Fana tok sin tredje strake seier med 4-2 over Kopervik Publisert lørdag 10 oktober 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Fana tok sin tredje strake seier med 4-2 over Kopervik

Kl.

Fana tok sin tredje strake seier da Kopervik gjestet Nesstun lørdag ettermiddag. I en spennende kamp vant Fana 4-2 etter en scoring på overtid. Anders Engeset ble dagens mann med to mål.

Laget er tok dermed steget over streken med 24 poeng. Stord som spiller søndag kan gå forbi med poeng mot Drammen. Det blir en thrilleravslutning  for å unngå nedrykk i 2 div avd 3.

Kampen åpnet jevnt og spillet bølget frem og tilbake uten de store sjansene. Etter 15 minutter blir det imidlertid Fanascoring etter et fint angrep. Idi får en fin stikker på vingen, han avanserer inn i feltet ,og tar en kombinasjon av skudd og innlegg som Anders Engeset styrer i mål. Men gleden var ikke lenge. I sammen minutt får Kopervik tildelt frispark på ca. 30 meter. Christopher Sæbø i Fana-målet feilberegner sin tur i feltet og ballen går over han og i mål. Men Fana-guttene har vist en voldsom vinnervilje de siste kampene og resignerer ikke etter den uheldige utligningen. En leken Øyvind Olsen skaper mye fremover på banen og gjør Kopervik-spillerne noe frustrerte. Dette resulterte i mye tøffe tak, frispark og gule kort til Kopervik. Etter en knapp halvtime kommer noe gode Fana-minutter. Først er det Anders som igjen er frempå, før Nils Gunnar Thomle fastsetter pauseresultatet til 3-1. Alt i alt en god omgang der guttenen tar ut mye krefter både i den offensive og defensive jobbingen.

Andre omgang blir en kamp for å holde på ledelsen. Guttene løper og sliter for å hindre Kopervik å komme til sjanser, men vi er likevel farlige på kontringer og det blir en spennende omgang for både spillere og publikum. Nervøse Fana-folk på tribunen ser ofte på klokken og håper den skal gå fort.Fana holder lenge unna, men 12 minutter før slutt header den tidligere tippeligaspilleren Bala Garba over Christopher Sæbø og i mål. Nervøsiteten stiger ytterligere og spillerne blir stadig mer slitne. Fana bytter inn både Andreas Kanestrøm, Eirik Indredavik og Lars Henrik Skage for å få inn friske bein. Sluttminuttene blir spennende med flere frispark og cornere til Kopervik, men man ofrer seg i feltet og hindrer at ballen går i mål. I det vi går over på overtid avgjøres kampen endelig. Fana kontrer og et fint innlegg fra Thomle setter Andreas Kanestrøm i mål. Det pustes lettet ut på og utenfor banen. 3 nye poeng er i boks.

Dette var en kamp der lagmoralen ble avgjørende når det røynet på på slutten. Alle tok ut alt og fortjener honnør for sin innsats. Igjen la de sentrale midtbanespillerne i Carlos og Anders en enorm jobb. Carlos løper og løper og vinner utrolig med baller sentralt. At Anders scorer to spillemål fra ca. 5 meter vitner om vilje til å ta løpene.

Håpet om å overleve som nesten var borte bare for 3 uker siden er nå absolutt tilbake. Med 24 poeng og to kamper igjen er alt opp til guttene selv. Med den gutsen som de nå viser, er det gode muligheter for at vi klarer de poengene som skal for å ha 2. div spill på NIP også i 2010.

Kampfakta

1-0 (15 min) - Anders Engeset

1-1 (16 min) - Helge Eikeskog

2-1 (27 min) - Anders Engeset

3-1 (29 min) - Nils Gunnar Thomle

3-2 (78 min) - Bala Garba

4-2 (91 min) - Andreas Kanestrøm

Fana:

Christopher Sæbø, Mads Bjørsvik Songve, Christian Hegland, Kim Krogsethagen, Frank Hansen (Lars Henrik Skage), Kristoffer Bognøy, Carlos Vidal, Anders Engeset, Vehid Kocani (Andreas Kanestrøm), Øyvind Olsen (Eirik Indredavik, Nils Gunnar Thomle


Sist oppdatert 22.07.2017 kl 12:45

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai.

Bring jente fra Fana klarte 10 av 11 seiere og ble gruppevinnere i en meget sterk Bring gruppe. Sluttspill i Fredrikstad 7.-8. mai.

Vi gikk inn i denne helgen godt forberedt både fysisk og mentalt. Forutsetningene var på forhånd ganske enkle: Dersom vi slo Sola i den andre kampen var vi sikret sluttspillplass. Skulle vi vinne avdelingen måtte vi mest sannsynlig gå seirende ut av alle fire kampene. Med fire kamper av ulik viktighet og prestisje, ble det for oss vesentlig å klare og fokusere på en kamp av gangen. Vi ble enige om at det skulle spilles fire enkeltkamper, og at vi skulle ha fullt fokus på hver kamp og kun den neste kampen.

ROGALAND 3 ETAPPERS (16-17. april 2016) RITTREFERAT

Da var endelig den første nasjonale ritthelgen på kalenderen for 8 aldersbestemte rytter fra Fana sykkel. Vi hadde deltagelse i alle klasser denne gang, M11/12, M13/14 og M 15/16. Ankomst ritthotellet fredag kveld og program med tempo og gateritt lørdag, samt en lang fellesstart søndag.

Vårens vakreste eventyr – Turngruppens våroppvisning

Turngruppen inviterer til Våroppvisningen - 2016 i Slåtthaughallen mandag 25. april kl 1730

Invitasjoner til Fana 3 Dagers 2016

Fana IL Sykkel har nå lagt ut påmelding i EQ-Timing. Informasjon om rittene finner du i denne artikkelen.Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord