Dagens sponsor:

Aktivitetskalender

Vis alle aktiviteter
VM: Tia strålte etter friprogrammet. Endte på 26.plass Publisert fredag 06 august 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

VM: Tia strålte etter friprogrammet. Endte på 26.plass

Kl.

Etter en tøff start på VM i det obligatoriske programmet på torsdag, var det en topp motivert Tia Caroline Aksnes før dagens friprogram i VM. Tia gjennomførte et godt program som imponerte dommerne og gav henne den høyeste poengsummen som en norsk utøver til da hadde fått i VM sammenheng! Med det avanserte Tia på resultatlistene i VM og endte på en 26.plass av de 45 kvalifiserte.

Etter en liten miss i gårsdagens obligatoriske program lå Tia på 33.plass med 7,6688 poeng. Siden det obligatoriske programmet teller 25%, er det for det meste på friprogrammet prestasjonen må være på topp for å hevde seg blant de 30 beste.

En meget entusiastisk heiagjeng var skikkelig spente da det nærmet seg Tia sin tur på parketten. Alle deltakerne før henne (12 jenter) hadde gjort feil som dommerne hadde slått hardt ned på. Det var knapt poengscore på 4 tallet å se. Det ble heller ikke lettere da det ble en litt lengre pause før Tia kunne sette igang med sitt program. Til stående applaus kunne Fana jenten entre parketten og det var topp prestasjoner som lyste i øynene hennes.

Da det første mottaket ikke satt, var det mange som holdt pusten på tribunen. Skulle nervene ødelegge også for Tia slik det hadde gjort for utøverne før henne. Men her viste Tia strålende evner til å refokusere og holde fokus der det skulle være. Resten av programmet ble en flott gjennomføring som fokuserte på Tias sterkeste tekniske områder. Det var en innbitt jente som lekte på parketten, var entertainer og flørtet med dommere og publikum slik vi elsker å se. Akkopagnert av dramatisk musikk ble det en super finale der det siste mottaket satt som perfekt og publikum i Vestlandshallen reiste seg i et jubelbrøl.

Karakterene viste at også dommerne var fornøyde og vi så karakterer opp til 5.5! Snittkarakteren lå på ca 4.8 noe. Poengmessig var dette den beste prestasjonen av en norsk utøver i VM sammenheng noensinne (nå ble dette slått av de norske jentene som kom senere).

"Jeg er veldig, veldig fornøyd!" kunne en smilende og blid Tia fortelle oss etter en liten pust i bakken, og gratulasjonsklemmer fra venner, familie og konkurrenter. "Jeg klarte å holde fokuset da jeg fikk en litt vanskelig start, det motiverte meg bare enda mer. Det var kjempegøy å lykkes så bra på hjemmebane". Tia skrøt også veldig av arrangementet i Vestlandshallen, hvor mange ivrige Fana medlemmer og foreldre var i full aksjon i arrangementsstaben, det er kanskje det beste VM så langt kunne hun fortelle.

Om det blir semifinale på Tia gjenstår å se, men å prestere til beste norske poengscore noensinne i et VM på hjemmebane etter en litt vanskelig start er imponerende og viser at det er en jente vi får se mer til de neste årene. I VM sammenheng på seniornivå er 19 år fremdeles ungt, og Tia har de beste årene foran seg! Det er illustrerende at da vi spurte hva hun nå skulle bruke resten av tiden til frem til resultatet var klart for dagen, kom svaret raskt og kontant "jeg skal se alle, og lære for å bli bedre".

Vi gratulerer Tia med en vel gjennomført VM innsats, og selv om det ikke ble semifinaleplass denne gangen, så var det mye positivt å ta med seg videre.

Les mer på mesterskapets hjemmeside: http://www.wbtf.org/node/637 


Sist oppdatert 22.08.2017 kl 18:34

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Årsmøte i Fana IL 16.mars

Årsmøte i Fana IL 16.mars 2016. Sted klubbhuset til Smørås IL- Slåtthaug.

Møtestart kl.18.30.

Jentene fra Fana IL Sportsdrill slo til igjen – Nasjonal konkurranse, Sportsdrill Vest 2016

Sportsdrilljentene fra Fana fikk en knallsnart på konkurransesesongen i årets første konkurranse Sportsdrill Vest. Hjem fra Sotra kunne vi ta med oss 8 gull, 6 sølv og 5 bronse, og var dermed landets mestvinnende klubb! I tillegg er fire av juniorene våre tatt ut til å representere Norge i European Cup i Frankrike i sommer.

Fana-Atleten 2.mars

2.mars blir det ny samling i Fana-Atleten kl. 1630 på Rådalslien skole. Vi fortsetter med temaet rundt mentaltrening. Foreleser på hoved-emnet vil være Henrik Herrebrøden, som er en del av «mentaltrenings-teamet» til OLT-vest.

TrenerForum 23. februar kl. 1730

Fana IL og Fana fotball innkaller til TrenerForum 23. februar kl. 1730 i Pokalrommet, Fana stadion. 

årsmøte - turngruppen

Det vil bli avholdt årsmøte i turngruppen onsdag 10. februar kl. 20.00 på NIPNyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord