Fana beste klubb i Vårspretten Publisert torsdag 21 mai 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Fana beste klubb i Vårspretten

Kl.

Med hele 6 lag i finalene var det en historisk innsats fra håndballgruppen i den tradisjonelle Vårspretten. Jenter 14, jenter 16 og jenter 17 vant alle sine klasser og det ble 4 Fana spillere som vant bestemannspremier i finalene. Dermed gjentok håndballgruppen fjorårets suksess med 3 seire. Noe vi er alene om de siste 15 årene!

Seier i jenter 17 år

Fana - Årstad 21 - 17 (9 - 10)

Innledningsvis hang ikke Fana laget sammen i forsvar og dermed slapp Årstad skytterne alt for lett til. Halvveis ut i første omgang lå Fana under 3 - 8. Men etter noen justeringer i forsvaret kom Fana inn i kampen og mot slutten av omgangen kappet Fana inn på ledelsen og ved pause stod det 10 - 9 til Årstad.

Fana startet best i andre omgang og overtok føringen i kampen. Men Årstad hang med til 15 - 15. Men så stengte Fana igjen forsvaret. Godt forsvarsspill ga gode kontringsmuligheter som Fana utnyttet godt i slutten av kampen. Og dermed ble det nok en Fana seier med 21 - 17.

I denne kampen varierte laget mye i sine prestasjoner men det var godt å se spillerne og lagets evne til å heve seg utover i kampen. På et godt Fana lag var det Katrine som fikk prisen finalens beste spiller.

Vi gratulerer laget, og spesielt trener Andre, med nok en seier og meget god sesong.

Finale seier til J16
Med 17-13 seier i finalen over Årstad vant J16 den første finalen i Vårspretten. Dermed la jentene grunnlaget for det som kan bli en super Fana uke med mange lag i finalen, og flere vinnermuligheter.

Det var duket for reprise fra fjorårets finale i J93 klassen mellom Fana og Årstad. Den gangen var det Fana som var det sterkeste laget. Etter en jevn start følger lagene hverandre til pause. Her leder Årstad 8-7, og jentene har ikke helt kommet i gang slik vi vet de kan. I pausen får Andre gitt jentene noen kjappe instrukser, og det er et solid og godt Fana lag som setter premissene i den andre omgangen. Et godt forsvarsspill legger grunnlaget, og fremover er det mange gode bidrag. Veldig kjekt at nyankomne June Kristine står frem med flere fine mål i en viktig periode!

Etter en god laginnsats vinner jentene til slutt 17-13. Alle jentene får spille og gjør gode prestasjoner. Jessica og Celine blir toppscorere i finalen, og sistnevnte får finalens bestemannspremie.

En fairspilt finale er meget bra ledet av dommerne Harry Stikholmen og Lasse Haugland.

Gull og sølv for jenter 95
Det har vært en flott sesong for jenter 95, og i dag skulle jentene spille to finaler rett på hverandre. Først vant jentene 23-7 i J14 finalen, deretter gikk de på et surt og ufortjent tap 9-10 etter sudden death i J15 finalen. Men vi gleder oss med 16 måls seieren i vår egen klasse, og jentenes 3 store tittel på 1 mnd!

J14 finalen: Fana - Gneist 23-7

Jentene levnet ingen tvil i sin egen årsklasse. De tok tak i kampen med en gang, og spilte godt i forsvar og flott fremover. Før Gneist hadde fått sukk for seg var det 5-1 til oss, og derfra og ut spilte vi litt i 2 gir. Vi er foran 11-5 til pause, men så spiller vi en god 2.omgang bakover og kontrollerer inn til 16 mål seier. Det som er bra er veldig bra, og det er mye positivt i kampen fra vår side. Skjønt vi mangler et gir eller to på tempoet som vi ønsker å ha. Marthe får bestemannspremien i finalen etter en god kamp. Men dette var først og fremst en god lagseier hvor hele laget bidrar og gjør en flott innsats. 9 spillere på scoringslisten i finalen forteller det meste om akkurat det.

J15 finalen: Fana 95 - Gneist 9-10 s.d

I jenter 94 klassen hadde jentene også spilt seg frem til finalen etter å ha slått sterke Årstad 21-15 i semifinalen. I dagens andre finale var det tydelig at jentene var litt slitne, og med to finaler så tett på hverandre var vi avhengig av å ha litt flyt for å finne roen i spillet. Vi er solide bak i store deler av kampen, og fremme har vi veldig mange avslutninger som går stang ut ,og marginene er ikke på vår side. Vi spiller ingen god kamp mot et ordinært Gneist lag som skal ha ros for at de jobber godt og står på. Alt for mange avslutninger går på en god målvakt i Gneist målet, og da er det vanskelig å vinne. Vi har muligheten på slutten av ordinær tid, men blir snytt for et soleklart straffekast. Akkurat det samme skjer i ekstra tiden. Dessverre får vi ikke betalt av dommerne på det gode spillet, og der vi blir snytt for et soleklart straffe i vårt angrep - får Gneist et frikast de aldri skal ha i det påfølgende angrepet. Her scorer de symptomatisk nok på et skudd som går stang - i ryggen på Julie og i mål. Dermed taper vi en kamp hvor vi ikke er gode, men heller ikke har marginene med oss. Skikkelig surt, men Gneist fighter bra og vinner til slutt fordi de har stang inn, og vi stang ut.


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 04:59

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai.

Bring jente fra Fana klarte 10 av 11 seiere og ble gruppevinnere i en meget sterk Bring gruppe. Sluttspill i Fredrikstad 7.-8. mai.

Vi gikk inn i denne helgen godt forberedt både fysisk og mentalt. Forutsetningene var på forhånd ganske enkle: Dersom vi slo Sola i den andre kampen var vi sikret sluttspillplass. Skulle vi vinne avdelingen måtte vi mest sannsynlig gå seirende ut av alle fire kampene. Med fire kamper av ulik viktighet og prestisje, ble det for oss vesentlig å klare og fokusere på en kamp av gangen. Vi ble enige om at det skulle spilles fire enkeltkamper, og at vi skulle ha fullt fokus på hver kamp og kun den neste kampen.

ROGALAND 3 ETAPPERS (16-17. april 2016) RITTREFERAT

Da var endelig den første nasjonale ritthelgen på kalenderen for 8 aldersbestemte rytter fra Fana sykkel. Vi hadde deltagelse i alle klasser denne gang, M11/12, M13/14 og M 15/16. Ankomst ritthotellet fredag kveld og program med tempo og gateritt lørdag, samt en lang fellesstart søndag.

Vårens vakreste eventyr – Turngruppens våroppvisning

Turngruppen inviterer til Våroppvisningen - 2016 i Slåtthaughallen mandag 25. april kl 1730

Invitasjoner til Fana 3 Dagers 2016

Fana IL Sykkel har nå lagt ut påmelding i EQ-Timing. Informasjon om rittene finner du i denne artikkelen.Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord