Kongens fortjenestemedalje i sølv til Dag Rasmussen Publisert mandag 08 juni 2009
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Kongens fortjenestemedalje i sølv til Dag Rasmussen

Kl.

Fredag 5.juni ble vårt æresmedlem Dag Rasmussen tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv. Det var en meget velfortjent hyllest til Dag som best kan beskrives som "idrettens gentleman". Hele Fana IL stiller seg bak gratulasjonene.

Dag Rasmussen er 72 år. Sivilt har han jobbet 37 år i tekstilbransjen som innkjøpssjef i AS Cebelle-Trengereid. Han var også styremedlem som ansattrepresentant gjennom en 4 års periode.

 

Dag Rasmussen har drevet med organisert idrett i rundt 60 år i 11 forskjellige idrettsgrener som aktiv. Disse idrettsgrener er turn, fotball, orientering, tennis, skøyter, alpint, friidrett, håndball, bordtennis, badminton og langrenn. Han hevdet seg godt i flere av disse idrettsgrenene på kretsplan.

 

I tillegg til å være aktiv utøver har Rasmussen også vært aktiv trener med C kurs i friidrett fra 1975. Han tok så sent som i 2008 dommer/funksjonærkurs innenfor hurtigløp skøyter. Han har også fungert som krets og forbundsdommer innen friidrett.

 

Det som spesielt særpreger Dag Rasmussen er hans store virke og store engasjement som administrator innen forskjellige idrettsgrener gjennom hele 45 år i 3 idrettslag samt på kretsnivå og sentralt Forbundsnivå. Det vises til vedlagte CV hvor alle hans verv fremgår.

 

Utover de formelle verv og trenerinnsats har også Dag Rasmussen gjort seg bemerket og tjent idretten på en rekke områder som bla;

 

·        Drivende kraft i arrangementskomiteen for Vesta Hygea lekene gjennom 19 år

·        En av initiativtakerne og en drivende kraft i gjennomføringen av Fanamilen gjennom 29 år

·        Mangeårig speakertjeneste for fotball, friidtrett, skøyter både ved nasjonale og internasjonale arrangementer

·        Freelance sportsjournalist i Bergens tidende gjennom mange år

·        Dirigent ved uttallige årsmøter innenfor idretten

·        Medlem av uttallige ” ad hoc” komiteer

·        Redaktør og journalist i bladet ”Friidrett Vest”

 

 

Som det fremgår av ovenstående er Dag Rasmussen en person som har satt og fortsatt setter varige spor etter seg innenfor idretten.  For hans lange, verdifulle og meget gode virke har idretten ved flere anledninger tildelt ham utmerkelser av høyeste orden. Vi vil her fremheve;

·        Fana IL i gull i1980

·        Æresmedlem i Fana Idrettslag i 2003

·        Hederspris m/diplom av Idrettsrådet i Bergen

·        Fortjenestemedalje m/diplom av Hordaland Friidrettskrets

·        Fortjenestemedaljen av Norges Friidrettsforbund

 

Foruten sitt store og unike engasjement og store kunnskaper i og for norsk idrett fremhever Dag Rasmussen seg spesielt ved sin hjelpsomhet, ansvarsbevissthet, hederlighet, sitt vinnende og behagelige vesen og sine særdeles gode formuleringsevner. Vi vil ikke nøle med å betegne ham som;

 

                                        Idrettens gentleman

 

Dag Rasmussen fremstår fortsatt i en alder av 72 år som en engasjert aktør både ved idrettsarrangementer så vel i formelle og uformelle fora i eget idrettslag og andre idrettsmiljøer i Bergen. Han er en flott og fremtidsrettet representant for Fana Idrettslag hvor han enn ferdes. Samtidig som han er en positiv påpasser av idrettslagets fundament og historie er han også en engasjert representant i utviklingen av fremtidens Fana IL. Som dagens ledere av Fana IL lytter vi spesielt når Dag Rasmussen uttaler seg. Han er en aktiv, visjonær og respektert støttespiller.

Bjørn Thømt og Hans Dankertsen

 

 


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 08:30

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai.

Bring jente fra Fana klarte 10 av 11 seiere og ble gruppevinnere i en meget sterk Bring gruppe. Sluttspill i Fredrikstad 7.-8. mai.

Vi gikk inn i denne helgen godt forberedt både fysisk og mentalt. Forutsetningene var på forhånd ganske enkle: Dersom vi slo Sola i den andre kampen var vi sikret sluttspillplass. Skulle vi vinne avdelingen måtte vi mest sannsynlig gå seirende ut av alle fire kampene. Med fire kamper av ulik viktighet og prestisje, ble det for oss vesentlig å klare og fokusere på en kamp av gangen. Vi ble enige om at det skulle spilles fire enkeltkamper, og at vi skulle ha fullt fokus på hver kamp og kun den neste kampen.

ROGALAND 3 ETAPPERS (16-17. april 2016) RITTREFERAT

Da var endelig den første nasjonale ritthelgen på kalenderen for 8 aldersbestemte rytter fra Fana sykkel. Vi hadde deltagelse i alle klasser denne gang, M11/12, M13/14 og M 15/16. Ankomst ritthotellet fredag kveld og program med tempo og gateritt lørdag, samt en lang fellesstart søndag.

Vårens vakreste eventyr – Turngruppens våroppvisning

Turngruppen inviterer til Våroppvisningen - 2016 i Slåtthaughallen mandag 25. april kl 1730

Invitasjoner til Fana 3 Dagers 2016

Fana IL Sykkel har nå lagt ut påmelding i EQ-Timing. Informasjon om rittene finner du i denne artikkelen.Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord