Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
Treningsrapport fra Tia i USA Publisert mandag 08 november 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Treningsrapport fra Tia i USA

Kl.

I sommer var Tia Caroline Aksnes vår lokale utøver i VM i sportsdrill. Etter gode prestasjoner flyttet Tia til USA på et treningsopphold for å bli bedre. Her har hun sendt oss et lite reisebrev fra USA med en oppdatering på hvordan det går.

Nå har jeg og Camilla (drillvenninnen min) vært i California i over en måned. Vi bor i Walnut Creek, en liten by rett utenfor San Francisco. Vi leier rom og bad hos en dame fra Guatemala, som leier ut tre rom i huset sitt til studenter o.l. De to andre rommene er leid ut til jenter fra Sør-Korea og Hong Kong, så her er det virkelig mange forskjellige kulturer under ett tak.
 
Dagene går stort sett med til trening. Vi trener i en stor og fin hall i Walnut Creek hvor man betaler ”drop-in fee” på 2 dollar, og da kan man trene så lenge man vil den dagen. Her er vi ofte og lenge! I tillegg til sportsdrill- treningene tar vi også ballettkurs på et dansesenter i nærheten. Vi trener 3-6 timer på hverdagene, og har som regel fri i helgene. Da drar vi gjerne til downtown San Francisco for å gå på sightseeing eller shopping. Noen ganger har vi treningshelg, og da trener vi fort 10 timer hver dag. Hovedtreneren vår her borte heter Sandi Rios, og hun er en dyktig trener! Helt fra begynnelsen av har jeg hatt et veldig godt forhold til henne, og vi kommuniserer utrolig bra. Hun ser den enkelte utøvers styrke og får dette frem når hun lager programmer. Jeg er superfornøyd! I tillegg er hun også en utrolig søt og hyggelig person. Hun tar seg godt av oss, ofte går vi ut for å spise etter trening, og hun har gjort en skikkelig god jobb med å vise oss rundt i området. Så vi er i gode hender. Vi har også trent en del sammen med en av Sandis elever, Monica Lee, som selv er aktiv landslagsutøver for USA og tidligere verdensmester i tropp. I VM i Bergen i sommer kom hun på 3. plass i par. Det er veldig kjekt og inspirerende å trene sammen med en som er så god!
 
Tiden går veldig fort, men jeg synes vi har fått oppleve mye allerede. Det er lærerikt og spennende å bo i et annet land og se hvordan de har det her. Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker, sett nye steder og selvfølgelig trent veldig mye. Vi er snart ferdig med å lage nye soloprogram både til Camilla og til meg, samt et felles parprogram. Programmene skal brukes i konkurranser i 2011. Jeg har også hatt besøk av familien min. Det var veldig koselig, og vi fikk sett mye av det som er å se i og rundt San Francisco: Golden Gate, Fisherman’s Wharf, Pier 39, Alcatraz, Napa Valley Wine Country, Muir Woods (redwood forest), Sausolito, China Town m.m.

Nå er det bare til å stå på og trene videre, og samtidig prøve å unngå noen av de mange fristelsene som finnes her borte: Starbucks og ihop rett ved huset vårt, snopebutikker, fastfoodkjeder, donuts, cookies, cupkaces og alle slags gode kaloribomber. Heldigvis trener vi så mye!

Jeg sender med et bilde av treningshallen vår her borte, meg som turist på golden gate, meg og Camilla på starbucks og et bilde når familien min er ute og spiser sammen med treneren min, Sandi Rios.

Tusen takk for pengestøtten jeg mottok av dere i FANA IL. Jeg setter veldig pris på det, og føler at jeg bruker pengene på noe som gjør at jeg virkelig forbedrer meg i idretten min. Så igjen, tusen takk!

Mvh

Tia Caroline Aksnes


Sist oppdatert 23.08.2017 kl 06:22

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Jentene fra Fana IL Sportsdrill slo til igjen – Nasjonal konkurranse, Sportsdrill Vest 2016

Sportsdrilljentene fra Fana fikk en knallsnart på konkurransesesongen i årets første konkurranse Sportsdrill Vest. Hjem fra Sotra kunne vi ta med oss 8 gull, 6 sølv og 5 bronse, og var dermed landets mestvinnende klubb! I tillegg er fire av juniorene våre tatt ut til å representere Norge i European Cup i Frankrike i sommer.

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 

årsmøte - turngruppen

Det vil bli avholdt årsmøte i turngruppen onsdag 10. februar kl. 20.00 på NIPNyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord