Kongens fortjenstmedalje til Gunnar Dyngeland Publisert onsdag 17 mars 2010
/   Skrevet av Erik K. Halvorsen

Kongens fortjenstmedalje til Gunnar Dyngeland

Kl.

Det var et verdig høydepunkt på lørdagens 90 års fest da æresmedlem i Fana IL Gunnar Dyngeland ble dekorert med kongens fortjenstmedalje i sølv av fylkesmann Svein Alsaker for særlig fortjenstfull innsats over lengre tid i samfunnslivet ved personlig virksomhet av samfunnsmessig betydning. Hele Fana IL gratulerer.

Tale i forbindelse med utdeling av H.M. Kongens fortjenstmedalje i sølv til Gunnar Dyngeland, f. 19.08.33

Sted/tid: Kulturhuset, Nesttun, 13. mars 2010 kl. 20.00

Jeg har i dag fått et hyggelig oppdrag, å rette en hilsen og takk til deg for langvarig samfunnsgagnlig virke ved en rekke fremtredende verv i Fana Idrettslag. Vi berømmer i dag din dyktighet og miljøskapende betydning for idretten i Fanabygden. Du er raus og oppmuntrende når det gjelder andre, men personlig beskjeden når det gjelder egen person. Du er en lederfigur som har satt varige spor med din engasjerte, positive og fine fremtreden.

Arbeids- og yrkesliv

Gunnar Dyngeland er utdannet som møbelsnekker og senere som adjunkt med fagene forming og kroppsøving. Som lærer i en årrekke har han vært ansatt både ved Fana Gymnas og Storetveit Ungdomsskole. I tillegg til dette har han drevet gård på Dyngeland.

Gunnar Dyngeland har innehatt mange fremtredende tillitsverv innen Fana Idrettslag. I tillegg har han også vært aktiv utøver i orientering og ski. I forrige uke gikk han Ørnar-rennet på Voss slik han pleier.

I en kort tale som dette blir det bare anledning til å summere opp de viktigste verv:

Fana Idrettslag:

Leder hovedstyret                            1991-1993

Leder Orienteringsgruppen     1957, 1963-72, 1980

Styremedlem O-gruppen                  1962, 1973-79

Medlem Hyttestyret                1959-1962

Medlem byggekomiteen Slåtthaug Kunstisbane

Medlem Anleggs & prosjekteringsutvalget i Fana IL.

Selv om du har en imponerende merittliste så forteller det på langt nær alt om din innsats i Fana Idrettslag. I tillegg til å arbeide administrativt har du også vært en viktig drivkraft når praktisk arbeid skulle utføres. Du svingte murskjeen ved realiseringen av kunstisbanen på Slåtthaug på slutten av 1980-tallet.

Du var aktivt med ved ombyggingen av Nesttun Idrettsplass på 1990-tallet og du var med og arbeidet uti marken ved utbedring av løyper og turstier ved lagshytten på Totland.

I fjor var du også med, selvfølgelig, ved rydding og trefelling ved Fanahytten på Totland. Du har hatt evnen og kunnskapene til å delta både administrativt og praktisk og har på den måten vært en inspirasjon og viktig rollefigur for dine idrettskamerater og venner.

For ditt lange og verdifulle virke i Fana Idrettslag er du blitt tildelt mange utmerkelser i laget.

Fana Idrettslag:

Hederstegn i bronse      1961

Hederstegn i sølv          1970

Hederstegn i gull           1985

Æresmedlem                 2000

I dag er det storsamfunnet som takker deg. Medaljen i dag er din og bare din, men det er også et håndslag til det store frivillige organisasjonsarbeidet idretten hviler på og er helt avhengig av. Mange i Fana Idrettslag og i Fanabygden har i dag grunn til å takke deg for din store innsats.

I statuttene for Kongens fortjenstmedalje står det bl.a.:

”Særlig fortjenstfull innsats over lengre tid i samfunnslivet ved personlig virksomhet av samfunnsmessig betydning.”

Du har oppfylt dette kriteriet. Det er derfor en glede og en ære for meg å dekorere deg med H.M. Kongens fortjenstmedalje.

Svein Alsaker


Sist oppdatert 24.08.2017 kl 10:44

<- Tilbake


Hovedsponsor:
Samarbeidspartnere:

Flere Nyheter:

Fana J-99 slo storfavoritten Sarpsborg i Bring serien og er klare for sluttspill i mai.

Bring jente fra Fana klarte 10 av 11 seiere og ble gruppevinnere i en meget sterk Bring gruppe. Sluttspill i Fredrikstad 7.-8. mai.

Vi gikk inn i denne helgen godt forberedt både fysisk og mentalt. Forutsetningene var på forhånd ganske enkle: Dersom vi slo Sola i den andre kampen var vi sikret sluttspillplass. Skulle vi vinne avdelingen måtte vi mest sannsynlig gå seirende ut av alle fire kampene. Med fire kamper av ulik viktighet og prestisje, ble det for oss vesentlig å klare og fokusere på en kamp av gangen. Vi ble enige om at det skulle spilles fire enkeltkamper, og at vi skulle ha fullt fokus på hver kamp og kun den neste kampen.

ROGALAND 3 ETAPPERS (16-17. april 2016) RITTREFERAT

Da var endelig den første nasjonale ritthelgen på kalenderen for 8 aldersbestemte rytter fra Fana sykkel. Vi hadde deltagelse i alle klasser denne gang, M11/12, M13/14 og M 15/16. Ankomst ritthotellet fredag kveld og program med tempo og gateritt lørdag, samt en lang fellesstart søndag.

Vårens vakreste eventyr – Turngruppens våroppvisning

Turngruppen inviterer til Våroppvisningen - 2016 i Slåtthaughallen mandag 25. april kl 1730

Invitasjoner til Fana 3 Dagers 2016

Fana IL Sykkel har nå lagt ut påmelding i EQ-Timing. Informasjon om rittene finner du i denne artikkelen.Nyhetsarkiv

Fana IL © 2009. Kontakt Fana IL.
Nettsidene er utviklet av Cox og Oktan Digital.Intranett

Brukernavn 
Passord