstrening 1 gang i uken, samt teknikktrening med staven og programtrening 2-3 dager i uken.

 

Når gymnasten fyller 11 år, så kan man delta i nasjonale og lokale konkurranser. Er gymnasten yngre enn 11 år kan gymnasten delta på  oppvisninger på de samme arrangementene.

 

Når gymnasten fyller 13 år kan gymnasten kvalifisere seg til å delta i internasjonale konkurranser.

 

Sportsdrill følger de nasjonale barneidretts-bestemmelsene gitt av Norges Idrettsforbund.

 


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Jentene fra Fana IL Sportsdrill slo til igjen – Nasjonal konkurranse, Sportsdrill Vest 2016

Sportsdrilljentene fra Fana fikk en knallsnart på konkurransesesongen i årets første konkurranse Sportsdrill Vest. Hjem fra Sotra kunne vi ta med oss 8 gull, 6 sølv og 5 bronse, og var dermed landets mestvinnende klubb! I tillegg er fire av juniorene våre tatt ut til å representere Norge i European Cup i Frankrike i sommer.

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 

årsmøte - turngruppen

Det vil bli avholdt årsmøte i turngruppen onsdag 10. februar kl. 20.00 på NIPNyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord