Gratulerer med dagen Fana IL - nå er Jubileumsboken i salg! Publisert onsdag 03 mars 2010
/   Skrevet av Administrasjonen v/ Hans R.Dankertsen

Gratulerer med dagen Fana IL - nå er Jubileumsboken i salg!

Kl.

Onsdag 3.mars er Fana IL 90 år. Vi gratulerer alle idrettslagets medlemmer, foreldre, venner og støttespillere og samarbeidspartnere med dagen ved å lansere den fantastisk fine jubileumsboken skrevet av Tormod Valaker. Boken er på mer enn 200 sider og presenterer den unike historien om Fana IL ved hjelp av menneskene som er Fana IL, og har masse flotte bilder og illustrasjoner. Gratulerer med dagen alle sammen.

På lag i 90 år: Målet har vært å feste på papiret hvor viktig Fana Idrettslag har vært og er for Fana og motsatt. I det står fellesskap og idrettsglede helt sentralt. Slik har boken for meg personlig blitt en vakker reise gjennom 90 år, stemmer som har snakket, mennesker som har villet dele sine gleder med meg om laget sitt. Derfor blir På lag i 90 år et bidrag til å finne identitet og forståelse for idretten som bevegelse. Bare tenk på hvor betydningsfullt det er for en gutt eller jente og si fra hjemme at "nå skal jeg på trening".  

Tallmani og rekorder har ikke vært særlig viktig for meg. Det er det menneskene og typene som er. Jeg har stolt på Hjallis' ord om at det går ikke an å gå på null uansett. Og nettopp Kong Glad har fått sin plass fra de fantastiske løpene på Myravatnet i 1954. Sverre Haugli har senere fortalt at da han ledet på Hjallis etter halvgått 3000 meter, var det ingen som jublet. Isteden ropte publikum til ham at han måtte se og slippe Hjallis forbi, for det var han som skulle vinne!

Takk for oppdraget, og takk til alle som har bidratt med sin historie. Det har vært en like stor fornøyelse hver gang.

 

Tormod Valaker

 

 

 

 

 


Sist oppdatert 21.08.2017 kl 16:01

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai.

Bring jente fra Fana klarte 10 av 11 seiere og ble gruppevinnere i en meget sterk Bring gruppe. Sluttspill i Fredrikstad 7.-8. mai.

Vi gikk inn i denne helgen godt forberedt både fysisk og mentalt. Forutsetningene var på forhånd ganske enkle: Dersom vi slo Sola i den andre kampen var vi sikret sluttspillplass. Skulle vi vinne avdelingen måtte vi mest sannsynlig gå seirende ut av alle fire kampene. Med fire kamper av ulik viktighet og prestisje, ble det for oss vesentlig å klare og fokusere på en kamp av gangen. Vi ble enige om at det skulle spilles fire enkeltkamper, og at vi skulle ha fullt fokus på hver kamp og kun den neste kampen.

ROGALAND 3 ETAPPERS (16-17. april 2016) RITTREFERAT

Da var endelig den første nasjonale ritthelgen på kalenderen for 8 aldersbestemte rytter fra Fana sykkel. Vi hadde deltagelse i alle klasser denne gang, M11/12, M13/14 og M 15/16. Ankomst ritthotellet fredag kveld og program med tempo og gateritt lørdag, samt en lang fellesstart søndag.

Vårens vakreste eventyr – Turngruppens våroppvisning

Turngruppen inviterer til Våroppvisningen - 2016 i Slåtthaughallen mandag 25. april kl 1730

Invitasjoner til Fana 3 Dagers 2016

Fana IL Sykkel har nå lagt ut påmelding i EQ-Timing. Informasjon om rittene finner du i denne artikkelen.Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord