Flott feiring av 90 års jubileumet Publisert onsdag 17 mars 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen på vegne av Jubileumskomiteen

Flott feiring av 90 års jubileumet

Kl.

Fana IL feiret 90 års jubileumet med fest både fredag og lørdag i det nye kulturhuset på Nesttun. Ungdomsfesten fredag samlet mer enn 150 ungdommer, og alle storkoste seg i et flott arrangement som inneholdt videopresentasjoner, live opptreden, konkurranser og diskotek. Lørdagens jubileumsfest ble gjennomført på en verdig og flott måte, og for mer enn 140 deltakere stod høydepunktene i kø.

Drilljentene var vertinner lørdag og smilet var alltid på lur

Æresmedlemmene Cato Norbeck, Ruth Nilsen og Arild Takvam

Leder for håndballgruppen Harald Fiksdal stilte med krykker, men festen skulle han ha med seg

På fredag var over 150 ungdommer, fra alle de ni gruppene i Fana, samlet til ungdomsfest i Fana kulturhus. Nesten alle gruppene hadde laget en presentasjon – turngruppen i form av oppvisning på scenen, mens de andre gruppene hadde laget presentasjonsfilm. Det var tydelig at gruppene hadde gjort et godt arbeid med presentasjonene. De gav et godt innblikk i de ulike gruppenes aktivitet.

Foruten god mat fra Fana Catering og presentasjoner fra de ulike gruppene, ble kvelden fylt med Sportsquiz med Fana-hettegenser fra MX-sport som premie til vinnerlaget, taler og disko. Dansegulvet ble raskt fylt av danseglade ungdommer. Inntrykket var at alle hadde en flott kveld og at mange ønsker at ungdomsfest i Fana IL skal bli en tradisjon. Vi håper også bekjentskapene som ble stiftet på tvers av gruppene, kan utnyttes både på det sportslige og sosiale plan.

Lørdag var det klart for hovedfesten, og etter den meget vellykkede ungdomsfesten, var det en spent jubileumskomite som ønsket mer enn 140 gjester velkommen til Fana Kulturhus. Dag Aksnes og Ole Christian Thømt var kveldens toast mastere, og de løste oppgaven med glimt i øyet og en imponerende ro. En velsmakende buffet fra Fana Catering falt godt i smak for forsamlingen, spesielt fiskesuppen gikk det gjeterord om!

 

Leder i Fana IL Bjørn Thømt var kveldens hovedtaler, og han holdt en gripende tale som de fleste nikket annerkjennende til. Deretter kom høydepunktene i kø. De 9 æresmedlemmene (da kvelden startet) holdt en flott appell til Fana IL i anledning 90 års markeringen. Forfatter av den flotte jubileumsboken, Tormod Valaker, holdt sin tale og det var liten tvil om den ekte og genuine kjærligheten til forfatteren for nettopp dette prosjektet, noe boken så flott gjenspeiler. Turen var deretter kommet til leder for hederstegnkomiteen Dag Rasmussen. Med en eleganse og verdighet som bare Dag kan fremvise ble det delt ut hederstegnet i bronse til Bjørn Thømt, Lars Henrik Berge, Atle Johannessen og Stein Reime. Hederstegnet i sølv ble tildelt Erik Kubon Halvorsen, mens Øyvind Hauge som har sittet lengst sammenhengende som leder for Fana IL, meget velfortjent fikk hederstegnet i gull for sin innsats for idrettslaget.

De 9 æresmedlemmene da festen begynte, fra venstre Asbjørn Lilletvedt, Gunn Leiknes, Cato Norbeck, Arild Takvam, Dag Rasmussen, Gunnar Dyngeland, Jan Birkeland, Berit Birkeland og Ruth Nilsen

 

Denne kvelden fikk Fana IL to nye æresmedlemmer i Egil Eidsnes og Egil Borge. En fullsatt festsal gav stående applaus til de to flotte representantene for idrettslaget da de kom frem og mottok diplomet for æresmedlemskapet. I velkjent stil kom det et par gode kommentarer fra Egil Borge, og som Dag Rasmussen så slående påpekte - du trente meg, men det var ingen suksess!

Så kom det nok et høydepunkt da Gunnar Dyngeland så meget velfortjent ble ropt opp av Fylkesmann Svein Alsaker for å motta H.M.Kongens Fortjenstmedalje i sølv for sitt mangeårige virke i Fana IL. En rørt Gunnar beveget forsamlinge, og fikk mang en gang stående applaus.

Midtun Pavillion Orkester stod for middagsunderholdningen med en flott og munter opptreden i beste Asbjørn Lilletvedt stil! Vi fikk til og med en urpremiere på Fanasangen i orkesterform!

Leder for Fana bydelsstyre Eivind Hermansen holdt deretter en flott tale, før han overbrakte en hilsen fra Byrådsleder Monica Mæland samt en flott blomstervase. Eiliv Mathisen, festens eldste deltaker på 92 år, fikk æren av å være siste taler.

Høyaktuelle Per Ellingsen spilte opp til dans, og timene forløp så fort at før vi visste ordet av det, så var det hele over. Og en bedre beskrivelse av en vellykket fest enn at den går så altfor fort forbi, er vanskelig å finne. Dette var en flott og verdig markering av 90 års jubileumet.

Jubileumskomiteen vil rette en takk til Fana Kulturhus for den velvilje de har vist oss hele veien, med ungdomsfesten var vi det første bordsetet i det nye kulturhuset, og det var bare rett og rimelig at helgens hovedsatsing Ungdomsfesten, fikk denne æren. Fana Catering med Dag Erik i spissen leverte både service og mat som bare de kan. En takk til de 6 drill jentene som stilte og hjalp til på lørdagskvelden med stil og eleganse - måtte dere komme til VM jenter. En stor takk også til alle frivillige som har stilt opp og hjulpet i planleggingen. Og til slutt en stor takk til alle medlemmene i Fana IL, både ungdommer og voksne, som stilte og gjorde helgens fester til den opplevelsen det var. Tusen takk alle sammen.

  

Æresmedlem Gunnar Dyngeland blir dekorert med H.M.Kongens Fortjenstmedalje i sølv av Fylkesmann Svein Alsaker

Egil Eidsnes og Egil Borge ble begge utnevnt til æresmedlem i Fana IL på festen lørdag

 

Øyvind Hauge ble hedret med æresmerket i gull, Erik Kubon Halvorsen hedret med æresmerket i sølv

Leder av Hederstegnkomiteen Dag Rasmussen delte ut hederstegnet i bronse til Bjørn Thømt, Atle Johannessen, Lars Henrik Berge og Stein Reime.

 

 

 

Jubileumskomiteen 2010, fra venstre Erik K. Halvorsen, Dag Rasmussen, Dag Aksnes, Bente Nordanger, Ole Christian Thømt, Nina Erskine og Synnøve Alsaker. Bak leder for Fana IL Bjørn Thømt.

 

 

 


Sist oppdatert 18.08.2017 kl 07:03

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai.

Bring jente fra Fana klarte 10 av 11 seiere og ble gruppevinnere i en meget sterk Bring gruppe. Sluttspill i Fredrikstad 7.-8. mai.

Vi gikk inn i denne helgen godt forberedt både fysisk og mentalt. Forutsetningene var på forhånd ganske enkle: Dersom vi slo Sola i den andre kampen var vi sikret sluttspillplass. Skulle vi vinne avdelingen måtte vi mest sannsynlig gå seirende ut av alle fire kampene. Med fire kamper av ulik viktighet og prestisje, ble det for oss vesentlig å klare og fokusere på en kamp av gangen. Vi ble enige om at det skulle spilles fire enkeltkamper, og at vi skulle ha fullt fokus på hver kamp og kun den neste kampen.

ROGALAND 3 ETAPPERS (16-17. april 2016) RITTREFERAT

Da var endelig den første nasjonale ritthelgen på kalenderen for 8 aldersbestemte rytter fra Fana sykkel. Vi hadde deltagelse i alle klasser denne gang, M11/12, M13/14 og M 15/16. Ankomst ritthotellet fredag kveld og program med tempo og gateritt lørdag, samt en lang fellesstart søndag.

Vårens vakreste eventyr – Turngruppens våroppvisning

Turngruppen inviterer til Våroppvisningen - 2016 i Slåtthaughallen mandag 25. april kl 1730

Invitasjoner til Fana 3 Dagers 2016

Fana IL Sykkel har nå lagt ut påmelding i EQ-Timing. Informasjon om rittene finner du i denne artikkelen.Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord